Koti- ja sivupainikkeen sekä muiden painikkeiden käyttäminen iPadissa

Tässä artikkelissa kerrotaan iPadin painikkeista ja kytkimistä.

Jos iPadissa on Koti-painike

Kuva osoittaa iPadin painikkeiden sijainnin.
No alt supplied for Image

Yläpainike

Painamalla yläpainiketta voit herättää laitteen tai laittaa sen nukkumaan. Pitämällä yläpainiketta painettuna voit sammuttaa laitteen tai kytkeä sen päälle.

No alt supplied for Image

Koti-painike

Koti-painikkeella voit avata iPadin lukituksen tai tehdä ostoksia käyttämällä Touch ID:tä. Painamalla Koti-painiketta kerran voit siirtyä Koti-valikkoon. Pitämällä Koti-painiketta painettuna voit aktivoida Sirin.

No alt supplied for Image

Äänenvoimakkuuspainikkeet

Äänenvoimakkuuspainikkeilla voit säätää äänenvoimakkuutta, kun kuuntelet musiikkia, katsot videoita tai pelaat.

No alt supplied for Image

Sivukytkin (tietyt iPad-mallit)

Sivukytkimellä voit mykistää iPadin äänet ja hälytykset tai laittaa suunnan lukituksen päälle tai pois päältä.

Jos iPadissa ei ole Koti-painiketta

Kuva osoittaa iPadin painikkeiden sijainnin.
No alt supplied for Image

Yläpainike

Painamalla yläpainiketta voit herättää laitteen tai laittaa sen nukkumaan. Pitämällä yläpainiketta painettuna voit aktivoida Sirin. Jos iPadissa on Touch ID, käytä yläpainiketta iPadin lukituksen avaamiseen tai ostosten tekemiseen Touch ID:n avulla.

No alt supplied for Image

Äänenvoimakkuuspainikkeet

Äänenvoimakkuuspainikkeilla voit säätää äänenvoimakkuutta, kun kuuntelet musiikkia, katsot videoita tai pelaat.

Äänenvoimakkuuspainikkeiden käyttäminen

Useissa iPad-malleissa voit oletusarvoisesti lisätä äänenvoimakkuutta yläpainiketta lähinnä olevalla äänenvoimakkuuspainikkeella ja vähentää äänenvoimakkuutta yläpainikkeesta kauimpana olevalla äänenvoimakkuuspainikkeella riippumatta siitä, miten pidät iPadista kiinni:

Kuva osoittaa iPadin painikkeiden sijainnin.

Dynaamiset äänenvoimakkuuspainikkeet muuttuvat automaattisesti, kun käännät iPadia. Voit siis lisätä äänenvoimakkuutta oikealla tai ylhäällä olevalla painikkeella ja vähentää sitä vasemmalla tai alhaalla olevalla painikkeella siitä huolimatta, miten pidät iPadia.

Näissä iPad-malleissa on aina päällä olevat dynaamiset äänenvoimakkuuspainikkeet:

• iPad Pro (11 tuumaa, 4. sukupolvi)

• iPad Pro (12,9 tuumaa 6. sukupolvi)

• iPad (10. sukupolvi)

• iPad mini (6. sukupolvi)

• iPad Air (5. sukupolvi)

Muissa iPad-malleissa, joissa on iOS 15.4 tai uudempi, voit kytkeä dynaamiset äänenvoimakkuuspainikkeet päälle tai pois:

1. Varmista, että iPadissa on iPadOS 15.4 tai sitä uudempi.

2. Valitse Asetukset > Äänet.

3. Laita Äänenvoimakkuussäätimien sijainnin lukitus päälle, jos haluat, että äänenvoimakkuuspainikkeet toimivat aina samalla tavalla. Laita ominaisuus pois päältä, jos haluat, että äänenvoimakkuuspainikkeet muuttuvat dynaamisesti iPadin suunnan mukaan.

Jos iPadissa käytetään kieltä, jota luetaan oikealta vasemmalle, voit lisätä äänenvoimakkuutta vasemmalla tai ylhäällä olevalla painikkeella ja vähentää sitä oikealla tai alhaalla olevalla painikkeella. Jos iPadissa on päällä Näytön suunnan lukitus, äänenvoimakkuuspainikkeet toimivat sen suunnan mukaan, johon iPad on lukittu.
Kuva osoittaa iPadin painikkeiden sijainnin.
Kuva osoittaa iPadin painikkeiden sijainnin.