iPadin näytön kääntäminen

Voit kääntää iPadin näytön, jotta voit käyttää appeja, kuten Safari ja Viestit, pysty- tai vaakatilassa. Lue, miten voit kääntää iPadin näytön tai mistä löydät ohjeita, jos ominaisuus ei toimi.

Jotkin apit eivät tue kääntämistä, joten näyttö ei ehkä käänny, kun olet kyseisissä apeissa, vaikka kääntäminen olisi käytössä.

iPadin näytön kääntäminen

1. Varmista, että näytön suunnan lukitus ei ole päällä:open Control Center. Then tap the Rotation Lock buttonNo alt supplied for Image to make sure it's off.

iPad screen showing Control Center.
  2. Käännä iPad sivuttain.

Jos näyttö ei vieläkään käänny, kokeile appia, kuten Safari tai Viestit, joka toimii vaakatilassa, ja tarkista, onko iPadissasi sivukytkin.

Jos sinulla on vanhempi iPad, tarkista, onko siinä sivukytkin.

Jos et näe näytön suunnan lukituspainikettaNo alt supplied for Image, tarkista, onko iPadissa sivukytkin. Jos sinulla on sivukytkimellä varustettu vanhempi iPad, voit kääntää näytön tai mykistää äänen sivukytkimellä.

Valitse Asetukset > Yleiset. Valitse haluamasi vaihtoehto Käyttämällä sivukytkintä -kohdasta.

iPadin sivussa näkyy sivukytkin.

Käytössä olevan apin tarkistaminen

Muista, että kaikki apit eivät tue kääntämistä. Jos jotkin iPadin apit kääntyvät odotetulla tavalla ja toiset eivät, niin apit, jotka eivät käänny, on kehitetty sellaisiksi.

Tarvitsetko edelleen apua?

Jos iPadin näyttö ei vieläkään käänny, ota yhteyttä Apple-tukeen.