Apple Business Managerin tai Apple School Managerin käytön aloittaminen mobiililaitteiden hallinnalla

Voit valvoa iPhonen, iPadin tai iPod touchin käyttöä Apple Business Managerin tai Apple School Managerin avulla. Voit myös määrittää laitteen siten, että se rekisteröidään automaattisesti mobiililaitteiden hallintaan (MDM).

Nämä tiedot ovat saatavana myös Apple-alustojen käyttöönotto-oppaassa.

Voit aloittaa valvottujen laitteiden käytön, kun automaattinen laiterekisteröinti on otettu käyttöön organisaatiossasi tai oppilaitoksessasi. Jos tarvitset apua MDM-palvelimen lisäämiseen tai laitteiden määrittämiseen palvelimeen, löydät lisätietoja Apple Business Managerin käyttöoppaasta ja Apple School Managerin käyttöoppaasta. Jos tarvitset lisätietoja MDM-rekisteröintiasetusten määrittämisestä aktivoinnin aikana, sinun on ehkä otettava yhteys MDM-ratkaisun toimittajaan. Voit myös lukea lisätietoja Profiilihallinnan käyttöoppaasta.

Verkkoon liittyvien vaatimusten selvittäminen

Kun iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV tai Mac rekisteröidään MDM:ään, laitteella on oltava oikeudet seuraavien palvelinten käyttöön:

• albert.apple.com

• iprofiles.apple.com

• crl3.digicert.com

• crl4.digicert.com

• ocsp.digicert.com

MDM käyttää rekisteröinnin jälkeen Applen push-ilmoituksia, jotka edellyttävät verkkoyhteyden käyttöoikeutta.

Uuden iPhonen, iPadin tai iPod touchin käyttöönotto

Kun aktivoit uuden iPhonen, iPadin tai iPod touchin, aktivointipalvelin ilmoittaa laitteelle MDM-palvelimen URL-osoitteen. Kun otat määritetyn laitteen käyttöön, saatat nähdä käyttöönoton aikana seuraavan näytön:

MDM:n aktivointinäyttö

Käyttöönoton viimeistelemiseksi iPhone, iPad tai iPod touch on yhdistettävä MDM-palvelimen kanssa samaan verkkoon.

Olemassa olevan iPhonen, iPadin tai iPod touchin käyttöönotto

Voit käyttää Apple Business Managerin tai Apple School Managerin kaikkia toimintoja vain juuri aktivoiduissa laitteissa. Jos laite on jo aktivoitu aiemmin, sinun on tyhjennettävä laite ja aktivoitava se sitten uudelleen. Voit myös valmistella laitteen käyttämällä automaattista rekisteröintiä Apple Configuratorin avulla.

iPhonen, iPadin tai iPod touchin palauttaminen varmuuskopiosta

Kun suoritat palautuksen varmuuskopiosta samaan iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin, valvontatila palautetaan varmuuskopiosta. Jos palautat varmuuskopion eri iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin, valvontatila haetaan Apple Business Managerista tai Apple School Managerista.

Esimerkki: jos olet määrittänyt laitteen siten, että laitetta valvotaan ja laite rekisteröidään automaattisesti MDM:ään, ja palautat sitten varmuuskopion, joka on tehty, kun laitetta ei valvottu, laitteen valvonta ei ole käytössä.

Lisätietoja

Jos et ole vielä rekisteröitynyt Apple Business Manageriin tai Apple School Manageriin, voit lukea, miten voit ottaa automaattisen laiterekisteröinnin käyttöön.