iMac (24-tuumainen, M1, 2021, kaksi porttia) – emolevy

Ennen kuin aloitat

Irrota seuraavat osat ennen aloittamista:

Työkalut

• 2,5-millinen kuusiokoloavain

• antennityökalu

• Nailontikku (musta tikku)

• tukikiilat

• Torx T3 -ruuvimeisseli

Vaara

Tämä toimintatapa vaatii järjestelmän määrityksen System Configurationilla. Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration ‑prosessin käynnistämisohjeet.

Irrottaminen

1. Irrota vaahtomuovipehmuste vasemman kaiuttimen joustavan kaapelin liittimestä. Säästä vaahtomuovipehmuste kokoamista varten.

2. Nosta vasemman kaiuttimen joustavan kaapelin pää irti liittimestä mustalla tikulla.

3. Irrota polyesterikalvoteippi näytön taustavalon joustavan kaapelin liittimestä. Säästä polyesterikalvoteippi kokoamista varten.

4. Purista näytön taustavalon joustavan kaapelin pään molempia reunoja ja liu'uta se ulos liittimestä.

5. Paina mikrofonin joustavan kaapelin ZIF-liittimen PUSH-painiketta pitkään mustan tikun tylpällä päällä. Liu'uta sitten joustavan kaapelin pää ulos liittimestä.

6. Paina äänikortin joustavan kaapelin ZIF-liittimen PUSH-painiketta pitkään mustan tikun tylpällä päällä. Liu'uta sitten joustavan kaapelin pää ulos liittimestä.

7. Nosta paristolevyn kaapelin pää irti liittimestä mustalla tikulla.

8. Irrota päällekkäisistä antennin maadoituskiinnikkeistä kaksi pitkää T3-ruuvia (923-05173) T3-ruuvimeisselillä.

9. Irrota antennin maadoituskiinnikkeistä antennin koaksiaalikaapeleiden päiden läheltä kolme lyhyttä T3-ruuvia (923-05174) T3-ruuvimeisselillä.

10. Nosta kolmen antennin koaksiaalikaapelin päät irti liittimistä antennityökalulla.

11. Irrota vaahtomuovipehmuste oikean kaiutinkaapelin liittimestä. Säästä vaahtomuovipehmuste kokoamista varten.

12. Irrota T3-ruuvimeisselillä kaksi T3-ruuvia (923-05562) USB-C-levyn liittimen suojakotelosta.

13. Irrota USB-C-levyn liittimen suojakotelo ja säilytä se kokoamista varten.

14. Avaa kameran ja eDP:n joustavan kaapelin (1) lukitustanko yläasentoon vetämällä kielekkeestä.

15. Liu'uta kameran ja eDP:n joustava kaapeli suoraan irti liittimestä (2).

16. Nosta oikean kaiuttimen joustavan kaapelin pää irti liittimestä (1) mustan tikun tylpällä päällä.

17. Nosta USB-C-levyn joustavan kaapelin pää irti liittimestä (2) mustan tikun tylpällä päällä.

18. Irrota kuusi 2,5-millistä kuusioruuvia (923-05573) emolevystä 2,5-millisellä kuusiokoloavaimella näytetyssä järjestyksessä.

19. Irrota neljä 2,5-millistä kuusioruuvia (923-05556) emolevystä 2,5-millisellä kuusiokoloavaimella näytetyssä järjestyksessä.

20. Käännä koteloa ja aseta se kuvan osoittamalla tavalla.

21. Irrota polyesterisuojakalvoteippi tuulettimen joustavasta kaapelista ESD-suojatuilla pinseteillä.

22. Käännä tuulettimen joustavan kaapelin liittimen lukitusvipu ylös mustalla tikulla.

23. Aseta ESD-suojattujen pinsettien piikit toisistaan erilleen ja aseta yksi piikki tuulettimen joustavan kaapelin alle. Liu'uta ESD-suojattuja pinsettejä varovasti tuuletinta kohti löysentääksesi tuulettimen joustavan kaapelin sekä emolevyn välistä liimakiinnitystä.

•  Varoitus: Älä koske emolevyn pieniin osiin. Pidä pinsetit samansuuntaisena emolevyn pinnan kanssa välttääksesi vauriot.

24. Liu'uta sitten tuulettimen joustava kaapeli ulos liittimestä.

•  Varoitus: Älä taivuta tai väännä tuulettimen joustavaa kaapelia.

25. Nosta tietokone pystyyn kuvan osoittamalla tavalla. Kallista emolevyä eteenpäin (1). Nosta sitten emolevy ulos kotelosta (2).

Kokoaminen

1. Aseta emolevy koteloon.

•  Varoitus: Varo, ettei yksikään löysänä oleva kaapeli jää jumiin emolevyn alle.

2. Kiinnitä kuusi 2,5-millistä kuusioruuvia (923-05573) (1–6) osittain takaisin kiinni emolevyyn 2,5-millisellä kuusiokoloavaimella.

3. Kiinnitä neljä 2,5-millistä kuusioruuvia (923-05556) (1–4) osittain takaisin kiinni emolevyyn 2,5-millisellä kuusiokoloavaimella.

4. Varmista, että emolevy on kohdistettu oikein koteloon. Kiinnitä sitten kuusi 2,5-millistä kuusioruuvia kokonaan kiinni 2,5-millisellä kuusiokoloavaimella.

5. Kiinnitä sitten neljä 2,5-millistä kuusioruuvia kokonaan kiinni 2,5-millisellä kuusiokoloavaimella.

6. Paina sitten kolmen antennikaapelin päät liittimiin antennityökalun tylpällä päällä. Vedä lyhyempi antennikaapeli (2) pidemmän antennikaapelin (3) alta.

7. Kiinnitä antennin maadoitusjousiin antennin koaksiaalikaapeleiden päiden lähelle kolme lyhyttä T3-ruuvia (923-05174) takaisin kiinni T3-ruuvimeisselillä.

8. Kiinnitä päällekkäisiin antennin maadoitusjousiin takaisin kaksi pitkää T3-ruuvia (923-05173) T3-ruuvimeisselillä.

9. Paina vasemman kaiuttimen joustavan kaapelin pää liittimeen.

10. Paina vaahtomuovipehmuste vasemman kaiuttimen joustavan kaapelin liittimen päälle.

• Tärkeää: Jos emolevyn kanteen on asennettu vaahtomuovipehmuste, älä asenna vaahtomuovipehmustetta liittimeen.

11. Liu'uta näytön taustavalon kaapelin pää liittimeen.

12. Paina polyesterikalvoteippi näytön taustavalon joustavan kaapelin liittimen päälle.

13. Työnnä mikrofonin joustavan kaapelin pää liittimeen.

14. Liu'uta äänikortin joustavan kaapelin pää liittimeen.

15. Paina paristolevyn kaapelin pää liittimeen.

16. Liu'uta tuulettimen joustavan kaapelin pää liittimeen. Käännä sitten lukitusvipu alas.

17. Paina polyesterikalvoteippi tuulettimen joustavan kaapelin liittimen päälle.

• Tärkeää: Jos asennat uuden tuulettimen, irrota tuulettimen joustavan kaapelin irrotettava suojakalvo ennen polyesterikalvoteipin kiinnittämistä.

18. Liu'uta kameran ja eDP:n joustavan kaapelin pää liittimeen (1). Käännä sitten lukitustanko (2) alas.

19. Paina kaiuttimen joustavan kaapelin pää liittimeen (1).

20. Paina vaahtomuovipehmuste oikean kaiuttimen joustavan kaapelin liittimen päälle.

• Tärkeää: Jos emolevyn kanteen on asennettu vaahtomuovipehmuste, älä asenna vaahtomuovipehmustetta oikean kaiuttimen joustavan kaapelin liittimen päälle.

21. Paina USB-C-levyn joustavan kaapelin pää liittimeen (2).

22. Aseta USB-C-levyn liittimen suojakotelo liittimen päälle. Kiinnitä sitten T3-ruuvimeisselillä kaksi T3-ruuvia (923-05562) USB-C-levyn liittimen suojakoteloon.

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraavat osat takaisin paikoilleen:

Varoitus

Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration ‑prosessin käynnistämisohjeet.