iMac (24-tuumainen, M1, 2021, kaksi porttia) – näyttö

Ennen kuin aloitat

Vaara

Lue Sähköturvallisuus-kohdan ohjeet ennen aloittamista.

Varoitus

Lue Rikkoutunut lasi ja turvallisuus -kohdan ohjeet ennen aloittamista.

Työkalut

• liimaleikkuri

• liimaleikkurin vaihtopyörät

• näytön tukijalusta

• etanoliliinat tai isopropyylialkoholiliinat (IPA)

• mikrokuitukiillotusliina

• nailontikku (musta tikku)

• maalarinteippi

• Suojalasit sivusuojilla

• silikonitela

• tarralappuarkki

• tukikiilat

Vaara

Tämä toimintatapa vaatii järjestelmän määrityksen System Configurationilla. Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration ‑prosessin käynnistämisohjeet.

Tärkeää

Tämä toimenpide saattaa edellyttää uutta teippiä näytön taustavalon joustavan kaapelin liittimeen. Uusi teippi sisältyy näytön aloituspakkaukseen ja näytön täyttöpakkaukseen. Sitä ei voi tilata erikseen.

Irrottaminen

Varoitus: Näyttö kiinnitetään koteloon näytön liimanauhoilla. Jokaisessa liimanauhassa on yksi vaahtomuovikerros, jonka ympärillä on kaksi liimakerrosta. Irrota näyttö leikkaamalla liimanauhat irti liimaleikkurilla. Kun leikkaat liimanauhat, leikkaat enimmäkseen vaahtomuovikerroksen läpi. Jos liimaleikkuri pyörä on vaurioitunut, se täytyy vaihtaa.

Tärkeää: Keskitä jalustan tukikiila ja peitä virtaportti ennen aloittamista.

1. Aseta jalustan kiila jalustan ja kotelon väliin kuvan osoittamalla tavalla. Varmista, että kiila on keskellä ja virtaportti on peitetty.

• Huomautus: Jos tietokoneessa on VESA-kiinnityssovitin, aseta tietokone pystyasentoon näytön tukijalustaan.

2. Aseta liimaleikkuri 90 asteen kulmassa näytön ja kotelon väliin. Leikkaa liimaleikkurilla tietokoneen yläosan poikki ja vältä kolmen tuuman aluetta kameran ympärillä.

•  Varoitus: Älä liikuta liimaleikkuria kameran yli, jotta kamera ja näyttö eivät vahingoittuisi. Jos kamera vaurioituu, koko näyttö täytyy vaihtaa.

3. Aseta tietokone tasaiselle alustalle näyttöpuoli ylöspäin. Vedä liimaleikkurilla näytön ja kotelon välistä vasemmassa ja oikeassa reunassa.

• Huomautus: Jos tietokoneessa on VESA-kiinnityssovitin, aseta tietokone makaamaan VESA-tukikiilan päälle. VESA-tukikiilassa on neliönmuotoinen aukko, johon VESA-kiinnityssovitin sopii. Aseta näytön alareuna lähimmäksi kiilassa olevaa uraa.

4. Vedä liimaleikkurilla näytön ja kotelon välistä tietokoneen alareunassa.

5. Liikuta liimaleikkuria edestakaisin näytön ja kotelon välillä tietokoneen kaikilla neljällä sivulla, kunnes liimaleikkurin pyörä liikkuu minimaalisella vastuksella.

•  Varoitus:

6. Aseta mustan tikun litteä pää puoliväliin siinä olevaan loveen nähden näytön ja kotelon väliin. Leikkaa jäljellä oleva liima liu'uttamalla mustaa tikkua ylös ja alas.

• Huomautus:

• Jos tunnet vastustusta, vedä mustaa tikkua hieman ulos. Jatka sitten liu'utusta ylös ja alas ja vaihtele samalla työntösyvyyttä kohdissa, joissa tunnet vastusta.

• Jos tunnet edelleen vastustusta, lopeta ja vedä musta tikku pois. Asenna liimaleikkuriin uusi pyörä ja toista vaiheet 1–5.

•  Vaara

• Älä väännä tai taivuta mustaa tikkua tai mustaa tikkua sen lovea syvemmälle. Mustan tikun pakottaminen näytön ja kotelon väliin saattaa rikkoa näytön.

• Älä liikuta liimaleikkuria kolmen tuuman alueella kameran ympärillä, jotta kamera ei vahingoittuisi.

7. Käännä tietokonetta siten, että näytön yläreuna on lähinnä sinua. Jos näyttö on kokonaan vapaana, se ulottuu hieman kotelon yläreunan yli.

• Tärkeää: Tämä varmistaa, että näyttö on irrotettu kotelon sisällä olevista näyttöripustimista.

8. Pidä näytöstä kiinni sen reunoista ja nosta sitä hitaasti suoraan ylös noin 1–2 tuumaa.

•  Varoitus: Älä jännitä joustavia kaapeleita, jotka on kytketty emolevyyn ja näytön taakse.

9. Työnnä näytön alareuna jalustan tukikiilan (1) koloon ja kallista samalla näytön yläreunaa hitaasti ylöspäin (2).

10. Aseta kaksi kolmiotukikiilaa koteloon kuvan mukaisesti.

• Huomautus: Käytä VESA-tukikiilaa ja kahta kolmiotukikiilaa malleissa, joissa on VESA-kiinnityssovitin.

11. Irrota polyesterikalvoteippi näytön taustavalon joustavasta kaapelista (1) ja säilytä se kokoamista varten. Vedä näytön taustavalon joustavan kaapelin päätä suoraan alas ja ulos liittimestä (2).

12. Käännä ylös kameran lukitusvivut ja kameran sekä upotetun DisplayPortin (eDP) joustavan kaapelin liittimet (1). Liu'uta joustavan eDP-kaapelin molemmat päät ulos liittimistä (2).

• Huomautus: Kameran ja eDP:n joustava kaapeli on yksi kaapeli, jossa on kolme päätä. Kolmas pää liitetään emolevyyn.

13. Nosta näyttö pois tukikiilojen päältä ja aseta se näytön tukijalustalle.

14. Irrota näytön liima näytön reunoista.

•  Varoitus:

15. Pyyhi sitten jäljellä oleva näyttöliima näytön reunoista etanoli- tai IPA-liinoilla. Anna pintojen kuivua vähintään 1 minuutin ajan.

•  Varoitus: Älä käytä etanoli- tai IPA-liinoja näytön etuosassa tai muuhun kuin näytön liimajäämien poistamiseen.

16. Irrota näytön liima kotelon reunoista.

17. Pyyhi sitten jäljellä oleva näyttöliima kotelon reunoista etanoli- tai IPA-liinoilla. Anna pintojen kuivua vähintään 1 minuutin ajan.

18. Kiinnitä kameran ja eDP:n joustava kaapeli ja näytön taustavalon joustava kaapeli koteloon Kapton-teipillä.

Kokoaminen

Varoitus: Alempi liimanauha on mallikohtainen. Varmista, että sinulla on oikea alempi liimanauha korjattavalle mallille.

1. Aseta näytön liimanauhat tasaiselle pinnalle ja tarkista, ettei niissä ole vaurioita ja ryppyjä.

• 946-25206 (1)

• 946-25207 (2)

• 946-25208 (3)

• 946-19175 (4)

•  Varoitus: Vaurioituneet liimanauhat voivat aiheuttaa kosmeettisia vikoja (aukkoja) ja valovuotoja. Ne voivat myös heikentää näytön ja kotelon välistä sidosta. Jos liimanauhat ovat vaurioituneet tai rypistyneet, vaihda ne.

• Huomautus: Näytön liimanauhoissa on yksi vaahtomuovikerros, jonka ympärillä on kaksi liimakerrosta. Liimanauhan alareunassa on irrotettava suojapaperi ja yläreunassa irrotettava suojamuovi. Irrotettavien suojien värit voivat vaihdella.

2. Aseta kotelo tasaiselle alustalle kuvan osoittamalla tavalla. Irrota irrotettavan suojapaperin lyhyt osa yhdestä näytön liimanauhasta.

• Huomautus: Jos tietokoneessa on VESA-kiinnityssovitin, aseta tietokone makaamaan VESA-tukikiilan päälle.

• Tärkeää: Älä irrota näytön liimanauhojen irrotettavia suojamuoveja vielä.

3. Kohdista näytön liimanauha kotelon vastaavaan reunaan ja paina näkyvissä oleva liimapinta kiinni koteloon.

4. Kun jatkat näytön liimanauhan kohdistamista, irrota irrotettava suojapaperi ja paina liimapintaa kotelon reunaan, kunnes koko nauha kiinnittyy koteloon.

5. Asenna muut näytön liimanauhat toistamalla vaiheet 2–4. Jatka sitten vaiheeseen 6.

6. Tarkista näytön liimanauhojen kohdistus. Varmista, että liimanauhoissa ei ole ryppyjä tai ilmataskuja.

7. Käännä koteloa siten, että yläreuna on lähinnä sinua. Aseta tukikiilat koteloon kuvan osoittamalla tavalla.

8. Irrota Kapton-teippi kameran ja eDP:n joustavasta kaapelista ja näytön taustavalon joustavasta kaapelista.

9. Työnnä näytön alareuna jalustan tukikiilan aukkoon. Aseta näyttö kolmiotukikiilojen päälle.

10. Liu'uta eDP:n ja kameran joustavan kaapelin kaksi päätä näytön takana oleviin liittimiin (1). Käännä sitten lukitusvivut (2) alas.

11. Liu'uta näytön taustavalon joustavan kaapelin pää näytön takana olevaan liittimeen (1).

12. Kiinnitä teippi näytön taustavalon joustavan kaapelin liittimeen (2).

• Tärkeää: Jos teippi on vaurioitunut irrottamisen yhteydessä, hävitä se ja käytä uutta teippiä.

13. Nosta hieman näytön yläreunaa. Irrota kaksi kolmiotukikiilaa kotelosta.

14. Vedä näyttö hitaasti ulos jalustan tukikiilan (1) kolosta. Laske sitten näytön yläreunaa kohti koteloa (2).

•  Varoitus: Älä anna joustavien kaapeleiden kiristyä liikuttaessasi näyttöä.

15. Aseta näyttö tasaisesti kotelon päälle. Näytön yläreunan tulisi ulottua hieman kotelon yläreunan yli.

16. Kiinnitä näyttö väliaikaisesti koteloon kiinnittämällä kaksi maalarinteippipalaa tietokoneen pohjaan.

17. Pidä näyttöä tasaisesti koteloa vasten ja nosta tietokone varovasti pystyyn. Näyttö liikkuu hieman, kun se kiinnittyy näytön ripustimiin ja kohdistuu kotelon reunoihin.

• Huomautus: Jos tietokoneessa on VESA-kiinnityssovitin, aseta tietokone pystyasentoon näytön tukijalustaan.

•  Varoitus: Näyttö pysyy vain osittain paikoillaan kotelossa olevilla näyttöripustimilla. Pidä näyttöä tasaisesti koteloa vasten varmistaaksesi, että näyttö ei putoa näyttöripustimista.

18. Varmista, että näyttö ja kotelo ovat kohdakkain kaikilla neljällä sivulla. Säädä sitten varovasti kahta maalarinteippipalaa siten, että ne sopivat tiukasti tietokoneen pohjaan.

19. Irrota näyttöä vain sen verran, että mahdut irrottamaan irrotettavat suojat neljästä liimanauhasta tietokoneen yläpuoliskolla.

•  Varoitus: Jos näyttö irtoaa kotelosta liikaa, näyttö irtoaa ripustimista ja voi pudota ulos kotelosta.

20. Kiinnitä näyttö kotelon näytön liimanauhoihin painamalla näytön yläosaa.

21. Kiinnitä näyttö väliaikaisesti koteloon kiinnittämällä kaksi maalarinteippipalaa tietokoneen yläosaan.

22. Irrota kaksi maalarinteippipalaa tietokoneen pohjasta.

23. Irrota näyttöä kotelosta vain sen verran, että mahdut irrottamaan irrotettavat suojat neljästä liimanauhasta tietokoneen alapuoliskolla. Aloita läheltä keskikohtaa ja kuori irrotettavia suojia irti kohti tietokoneen alakulmia kuvassa näytetyssä järjestyksessä.

• Huomautus: Jos tietokoneessa on VESA-kiinnityssovitin, aseta tietokone makaamaan VESA-tukikiilan päälle.

•  Varoitus: Jos näyttö irtoaa kotelosta liikaa, näyttö irtoaa ripustimista ja voi pudota ulos kotelosta.

24. Kiinnitä näyttö kotelon näytön liimanauhoihin painamalla näytön alaosaa.

25. Varmista, että näytön ja kotelon kaikki neljä reunaa ovat kohdakkain. Jos ne eivät ole kohdakkain, toista irrotus- ja kokoamisvaiheet.

26. Irrota kaksi maalarinteippipalaa tietokoneen yläosasta.

27. Irrota suojakalvo tarralappuarkista. Pyöritä silikonitelaa edestakaisin tarralapulla puhdistaaksesi telan.

28. Rullaa silikonitelaa edestakaisin pitkin näytön kaikkia neljää sivua kiinnittääksesi näytön liimanauhat.

• Huomautus: Jos tietokoneessa on VESA-kiinnityssovitin, aseta tietokone pystyasentoon näytön tukijalustaan.

29. Puhdista näyttö kiillotusliinalla.

30. Irrota jalustan kiila.

Vaara

• Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration ‑prosessin käynnistämisohjeet.

• Jos olet asentanut uuden näytön tai emolevyn, laitteelle täytyy suorittaa System Configuration.

• Jos vaihdoit emolevyn, tietokone käynnistyy vianmääritystilassa, kunnes suoritat System Configurationin.

• Jos vaihdoit näytön, näytön kirkkaus ja True Tone eivät välttämättä toimi oikein, ennen kuin olet suorittanut System Configurationin.