iMac (24-tuumainen, M1, 2021, kaksi porttia) – äänikortti

Ennen kuin aloitat

Irrota seuraavat osat ennen aloittamista:

Työkalut

• 3,5-millinen kuusiokoloavain

• EarPods-korvanapit ja 3,5-millinen kuulokeliitin

• ESD-suojatut pinsetit

• nailontikku (musta tikku)

• tukikiilat

• Torx T3 -ruuvimeisseli

Tärkeää

Virtapainikkeen joustava kaapeli liitetään äänikorttiin. Jos virtapainikkeen joustava kaapeli vaurioituu, kotelo täytyy vaihtaa.

Irrottaminen

1. Irrota äänikortin joustava kaapeli (1) osittain, jotta pääset käsiksi kotelon reunan lähellä olevaan liittimeen.

2. Paina äänikortin ZIF-liittimen (2) PUSH-painiketta pitkään mustan tikun tylpällä päällä. Tartu ESD-suojatuilla pinseteillä joustavan kaapelin päähän ja liu'uta se ulos liittimestä (3).

3. Irrota T3-ruuvimeisselillä kolme ylintä T3-ruuvia (923-05574) ja alempi T3-ruuvi (923-05668) Wi-Fi- ja Bluetooth-antennista.

• Huomautus: Alaruuvilla on suurempi kanta kuin kolmella ylimmällä ruuvilla.

4. Siirrä Wi-Fi- ja Bluetooth-antenni varovasti sivuun, jotta pääset käsiksi alla olevaan virtapainikkeen joustavaan kaapeliin.

5. Käännä virtapainikkeen joustavan kaapelin liittimen lukitusvipu ylös. Liu'uta sitten virtapainikkeen joustavan kaapelin pää ulos äänikortin liittimestä ESD-suojatuilla pinseteillä.

•  Varoitus: Virtapainikkeen joustava kaapeli ei ole irrotettava osa. Jos joustava kaapeli on vaurioitunut, kotelo täytyy vaihtaa.

6. Irrota T3-ruuvimeisselillä ylempi T3-ruuvi (923-05670) ja alempi T3-ruuvi (923-05669) äänikortista.

7. Irrota 3,5-millinen kuusioruuvi (923-05671) äänikortista 3,5-millisellä kuusiokoloavaimella.

8. Aseta mustan tikun litteä pää äänikortin alle ja löysää liimakiinnitystä näytetyiltä alueilta (1, 2). Irrota sitten äänikortti kotelosta varovasti ESD-suojatuilla pinseteillä.

Kokoaminen

1. Kohdista äänikortin ruuvinreiät kotelon ruuvinreikiin.

2. Kiinnitä T3-ruuvimeisselillä ylempi T3-ruuvi (923-05670) ja alempi T3-ruuvi (923-05669) osittain takaisin äänikorttiin.

3. Kiinnitä 3,5-millinen kuusioruuvi (923-05671) osittain takaisin kiinni 3,5-millisellä kuusiokoloavaimella.

4. Yhdistä EarPods-korvanapit 3,5 millin kuulokeliitäntään varmistaaksesi äänikortin kohdistuksen. Säädä äänikortin kohdistusta, kunnes kuulokkeiden liittäminen ja irrottaminen sujuvat helposti.

5. Kiinnitä T3-ruuvit täysin takaisin kiinni T3-ruuvimeisselillä. Kiinnitä sitten 3,5-millinen kuusioruuvi kokonaan kiinni 3,5-millisellä kuusiokoloavaimella.

6. Irrota sitten EarPods-korvanapit.

7. Kiinnitä äänikortin yläosa uudelleen kiinni koteloon.

• Huomautus: Jos asennat uuden osan, irrota liimatausta äänikortin yläosasta ja kiinnitä se sitten koteloon.

8. Liu'uta äänikortin joustavan kaapelin pää ZIF-liittimeen.

•  Varoitus: Varmista, että äänikortin joustava kaapeli on työnnetty kokonaan ZIF-liittimeen. Vain osittain kytketty joustava kaapeli saattaa estää tietokoneen käynnistymisen.

9. Liu'uta virtapainikkeen kaapelin pää äänikortin liittimeen. Käännä sitten lukitusvipu alas.

10. Aseta Wi-Fi- ja Bluetooth-antenni koteloon.

11. Kiinnitä T3-ruuvimeisselillä kolme ylintä T3-ruuvia (923-05574) ja alempi T3-ruuvi (923-05668) takaisin Wi-Fi- ja Bluetooth-antenniin.

• Tärkeää: Kiinnitä T3-ruuvi, jolla on suurempi kanta, Wi-Fi- ja Bluetooth-antennin alempaan ruuvinreikään.

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraavat osat takaisin paikoilleen: