Jos Mac-näytön oikea puoli on vääristynyt Windows 10:ssä

Sinun on mahdollisesti asennettava päivitetyt AMD-näytönohjaimet Windowsille.

Mac-malleissa, joissa on AMD Radeon -näytönohjaimet, saattaa ilmetä jompikumpi näistä ongelmista:

• Microsoft Windows 10:n asentamisen jälkeen näytön oikea puoli välkkyy ja vääristyy Windowsin käytön aikana. Ulkoisissa näytöissä vääristyminen voi vaikuttaa koko näyttöön.

• Windows 10:n asentaja sanoo, että Macisi ei ole valmis tämän Windows 10 -version käyttöön, sillä Macissasi on vanha AMD-näytönohjain.

Päivitä AMD-näytönohjaimet

Voit ratkaista ongelman päivittämällä AMD-näytönohjaimet Windowsia varten. Jos ne ovat jo ajan tasalla, käytä alla olevaa ongelman kiertotapaa, kunnes AMD:ltä on saatavilla näytönohjainten uudempi versio Mac-malliasi varten.

Tai vähennä näytön kirkkautta

Jos Mac-malliisi ei vielä ole saatavilla päivitettyjä AMD-näytönohjaimia, voit kiertää ongelman ulkoisessa näytössä vähentämällä näytön tarkkuutta tai käyttämällä pienempitarkkuuksista näyttöä. Nämä ohjeet toimivat useimmissa näytöissä, paitsi Apple Pro Display XDR:ssä sekä LG UltraFine 4K- ja 5K-näytöissä:

1. Klikkaa hiiren oikealla painikkeella työpöytää ja valitse Näyttöasetukset.

2. Klikkaa Näytön lisäasetukset.

3. Valitse näyttöjen valikosta näyttö, jossa ongelma ilmenee.

4. Valitse kyseisen näytön kohdalla Näytä sovittimen ominaisuudet.

5. Klikkaa Luettele kaikki näyttötilat -painiketta.

6. Valitse näytön tarkkuudeksi enintään 3 840 x 2 160.

7. Tallenna muutokset klikkaamalla OK ja klikkaa sitten uudelleen OK.

Lisätietoja

Voit selvittää Macissasi käytetyn grafiikkaprosessorin valitsemalla Omenavalikko  > Tietoja tästä Macista ja etsimällä Radeonia Yleiskatsaus- tai Näytöt-välilehdestä.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.