iPhone 12 – kamera

Ennen kuin aloitat

Varoitus

Lue Akkuturvallisuus-kohdan ohjeet ennen aloittamista ja noudata työtilaa ja akun käsittelyä koskevia ohjeita.

Irrota seuraava osa ennen aloittamista:

Työkalut

• 6,1 tuuman korjausalusta

• ESD-suojatut pinsetit

• JCIS-vaihtopää

• Micro stix -vaihtopää

• nitriilikäsineet tai nukkaamattomat käsineet

• Nailontikku (musta tikku)

• momenttiruuvimeisseli (harmaa, 0,55 kgf/cm)

• momenttiruuvimeisseli (vihreä, 0,45 kgf/cm)

Vaara

• Älä koske TrueDepth-kamerakokoonpanoon tai sen lähellä oleviin osiin linssien vahingoittumisen välttämiseksi.

• Älä koske kameran suojakotelon ja kotelon maadoitusjousiin.

Vaara

Tämä toimenpide vaatii järjestelmän määrityksen System Configuration -ohjelmalla. Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, käynnistä System Configuration ohjeiden mukaan.

Irrottaminen

1. Aseta kotelo korjausalustalle siten, että Lightning-liitin on aukkoon päin.

2. Irrota ristipääruuvi kameran suojakotelosta momenttiruuvimeisselillä ja JCIS-vaihtopäällä. Aseta ruuvi sivuun.

3. Irrota neljä trilobe-ruuvia kameran suojakotelosta momenttiruuvimeisselillä ja Micro stix ‑vaihtopäällä kuvassa näkyvässä järjestyksessä. Aseta ruuvit sivuun.

4. Irrota kameran suojakotelo ESD-suojatuilla pinseteillä. Laita suojakotelo talteen kokoamista odottamaan.

5. Nosta ylemmän kameran joustavan kaapelin pää varovasti irti liittimestä ESD-suojatuilla pinseteillä.

• Huomautus: Yksi kameran joustavista kaapeleista peittää toisen kaapelin.

6. Nosta alemman kameran joustavan kaapelin pää varovasti irti liittimestä ESD-suojatuilla pinseteillä.

7. Pidä joustavia kaapeleita varovasti yhdessä ja nosta kamerat ulos kotelosta.

Kokoaminen

1. Pue käsineet käsiisi, jotta kameran linssit pysyvät puhtaina. Pitele sitten uusia kameroita linssit alaspäin ja irrota kameroiden linssien suojat.

2. Kallista kamerat alas kotelon reunan alle. Laske sitten kamerat paikoilleen.

3. Paina kameran alemman joustavan kaapelin pää liittimeen.

4. Paina kameran ylemmän joustavan kaapelin pää liittimeen.

5. Paina kameroita kevyesti koteloon.

6. Kameran suojakotelossa on kielekkeet, jotka sopivat kotelon oikealla puolella reunan alla olevaan aukkoon. Pidä suojakotelosta kiinni ESD-suojatuilla pinseteillä ja liu'uta suojakotelon kielekkeet aukkoihin. Laske sitten suojakotelo kameroiden päälle.

•  Vaara

• Älä koske maadoitusjouseen, kun asennat kameran suojakoteloa takaisin paikoilleen.

• Varmista, että kameran suojakotelon ruuvin aukot ovat kohdakkain ruuvinreikien kanssa. Väärin kohdistettu kameran suojakotelo voi vaikuttaa näytön kuvanlaatuun.

7. Kiinnitä neljä uutta trilobe-ruuvia (923-05068) kameran suojakoteloon vihreällä momenttiruuvimeisselillä ja Micro stix -vaihtopäällä kuvassa näkyvässä järjestyksessä.

8. Kiinnitä kameran suojakoteloon yksi uusi ristipääruuvi (923-05069) harmaalla momenttiruuvimeisselillä ja JCIS-vaihtopäällä.

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraava osa takaisin paikoilleen:

Vaara

• Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, käynnistä System Configuration asettamalla laite vianmääritystilaan. Napauta Aloita istunto ja seuraa näytön ohjeita.

• Voit yrittää suorittaa System Configurationin vain kerran. Jos suorittaminen keskeytyy, peruuntuu tai siinä tapahtuu virhe, laitteessa näkyy viesti, jossa sinua neuvotaan ottamaan yhteyttä omatoimikorjauskaupan tiimiin.