iPhone 14 Pro: Kamera

Ennen kuin aloitat

Varoitus

Lue Akkuturvallisuus-kohdan ohjeet ennen aloittamista ja noudata työtilaa ja akun käsittelyä koskevia ohjeita.

Irrota seuraava osa ennen aloittamista:

Työkalut

• 6,1 tuuman korjausalusta

• ESD-suojatut pinsetit

• JCIS-vaihtopää

• Micro stix -vaihtopää

• nitriilikäsineet tai nukkaamattomat käsineet

• Nailontikku (musta tikku)

• momenttiruuvimeisseli (musta, 0,35 kgf/cm)

• momenttiruuvimeisseli (vihreä, 0,45 kgf/cm)

• Momenttiruuvimeisseli (sinivihreä, 0,75 kgf/cm)

Vaara

• Älä koske TrueDepth-kamerakokoonpanoon tai sen lähellä oleviin osiin linssien vahingoittumisen välttämiseksi.

• Vältä koskemasta kameran suojakotelon maadoitusjousiin.

Vaara

Tämä toimenpide vaatii järjestelmän määrityksen System Configuration -ohjelmalla. Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue lisätietoja System Configuration ‑prosessin käynnistämisestä osoitteesta support.apple.com/fi-fi/self-service-repair.

Irrottaminen

1. Aseta kotelo korjausalustalle siten, että Lightning-liitin on aukkoon päin.

2. Pue käsineet käsiisi, jotta kameran linssit pysyvät puhtaina.

3. Irrota viisi trilobe-ruuvia (1) kameran suojakotelosta momenttiruuvimeisselillä ja Micro stix -vaihtopäällä. Aseta ruuvit sivuun.

4. Irrota ristipääruuvi kameran suojakotelosta momenttiruuvimeisselillä ja JCIS-vaihtopäällä (2). Aseta ruuvi sivuun.

5. Kallista kameran suojakoteloa ylöspäin vasemmalta puolelta (1) ESD-suojatuilla pinseteillä. Liu'uta sitten suojakotelon kieleke ulos kotelon oikealla puolella olevasta urasta (2). Laita suojakotelo talteen kokoamista odottamaan.

6. Aseta ESD-suojatut pinsetit kameran ylemmän joustavan kaapelin vasemman yläkulman alle kuvan osoittamalla tavalla. Nosta sitten varovasti kameran ylemmän joustavan kaapelin pää irti liittimestä.

• Huomautus: Yksi kameran joustavista kaapeleista peittää toisen kaapelin.

•  Varoitus: Aseta ESD-suojatut pinsetit kuvan osoittamalla tavalla, jotta et vahingoita kameran ylempää joustavaa kaapelia.

7. Aseta ESD-suojatut pinsetit kameran alemman joustavan kaapelin vasemman alakulman alle kuvan osoittamalla tavalla. Nosta sitten varovasti kameran alemman joustavan kaapelin pää irti liittimestä.

•  Varoitus: Aseta ESD-suojatut pinsetit kuvan osoittamalla tavalla, jotta et vahingoita kameran alempaa joustavaa kaapelia.

8. Pidä kameran joustavia kaapeleita varovasti yhdessä ja nosta kamera ulos kotelosta.

Kokoaminen

1. Pue käsineet käsiisi, jotta kameran linssit pysyvät puhtaina. Pitele sitten uutta kameraa linssit alaspäin ja irrota kameran linssien suojat.

2. Pidä kameran joustavia kaapeleita yhdessä. Aseta kamera koteloon.

3. Paina kameran alemman joustavan kaapelin pää liittimeen.

4. Paina kameran ylemmän joustavan kaapelin pää liittimeen.

5. Paina kameraa kevyesti koteloon.

6. Kameran suojakotelossa on kieleke, joka sopii kotelon oikealla puolella olevaan aukkoon. Pidä suojakotelosta kiinni ESD-suojatuilla pinseteillä ja työnnä suojakotelon kieleke aukkoon. Laske sitten suojakotelo kameran päälle.

•  Varoitus

• Varmista, että kameran suojakotelon ruuvin aukot ovat kohdakkain ruuvinreikien kanssa ja että kieleke on kotelon aukon sisällä. Väärin kohdistettu suojakotelo voi vaikuttaa näytön kuvanlaatuun.

• Varmista, että kameran suojakotelon maadoitusjousi ei ole vaurioitunut. Vältä koskemasta maadoitusjouseen, kun asennat suojakoteloa takaisin paikoilleen.

7. Kiinnitä neljä uutta trilobe-ruuvia (923-08160) (1) kameran suojakoteloon mustalla momenttiruuvimeisselillä ja Micro stix -vaihtopäällä.

8. Kiinnitä kameran suojakoteloon yksi ristipääruuvi (923-08375) (2) sinivihreällä momenttiruuvimeisselillä ja JCIS-vaihtopäällä.

9. Kiinnitä yksi Micro stix -ruuvi (923-08376) (3) kameran suojakoteloon vihreällä momenttiruuvimeisselillä ja Micro stix -vaihtopäällä.

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraava osa takaisin paikoilleen:

Vaara

Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lue System Configuration -prosessin käynnistämisohjeet osoitteesta support.apple.com/self-service-repair.

Suoritat System Configurationin yhteydessä LiDAR Scanner -kalibroinnin. Valmistaudu kalibrointiin käymällä läpi seuraavat vaiheet:

1. Käytä hyvin valaistua aluetta, jossa on erimuotoisia ja -kokoisia esineitä.

2. Istu tai seiso noin 1,2 metrin päässä esineistä.

3. Pidä laitetta pystyasennossa ja pidä kyynärpäät vartaloasi vasten, jotta kätesi pysyvät mahdollisimman vakaina.

4. Aloita skannaus panoroimalla hitaasti edestakaisin aloituspisteen vasemmalle ja oikealle puolelle. Noudata laitteen näyttöön tulevia ohjeita.

Huomautus: Kalibrointiprosessi kestää noin viisi minuuttia.