Om svindel med gavekort

Pas på svindel relateret til App Store- og iTunes-gavekort og Apple Store-gavekort.

Der foregår i øjeblikket en del svindel, hvor personer bliver bedt om at foretage betalinger over telefonen for ting som afgifter, hospitalsregninger, kaution, gældsinddrivelse og forbrugsregninger. Disse svindelnumre udføres på mange forskellige måder, herunder ved at bruge gavekort. Da svindlere undertiden anmoder om koder fra App Store- og iTunes-gavekort eller Apple Store-gavekort, vil vi gerne sikre os, at vores kunder er opmærksomme på denne svindel.

Uanset årsagen til betalingen følger svindelnumrene et bestemt mønster: Offeret modtager et opkald, der indgyder til panik, og som får offeret til hurtigt at foretage en betaling ved at købe App Store- og iTunes-gavekort eller Apple Store-gavekort hos den nærmeste forhandler (supermarked, elektronikforhandler osv.). Når kortene er købt, bliver offeret bedt om at betale ved at oplyse den eller de koder, der findes bag på kortet, til personen i telefonen.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at App Store- og iTunes-gavekort KUN kan bruges til at købe varer og tjenesteydelser i iTunes Store, App Store eller Apple Books, til at betale for et Apple Music-abonnement eller for iCloud-lagring. Apple Store-gavekort kan KUN indløses i Apple Online Store og i Apple Store-butikker. Hvis du bliver kontaktet og bedt om at bruge kortene til enhver anden betaling, er det med stor sandsynlighed et svindelnummer, og du bør straks anmelde det til de lokale myndigheder (politi, handelsråd osv.).

Oplys aldrig numrene bag på kortet til nogen, du ikke kender. Hvis du først har givet svindlerne disse numre, vil de sandsynligvis nå at bruge pengene på kortet, før du kan nå at kontakte Apple eller politiet.

Tip til at undgå svindel

• Hvis du IKKE køber et produkt fra Apple – dvs. fra Apple Store, iTunes Store, App Store, Apple Books, et Apple Music-abonnement eller iCloud-lagring – skal du IKKE gennemføre en betaling med et App Store- og iTunes-gavekort eller et Apple Store-gavekort. Der findes ingen andre tilfælde, hvor du på lovlig vis bliver bedt om at foretage en betaling med et af disse gavekort.
  • Oplys ikke numrene bag på gavekortet til nogen, du ikke kender.
  • Anmeld straks potentiel svindel til de lokale myndigheder (politi, handelsråd osv.).

Kontakt Apple

Hvis du har yderligere spørgsmål, eller hvis du har været offer for svindel, der omfatter App Store- og iTunes-gavekort eller Apple Store-gavekort, kan du kontakte Apple-support.