Svindel med iTunes-gavekort

Pas på svindel relateret til iTunes-gavekort.

Der foregår i øjeblikket en del svindel, hvor personer bliver bedt om at foretage betalinger over telefonen for ting som afgifter, hospitalsregninger, kaution, gældsinddrivelse og forbrugsregninger. Disse svindelnumre udføres på mange forskellige måder, herunder ved at bruge gavekort. Da svindlerne nogle gange bruger iTunes-gavekort, vil vi gerne sikre os, at vores kunder er opmærksomme på disse svindelnumre.

Uanset årsagen til betalingen følger svindelnumrene et bestemt mønster: Offeret modtager et opkald, der indgyder til panik, og som får offeret til hurtigt at foretage en betaling ved at købe iTunes-gavekort hos den nærmeste forhandler (supermarked, elektronikforhandler osv.) Når kortene er købt, bliver offeret bedt om at betale ved at oplyse den 16-cifrede kode bag på kortet til personen i telefonen.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at iTunes-gavekort KUN kan bruges til at købe varer og tjenesteydelser i iTunes Store, App Store eller iBooks Store eller til at betale for et Apple Music-abonnement. Hvis nogen kontakter dig for at få dig til at bruge kortene andre steder end iTunes Store, App Store, iBooks Store eller Apple Music, er det med stor sandsynlighed et svindelnummer, og du bør straks anmelde det til de lokale myndigheder (politi, handelsråd osv.).

Du bør aldrig oplyse numrene bag på kortet til nogen, du ikke kender. Hvis du først har givet svindlerne disse numre, vil de sandsynligvis nå at bruge pengene på kortet, før du kan nå at kontakte Apple eller politiet.

Tip til at undgå svindel

• Betal KUN med iTunes-gavekort, når du foretager køb i iTunes Store, App Store eller iBooks Store, eller hvis du betaler for et Apple Music-abonnement. Der findes ingen andre tilfælde, hvor du på lovlig vis bliver bedt om at foretage en betaling med et iTunes-gavekort.
  • Oplys ikke numrene bag på kortet til nogen, du ikke kender.
  • Anmeld straks potentiel svindel til de lokale myndigheder (politi, handelsråd osv.).

Kontakt Apple

Hvis du har yderligere spørgsmål, eller hvis du har været udsat for svindel i forbindelse med iTunes-gavekort, kan du kontakte Apple-support.