Sådan får du de mest nøjagtige målinger med dit Apple Watch

Dit Apple Watch bruger de personlige oplysninger, du har opgivet, til at beregne forskellige værdier for dine daglige aktiviteter. Du kan gøre det endnu mere nøjagtigt ved at følge disse gode råd.

Sådan holder du dine personlige oplysninger opdateret

Dit Apple Watch bruger dine personlige oplysninger som din højde, din vægt, dit køn og din alder til at beregne, hvor mange kalorier du forbrænder m.m.

Hvis du vil opdatere dine personlige oplysninger, skal du åbne appen Watch på din iPhone. Tryk på fanen Mit ur, og tryk derefter på Sundhed > Sundhedsoplysninger. Tryk på Rediger, og tryk derefter på det emne, du vil ændre.

ios-17-watchos-10-iphone-14-pro-watch-health

Sådan sørger du for, at din motion tælles med

Hvert hele minuts bevægelse med mindst samme intensitet som en rask gåtur tæller med i forhold til dine daglige mål for Motion og Bevægelse. Med Apple Watch Series 3 eller nyere bruges niveauerne for kredsløbskondition til at give dig oplysninger om dit overordnede helbred. For kørestolsbrugere måles dette i energiske skub. Alle aktiviteter under dette niveau tæller kun med i forhold til dit daglige mål for bevægelse.

Du kan sikre dig, at dine gåture tælles med i Motion, ved at lade armen med dit Apple Watch svinge naturligt. Hvis du f.eks. går tur med din hund, kan du lade armen med uret svinge frit, mens du holder snoren med den anden hånd.

Hvis du skal bruge begge hænder, mens du går, f.eks. til at skubbe en klapvogn, kan du stadig få registreret din motion med appen Træning. Åbn appen på dit Apple Watch, og tryk på Udendørs gang. Appen Aktivitet bruger armens bevægelser og et accelerometer til at registrere bevægelse, men appen Træning kan bruge accelerometeret, pulsmåleren og GPS.

Sørg for, at Registrering af håndled er slået til

Hvis Registrering af håndled er slået fra, får du ikke meddelelser om at stå op, og dit Apple Watch kan ikke registrere din status for Stå. Pulsaflæsning i baggrunden (f.eks. hvile- og gåpuls*) foretages ikke, hvis Registrering af håndled er slået fra.

Du kan tjekke indstillingen ved at åbne appen Watch på din iPhone. Tryk på fanen Mit ur, og tryk derefter på Adgangskode. Sørg for, at Registrering af håndled er slået til.

Hvilepuls og puls ved gang er kun tilgængelig i Apple Watch Series 1 eller en nyere model.

ios-17-watchos-10-iphone-14-pro-watch-passcode

Tjek af pasformen

Sensoren fungerer bedst, hvis du bærer Apple Watch, så det hverken er lukket for stramt eller for løst, og det er også det mest bekvemme.

Det er en god idé at stramme Apple Watch-remmen til træning og derefter løsne den, når du er færdig. Desuden virker sensorerne kun, når du bruger Apple Watch på oversiden af håndleddet.

Læs om, hvordan du skal bære dit Apple Watch

Sådan får du den mest nøjagtige pulsmåling

Du kan få den mest nøjagtige pulsmåling i appen Træning ved at sørge for, at Apple Watch sidder komfortabelt Pulsmåleren skal være tæt på huden. Læs om pulsmålerens præcision og begrænsninger.

Hvis du har et Apple Watch Series 3 eller nyere, kan du spore dine niveauer for kredsløbskondition i appen Træning for at måle, hvor hårdt dit hjerte arbejder under en udendørs gåtur, løb eller vandretur.

Hvis du slår Puls fra under Anonymitet, måles din puls ikke. Hvis du vil se, om Puls er slået til eller fra, skal du åbne appen Watch på din iPhone og trykke på Anonymitet.

Sådan vælger du den bedste træningstype

Vælg den træningstype, der beskriver din aktivitet bedst, når du bruger appen Træning. Eksempel: Hvis du løber på et løbebånd, skal du vælge Indendørs løb. Hvis du laver en træning, der ikke er angivet, skal du trykke på Tilføj træning og vælge den træning, der passer bedst til den aktivitet, du laver.

Læs mere om de enkelte træningstyper.

watchos-10-series-8-workout-options-for-steps

Sådan kalibrerer du dit Apple Watch

Kalibrer dit Apple Watch for at opnå større nøjagtighed ved måling af afstand, tempo og kalorier. Når du kalibrerer dit ur, kan det også nemmere lære noget om din fysiske form og din skridtlængde.

Læs om, hvordan du kalibrerer dit Apple Watch

Andre ting, der har indflydelse på pulsaflæsninger

Der er mange faktorer, der kan påvirke funktionsevnen for pulsmåleren i Apple Watch. Hudperfusion (hvor meget blod der løber gennem huden) er en af faktorerne. Det varierer meget fra person til person og kan også påvirkes af omgivelserne. Eksempel: Hvis du træner i kolde omgivelser, kan hudperfusionen i dit håndled være for lav til, at pulsmåleren kan registrere din puls.

Permanente eller midlertidige ændringer af din hud – f.eks. tatoveringer – kan også påvirke resultaterne fra pulsmåleren. Nogle tatoveringers blæk, mønster og mætning kan blokere lyset fra sensoren, så det er svært at opnå pålidelige resultater.

Bevægelse er en anden faktor, der kan påvirke pulsmåleren. Rytmiske bevægelser, f.eks. løb eller cykling, giver bedre resultater end uregelmæssige bevægelser som tennis eller boksning.

Hvis du ikke kan få brugbare resultater på grund af en af disse faktorer, kan du slutte dit Apple Watch trådløst til eksterne pulsmålere (f.eks. en Bluetooth-brystrem). Læs, hvordan du udfører pardannelse med Bluetooth-tilbehør.

Pulsen er en af mange faktorer, som Apple Watch bruger til at måle din aktivitet og træning. Afhængigt af træningen vælger uret den mest relevante funktion for den aktuelle aktivitet. Hvis du f.eks. løber indendørs, bruger det også accelerometeret. Læs mere om, hvordan dit Apple Watch bruger GPS og pulsmåleren, når du bruger appen Træning.