Opret en læseliste

Du kan hurtigt arkivere websider, så du kan læse dem senere, ved at føje dem til din læseliste. Du kan læse sider i din læseliste, også selvom computeren ikke har forbindelse til internettet, hvis du arkiverer dem offline.

Åbn Safari for mig

Et Safari-vindue med en læseliste.
  • Føj en side til læselisten: Flyt markøren over det smarte søgefelt, og klik derefter på knappen Tilføj i et trin , som vises i venstre ende af feltet.

Du kan også Skift-klikke på et link på en webside for hurtigt at tilføje den forbundne side.

• Vis eller skjul læselisten: Klik på knappen indholdsoversigt på værktøjslinjen og klik derefter på knappen Læseliste øverst i indholdsoversigten. Du skjuler listen ved at klikke på knappen Indholdsoversigt igen.

• Arkiver en side i din læseliste, så du kan læse dem senere, når der ikke er forbindelse til internettet: Ctrl-klik på sideresumeet i indholdsoversigten, og vælg derefter Arkiver offline. Du kan også skubbe til venstre over sideresumeet og derefter klikke på Arkiver offline.

Du arkiverer automatisk alle sider i din læsteliste ved at vælge Safari > Indstillinger, klikke på Avanceret og derefter vælge “Arkiver automatisk artikler til læsning offline”.

• Fjern en side fra læselisten: Ctrl-klik på sideresumeet i indholdsoversigten, og vælg derefter Fjern emne.

Du kan også skubbe til venstre over sideresumeet, og derefter klikke på Fjern. Eller du kan skubbe hele vejen til venstre, indtil sideresumeet forsvinder.

• Søge i læselisten: Skriv tekst i søgefeltet over listen med sideresumeer. Du skal muligvis rulle op for at se søgefeltet.

• Læs den næste side på din liste: Bliv ved med at rulle, til du når til slutningen af siden med en læseliste – ingen grund til at klikke på det næste sideresume i indholdsoversigten.

• Skjul sider, som du har læst: Klik på knappen Ulæst over listen med sideresumeer. Klik på knappen Alle for at vise sider, du har læst på listen. Du skal muligvis rulle op for at se knapperne.

• Marker en side som læst eller ulæst: Ctrl-klik på sideresumeet i indholdsoversigten, og vælg derefter Marker som læst eller Marker som ulæst.

Bemærk: Safari bruger iCloud til at sørge for, at din læseliste er ens på alle dine Mac-computere og iOS-enheder, hvor Safari er slået til i iClouds indstillinger. Med iCloud arkiveres din læseliste og dine bogmærker og din læseliste automatisk, og du kan altid gendanne dem fra en tidligere version.