Brug Safari-udvidelser

Du kan installere Safari-udvidelser for at tilpasse den måde, browseren virker på. Udvidelser kan f.eks. hjælpe dig med at vise knapper til sociale medier og nyheder, blokere indhold på websteder, give adgang til funktioner fra andre programmer m.m.

Udvidelser kan måske bruge indhold på de websider, du besøger. Kontroller, hvilke udvidelser der er installeret og sørge for, at du ved, hvad de gør.

Åbn Safari for mig

Tip: Mac App Store er det sikreste og letteste sted at finde og installere udvidelser. Udvidelserne er gennemgået af Apple, og de opdateres automatisk, når “Installer programopdateringer” er valgt i indstillingerne til App Store. Udvidelserne på safari-extensions.apple.com (galleriet med Safari-udvidelser) er også gennemgået af Apple.

Hent Safari-udvidelser

• Fra Mac App Store: Åbn Mac App Store, søg efter eller gennemse udvidelser, klik på den knap, der viser prisen, og klik derefter på knappen igen for at installere eller købe udvidelsen.

Åbn App Store for mig

• Fra galleriet med Safari-udvidelser: Gå til galleriet med Safari-udvidelser, og klik derefter på Installer nu for at installere den ønskede udvidelse.

• Fra tredjepartsudviklere: Hent udvidelsen fra udvikleren, og åbn derefter arkivet .safariextz. Indstillingsvinduet til Safari-udvidelser åbnes, og du bliver bedt om at bekræfte, at udvidelsen stammer fra en godkendt kilde. Klik på Godkend for at installere udvidelsen.

Administrer dine udvidelser

• Vælg Safari > Indstillinger, klik på Udvidelser, og gør derefter et af følgende:

• Slå en udvidelse til eller fra: Vælg eller fravælg udvidelsens afkrydsningsfelt.

• Rediger indstillingerne til en udvidelse: Vælg udvidelsen, og vælg eller fravælg derefter indstillinger.

• Opdater automatisk udvidelser, som du har installeret fra galleriet med Safari-udvidelser: Vælg “Opdater automatisk udvidelser fra galleriet med Safari-udvidelser”.

• Opdater udvidelser manuelt: Når der er tilgængelige opdateringer til udvidelser af typen .safariextz, vises knappen Opdateringer nederst på listen med udvidelser. Klik på Opdateringer for at se og installere de tilgængelige opdateringer. Udvidelser, der stammer fra Mac App Store, opdateres, når programmet opdateres.

• Fjern en udvidelse: Vælg udvidelsen, og klik på Fjern. Hvis du har installeret udvidelsen fra Mac App Store, kan du slette det program, der indeholder udvidelsen, hvorefter den fjernes automatisk fra Safari.

Når du installerer eller fjerner udvidelser og slår dem til og fra, træder ændringen måske i kraft med det samme, eller når du går til en ny webside eller opdaterer den aktuelle side.