Brug Autoudfyld til kreditkort, kontakter og adgangskoder

Med Autoudfyld kan Safari automatisk udfylde dine kreditkortoplysninger, kontaktoplysninger, adgangskoder m.m. Funktionen kan automatisk udfylde oplysninger fra alle kontakter i Kontakter. Det kan også fremstille en sikker adgangskode, når du skal oprette en. Safari fremhæver automatisk udfyldte felter med gult.

Tip: Hvis du indstiller iCloud-nøglering på din Mac og andre enheder, udfylder Safari automatisk arkiverede brugernavne, adgangskoder og oplysninger om kreditkort på alle disse enheder.

Åbn Safari for mig

En leveringsformular med et kontaktkort, hvor Autoudfyld er tilgængelig.

Udfyld dine kreditkortoplysninger

• Du kan vælge på en liste med dine arkiverede kreditkort. Du kan tilføje eller fjerne arkiverede kreditkort. Safari kan automatisk udfylde kontonavnet, kontonummeret og udløbsdatoen. Af sikkerhedsmæssige årsager lagrer Safari ikke sikkerhedskoden på kreditkortet. Den skal du indtaste manuelt, hver gang du bruger kortet på et websted.

Vha. info fra mine kontakter

• Du udfylder hurtigt en formular på en webside ved at begynde at skrive et navn fra dine kontakter for at udfylde deres oplysninger automatisk. Hvis en kontakt har mere end en adresse, e-mailadresse, telefon eller andre kontaktoplysninger, kan du vælge fra de private adresser, arbejdsadresser eller specielle adresser, som du allerede har indtastet på vedkommendes kontaktkort (eller bruge Touch Bar). Hvis du ikke vil have, at Safari udfylder oplysninger automatisk, skal du bare fortsætte med at skrive.

Udfyld dit brugernavn og din adgangskode

• Hvis du tidligere har lagret dit brugernavn og din adgangskode til webstedet, leverer Safari automatisk oplysningerne. Klik i feltet Brugernavn, og vælg derefter dit brugernavn (eller brug Touch Bar).

Hvis der ikke er lagret nogen oplysninger til webstedet, skal du gøre et af følgende:

• Hvis et andet websted bruger det samme brugernavn og den samme adgangskode, kan du bruge de oplysninger til det aktuelle websted. Klik i feltet adgangskode, klik på Autoudfyld , og vælg derefter Andre adgangskoder. Vælg webstedet med det brugernavn og den adgangskode, du vil bruge, og klik derefter på Udfyld.

• Hvis webstedets brugernavn og adgangskode er unikke, kan du lagre oplysningerne, så Safari kan levere dem automatisk næste gang. Skriv brugernavnet og adgangskoden, eller fremstil en adgangskode (beskrevet nedenfor), og klik på Arkiver adgangskode, når du bliver bedt om det.

Fremstil en sikker adgangskode

• Når du begynder at oprette en ny adgangskode til et websted, og iCloud-nøglering er indstillet på din Mac, foreslår Safari automatisk en entydig adgangskode, der er svær at gætte. Hvis du ikke har indstillet iCloud-nøglering, skal du klikke i adgangskodefeltet, klikke på Autoudfyld og derefter vælge Foreslå ny adgangskode.

Rediger indstillinger til Autoudfyld

• Vælg Safari > Indstillinger, og klik derefter på Autoudfyld.

• Du slår Autoudfyld til eller fra ved at vælge de oplysninger, du vil inkludere i Autoudfyld, og fravælge resten.

• Du ændrer eller sletter automatisk udfyldte oplysninger ved at klikke på Rediger ud for de oplysninger, du vil ændre eller slette.

Vigtigt: Safari udfylder automatisk dine oplysninger til alle, som bruger din Mac, med dit brugernavn. Det udfylder også automatisk oplysninger til alle, som bruger dine andre enheder, hvis iCloud-nøglering er indstillet på disse enheder og din Mac.

Af hensyn til sikkerheden skal du indstille Mac til at vise log ind-vinduet, når den starter, og kræve en adgangskode, når vågeblus eller en skærmskåner afbrydes. Indstil dine iOS-enheder, så det kræver en adgangskode at låse skærmen op.

Brugernavne, adgangskoder og kreditkortoplysninger er krypteret i din macOS-nøglering. De er også krypteret i din iCloud-nøglering, hvis den er indstillet på Mac.

Hvis du fjerner kreditkortoplysninger eller brugernavne og adgangskoder i Safari, slettes de fra macOS-nøgleringen. De fjernes også fra dine andre enheder, hvis din Mac og andre enheder er indstillet til iCloud-nøglering.