Om sikkerhedsindholdet i iOS 15.7.2 og iPadOS 15.7.2

I dette dokument beskrives sikkerhedsindholdet i iOS 15.7.2 og iPadOS 15.7.2.

Om Apple-sikkerhedsopdateringer

Med henblik på beskyttelse af vores kunder videregiver, drøfter eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en undersøgelse har fundet sted, og programrettelser eller versioner er tilgængelige. De nyeste versioner kan ses på siden om Apple-sikkerhedsopdateringer.

Apple sikkerhedsdokumenterer om muligt henvisninger til sikkerhedsproblemer med et CVE-id.

Få flere oplysninger om sikkerhed på siden om Apple-produktsikkerhed.

iOS 15.7.2 og iPadOS 15.7.2

Udgivet 13. december 2022

AppleAVD

Fås til: iPhone 6s (alle modeller), iPhone 7 (alle modeller), iPhone SE (1. generation), iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere, iPad 5. generation og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: Parsing af et skadeligt videoarkiv kan føre til kørsel af kernekode

Beskrivelse: Et out-of-bounds-skriveproblem blev løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2022-46694: Andrey Labunets og Nikita Tarakanov

AVEVideoEncoder

Fås til: iPhone 6s (alle modeller), iPhone 7 (alle modeller), iPhone SE (1. generation), iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere, iPad 5. generation og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: En app kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et logikproblem er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2022-42848: ABC Research s.r.o

File System

Fås til: iPhone 6s (alle modeller), iPhone 7 (alle modeller), iPhone SE (1. generation), iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere, iPad 5. generation og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: En app kan muligvis frigøre sig fra sin sandbox

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2022-42861: pattern-f (@pattern_F_) fra Ant Security Light-Year Lab

Graphics Driver

Fås til: iPhone 6s (alle modeller), iPhone 7 (alle modeller), iPhone SE (1. generation), iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere, iPad 5. generation og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: Parsing af et skadeligt videoarkiv kan føre til pludselig systemlukning

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2022-42846: Willy R. Vasquez fra The University of Texas i Austin

IOHIDFamily

Fås til: iPhone 6s (alle modeller), iPhone 7 (alle modeller), iPhone SE (1. generation), iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere, iPad 5. generation og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: En app kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: En konkurrencetilstand er løst med forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2022-42864: Tommy Muir (@Muirey03)

iTunes Store

Fås til: iPhone 6s (alle modeller), iPhone 7 (alle modeller), iPhone SE (1. generation), iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere, iPad 5. generation og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: En ekstern bruger kan muligvis forårsage pludselig applukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var et problem med parsing af URL-adresser. Problemet er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2022-42837: Weijia Dai (@dwj1210) fra Momo Security

Kernel

Fås til: iPhone 6s (alle modeller), iPhone 7 (alle modeller), iPhone SE (1. generation), iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere, iPad 5. generation og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: En app kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: En konkurrencetilstand er blevet løst med yderligere validering.

CVE-2022-46689: Ian Beer fra Google Project Zero

libxml2

Fås til: iPhone 6s (alle modeller), iPhone 7 (alle modeller), iPhone SE (1. generation), iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere, iPad 5. generation og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: En ekstern bruger kan muligvis forårsage pludselig applukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med heltalsoverløb er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2022-40303: Maddie Stone fra Google Project Zero

libxml2

Fås til: iPhone 6s (alle modeller), iPhone 7 (alle modeller), iPhone SE (1. generation), iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere, iPad 5. generation og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: En ekstern bruger kan muligvis forårsage pludselig applukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2022-40304: Ned Williamson og Nathan Wachholz fra Google Project Zero

ppp

Fås til: iPhone 6s (alle modeller), iPhone 7 (alle modeller), iPhone SE (1. generation), iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere, iPad 5. generation og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: En app kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2022-42840: En anonym programmør

Preferences

Fås til: iPhone 6s (alle modeller), iPhone 7 (alle modeller), iPhone SE (1. generation), iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere, iPad 5. generation og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: En app kan muligvis bruge vilkårlige rettigheder

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

CVE-2022-42855: Ivan Fratric fra Google Project Zero

Safari

Fås til: iPhone 6s (alle modeller), iPhone 7 (alle modeller), iPhone SE (1. generation), iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere, iPad 5. generation og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: Et besøg på et websted, som bruger skadeligt indhold, kan medføre manipulering med brugergrænsefladen

Beskrivelse: Der var et problem med efterligning i håndteringen af URL-adresser. Problemet er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2022-46695: KirtiKumar Anandrao Ramchandani

TCC

Fås til: iPhone 6s (alle modeller), iPhone 7 (alle modeller), iPhone SE (1. generation), iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere, iPad 5. generation og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: En app kan muligvis læse følsomme oplysninger om lokalitet

Beskrivelse: Et logikproblem er løst via forbedrede begrænsninger.

CVE-2022-46718: Michael (Biscuit) Thomas

Post tilføjet 1. maj 2023

Weather

Fås til: iPhone 6s (alle modeller), iPhone 7 (alle modeller), iPhone SE (1. generation), iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere, iPad 5. generation og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: En app kan muligvis læse følsomme oplysninger om lokalitet

Beskrivelse: Et logikproblem er løst via forbedrede begrænsninger.

CVE-2022-46703: Wojciech Reguła (@_r3ggi) fra SecuRing og en anonym programmør

Post tilføjet 16. marts 2023

WebKit

Fås til: iPhone 6s (alle modeller), iPhone 7 (alle modeller), iPhone SE (1. generation), iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere, iPad 5. generation og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Problemet blev løst ved forbedrede kontroller.

WebKit Bugzilla: 245464
CVE-2023-23496: ChengGang Wu, Yan Kang, YuHao Hu, Yue Sun, Jiming Wang, JiKai Ren og Hang Shu fra Institute of Computing Technology, Chinese Academy of Sciences

Post tilføjet 16. marts 2023

WebKit

Fås til: iPhone 6s (alle modeller), iPhone 7 (alle modeller), iPhone SE (1. generation), iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere, iPad 5. generation og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: Besøg på et skadeligt websted kan medføre manipulering med adresselinjen

Beskrivelse: Der var et problem med efterligning i håndteringen af URL-adresser. Problemet er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2022-46705: Hyeon Park (@tree_segment) fra Team ApplePIE

Post tilføjet 16. marts 2023

WebKit

Fås til: iPhone 6s (alle modeller), iPhone 7 (alle modeller), iPhone SE (1. generation), iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere, iPad 5. generation og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med hukommelsesforbrug er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

WebKit Bugzilla: 245466
CVE-2022-46691: En anonym programmør

WebKit

Fås til: iPhone 6s (alle modeller), iPhone 7 (alle modeller), iPhone SE (1. generation), iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere, iPad 5. generation og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: Behandling af skadeligt webindhold kan resultere i afsløring af proceshukommelse

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2022-42852: hazbinhotel, der arbejder med Trend Micro Zero Day Initiative

WebKit

Fås til: iPhone 6s (alle modeller), iPhone 7 (alle modeller), iPhone SE (1. generation), iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere, iPad 5. generation og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: Behandling af skadeligt webindhold kan muligvis omgå politikken om samme oprindelse

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

WebKit Bugzilla: 246783
CVE-2022-46692: KirtiKumar Anandrao Ramchandani

WebKit

Fås til: iPhone 6s (alle modeller), iPhone 7 (alle modeller), iPhone SE (1. generation), iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere, iPad 5. generation og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret godkendelse af input.

WebKit Bugzilla: 247562
CVE-2022-46700: Samuel Groß fra Google V8 Security

WebKit

Fås til: iPhone 6s (alle modeller), iPhone 7 (alle modeller), iPhone SE (1. generation), iPad Pro (alle modeller), iPad Air 2 og nyere, iPad 5. generation og nyere, iPad mini 4 og nyere og iPod touch (7. generation)

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til kørsel af vilkårlig kode. Apple er opmærksom på, at dette problem kan være blevet aktivt udnyttet i tidligere versioner af iOS fra før iOS 15.1.

Beskrivelse: Et problem med forveksling af typer er løst via forbedret statushåndtering.

WebKit Bugzilla: 248266
CVE-2022-42856: Clément Lecigne fra Googles Threat Analysis Group

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.