Om sikkerhedsindholdet i watchOS 8.7

I dette dokument beskrives sikkerhedsindholdet i watchOS 8.7.

Om Apple-sikkerhedsopdateringer

Med henblik på beskyttelse af vores kunder videregiver, drøfter eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en undersøgelse har fundet sted, og programrettelser eller versioner er tilgængelige. De nyeste versioner kan ses på siden om Apple-sikkerhedsopdateringer.

Apples sikkerhedsdokumenter henviser om muligt til sikkerhedsrisici med et CVE-id.

Få flere oplysninger om sikkerhed på siden om Apple-produktsikkerhed.

watchOS 8.7

Udgivet 20. juli 2022

APFS

Fås til: Apple Watch Series 3 og nyere modeller

Effekt: En app med rodrettigheder kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2022-32832: Tommy Muir (@Muirey03)

AppleAVD

Fås til: Apple Watch Series 3 og nyere modeller

Effekt: En fjernbruger kan få adgang til at køre kernekode

Beskrivelse: Et problem med bufferoverløb er løst gennem forbedret kontrol af grænser.

CVE-2022-32788: Natalie Silvanovich fra Google Project Zero

AppleAVD

Fås til: Apple Watch Series 3 og nyere modeller

Effekt: En app kan muligvis afsløre kernehukommelsen

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2022-32824: Antonio Zekic (@antoniozekic) og John Aakerblom (@jaakerblom)

AppleMobileFileIntegrity

Fås til: Apple Watch Series 3 og nyere modeller

Effekt: En app kan muligvis få adgang til rodrettigheder

Beskrivelse: Et godkendelsesproblem er løst via forbedret statusadministration.

CVE-2022-32826: Mickey Jin (@patch1t) fra Trend Micro

Apple Neural Engine

Fås til enheder med Apple Neural Engine: Apple Watch Series 4 og nyere modeller

Effekt: En app kan muligvis frigøre sig fra sin sandbox

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2022-32845: Mohamed Ghannam (@_simo36)

Apple Neural Engine

Fås til enheder med Apple Neural Engine: Apple Watch Series 4 og nyere modeller

Effekt: En app kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2022-32840: Mohamed Ghannam (@_simo36)

Apple Neural Engine

Fås til enheder med Apple Neural Engine: Apple Watch Series 4 og nyere modeller

Effekt: En app kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2022-32810: Mohamed Ghannam (@_simo36)

Audio

Fås til: Apple Watch Series 3 og nyere modeller

Effekt: En app kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et out-of-bounds-skriveproblem blev løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2022-32820: en anonym programmør

Audio

Fås til: Apple Watch Series 3 og nyere modeller

Effekt: En app kan muligvis afsløre kernehukommelsen

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2022-32825: John Aakerblom (@jaakerblom)

CoreText

Fås til: Apple Watch Series 3 og nyere modeller

Effekt: En fjernbruger kan få adgang til at udføre uventet applukning eller køre vilkårlig kode

Beskrivelse: Problemet blev løst ved forbedrede kontroller af grænser.

CVE-2022-32839: STAR Labs (@starlabs_sg)

File System Events

Fås til: Apple Watch Series 3 og nyere modeller

Effekt: En app kan muligvis få adgang til rodrettigheder

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

CVE-2022-32819: Joshua Mason fra Mandiant

GPU Drivers

Fås til: Apple Watch Series 3 og nyere modeller

Effekt: En app kan muligvis afsløre kernehukommelsen

Beskrivelse: Flere out-of-bounds-skriveproblemer blev løst via forbedret kontrol af grænser.

CVE-2022-32793: en anonym programmør

GPU Drivers

Fås til: Apple Watch Series 3 og nyere modeller

Effekt: En app kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret validering.

CVE-2022-32821: John Aakerblom (@jaakerblom)

ICU

Fås til: Apple Watch Series 3 og nyere modeller

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et out-of-bounds-skriveproblem blev løst via forbedret kontrol af grænser.

CVE-2022-32787: Dohyun Lee (@l33d0hyun) fra SSD Secure Disclosure Labs og DNSLab, Korea Univ.

ImageIO

Fås til: Apple Watch Series 3 og nyere modeller

Effekt: Behandling af et skadeligt billede kan medføre afsløring af proceshukommelse

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2022-32841: hjy79425575

JavaScriptCore

Fås til: Apple Watch Series 3 og nyere modeller

Effekt: Behandling af webindhold kan føre til kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Problemet blev løst ved forbedrede kontroller af grænser.

WebKit Bugzilla: 241931

CVE-2022-48503: Dongzhuo Zhao, der arbejder med ADLab fra Venustech, og ZhaoHai fra Cyberpeace Tech Co., Ltd.

Post tilføjet 21. juni 2023

Kernel

Fås til: Apple Watch Series 3 og nyere modeller

Effekt: En app med rodrettigheder kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2022-32813: Xinru Chi fra Pangu Lab

CVE-2022-32815: Xinru Chi fra Pangu Lab

Kernel

Fås til: Apple Watch Series 3 og nyere modeller

Effekt: En app kan muligvis afsløre kernehukommelsen

Beskrivelse: Et out-of-bounds-læseproblem blev løst via forbedret kontrol af grænser.

CVE-2022-32817: Xinru Chi fra Pangu Lab

Kernel

Fås til: Apple Watch Series 3 og nyere modeller

Effekt: En app med mulighed for at læse fra og skrive til kernehukommelsen kan muligvis omgå markørgodkendelse

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

CVE-2022-32844: Sreejith Krishnan R (@skr0x1c0)

Liblouis

Fås til: Apple Watch Series 3 og nyere modeller

Effekt: En app kan forårsage uventet applukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2022-26981: Hexhive (hexhive.epfl.ch), NCNIPC of China (nipc.org.cn)

libxml2

Fås til: Apple Watch Series 3 og nyere modeller

Effekt: En app kan forårsage, at der lækkes følsomme brugeroplysninger

Beskrivelse: Et problem med hukommelsesinitialisering er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2022-32823

Multi-Touch

Fås til: Apple Watch Series 3 og nyere modeller

Effekt: En app kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et problem med forveksling af typer er løst via forbedrede kontroller.

CVE-2022-32814: Pan ZhenPeng (@Peterpan0927)

Multi-Touch

Fås til: Apple Watch Series 3 og nyere modeller

Effekt: En app kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et problem med forveksling af typer er løst via forbedret statushåndtering.

CVE-2022-32814: Pan ZhenPeng (@Peterpan0927)

Software Update

Fås til: Apple Watch Series 3 og nyere modeller

Effekt: En bruger med en privilegeret netværksposition kan spore en brugers aktivitet

Beskrivelse: Dette problem er løst ved at bruge HTTPS under afsendelse af oplysninger over netværket.

CVE-2022-32857: Jeffrey Paul (sneak.berlin)

WebKit

Fås til: Apple Watch Series 3 og nyere modeller

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse, som er løst via forbedret statusadministration.

CVE-2022-32863: P1umer(@p1umer), afang(@afang5472) og xmzyshypnc(@xmzyshypnc1)

Post tilføjet 8. juni 2023

WebKit

Fås til: Apple Watch Series 3 og nyere modeller

Effekt: Et besøg på et websted, som bruger skadeligt indhold, kan medføre efterligning af brugergrænsefladen

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret håndtering af brugergrænsefladen.

WebKit Bugzilla: 239316

CVE-2022-32816: Dohyun Lee (@l33d0hyun) fra SSD Secure Disclosure Labs og DNSLab, Korea Univ.

WebKit

Fås til: Apple Watch Series 3 og nyere modeller

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et out-of-bounds-skriveproblem er løst via forbedret inputvalidering.

WebKit Bugzilla: 240720

CVE-2022-32792: Manfred Paul (@_manfp) i samarbejde med Trend Micro Zero Day Initiative

Wi-Fi

Fås til: Apple Watch Series 3 og nyere modeller

Effekt: En fjernbruger kan muligvis få adgang til at udføre uventet systemlukning eller læse fra kernehukommelsen

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2022-32847: Wang Yu fra Cyberserval

Yderligere anerkendelser

AppleMobileFileIntegrity

Vi vil gerne takke Csaba Fitzl (@theevilbit) fra Offensive Security, Mickey Jin (@patch1t) fra Trend Micro og Wojciech Reguła (@_r3ggi) fra SecuRing for hjælpen.

configd

Vi vil gerne takke Csaba Fitzl (@theevilbit) fra Offensive Security, Mickey Jin (@patch1t) fra Trend Micro og Wojciech Reguła (@_r3ggi) fra SecuRing for hjælpen.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.