Om sikkerhedsindholdet i macOS Monterey 12.2

I dette dokument beskrives sikkerhedsindholdet i macOS Monterey 12.2.

Om Apple-sikkerhedsopdateringer

Med henblik på beskyttelse af vores kunder videregiver, drøfter eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en undersøgelse har fundet sted, og programrettelser eller versioner er tilgængelige. De nyeste versioner kan ses på siden om Apple-sikkerhedsopdateringer.

Apple sikkerhedsdokumenterer om muligt henvisninger til sikkerhedsproblemer med et CVE-id.

Få flere oplysninger om sikkerhed på siden om Apple-produktsikkerhed.

macOS Monterey 12.2

Udgivet 26. januar 2022

AMD Kernel

Fås til: macOS Monterey

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et out-of-bounds-skriveproblem blev løst via forbedret kontrol af grænser.

CVE-2022-22586: en anonym programmør

ColorSync

Fås til: macOS Monterey

Effekt: Behandling af et skadeligt arkiv kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret validering.

CVE-2022-22584: Mickey Jin (@patch1t) fra Trend Micro

Crash Reporter

Fås til: macOS Monterey

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis opnå rodrettigheder

Beskrivelse: Et logikproblem er løst via forbedret godkendelse.

CVE-2022-22578: Zhipeng Huo (@R3dF09) og Yuebin Sun (@yuebinsun2020) fra Tencent Security Xuanwu Lab (xlab.tencent.com)

Post opdateret 25. maj 2022

iCloud

Fås til: macOS Monterey

Effekt: Et program kan muligvis få adgang til en brugers arkiver

Beskrivelse: Der var et problem med stigodkendelseslogikken for symbolske links. Problemet blev løst med forbedret stirensning.

CVE-2022-22585: Zhipeng Huo (@R3dF09) fra Tencent Security Xuanwu Lab (https://xlab.tencent.com)

Intel Graphics Driver

Fås til: macOS Monterey

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2022-22591: Antonio Zekic (@antoniozekic) fra Diverto

IOMobileFrameBuffer

Fås til: macOS Monterey

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder. Apple er opmærksom på, at dette problem kan være blevet aktivt udnyttet.

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret godkendelse af input.

CVE-2022-22587: En anonym programmør, Meysam Firouzi (@R00tkitSMM) fra MBition – Mercedes-Benz Innovation Lab, Siddharth Aeri (@b1n4r1b01)

Kernel

Fås til: macOS Monterey

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et problem med bufferoverløb blev løst ved forbedret hukommelsesbehandling.

CVE-2022-22593: Peter Nguyễn Vũ Hoàng fra STAR Labs

Model I/O

Fås til: macOS Monterey

Effekt: Behandlingen af et skadeligt STL-arkiv kan muligvis medføre uventet programlukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med afsløring af oplysninger er løst via forbedret statusadministration.

CVE-2022-22579: Mickey Jin (@patch1t) fra Trend Micro

PackageKit

Fås til: macOS Monterey

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis ændre beskyttede dele af arkivsystemet

Beskrivelse: Problemet blev løst ved at fjerne den sårbare kode.

CVE-2022-22646: Mickey Jin (@patch1t), Mickey Jin (@patch1t) fra Trend Micro

Post tilføjet 11. maj 2023

PackageKit

Fås til: macOS Monterey

Effekt: Et program kan muligvis slette filer, som det ikke har tilladelse til

Beskrivelse: Et godkendelsesproblem med hændelseshandleren i XPC Services-API'en er løst ved at fjerne tjenesten.

CVE-2022-22676: Mickey Jin (@patch1t) fra Trend Micro

Post tilføjet 25. maj 2022

PackageKit

Fås til: macOS Monterey

Effekt: Et program kan muligvis få adgang til begrænsede arkiver

Beskrivelse: Et tilladelsesproblem er løst via forbedret godkendelse.

CVE-2022-22583: Ron Hass (@ronhass7) fra Perception Point, Mickey Jin (@patch1t)

Post opdateret 25. maj 2022

WebKit

Fås til: macOS Monterey

Effekt: Behandling af en skadelig mailbesked kan medføre kørsel af vilkårlig javascript

Beskrivelse: Et valideringsproblem er løst ved hjælp af forbedret rensning af input.

CVE-2022-22589: Heige fra KnownSec 404 Team (knownsec.com) og Bo Qu fra Palo Alto Networks (paloaltonetworks.com)

WebKit

Fås til: macOS Monterey

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et use-after-free-problem blev løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2022-22590: Toan Pham fra Team Orca i Sea Security (security.sea.com)

WebKit

Fås til: macOS Monterey

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan forhindre, at sikkerhedspolitikken for indhold bliver håndhævet

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

CVE-2022-22592: Prakash (@1lastBr3ath)

WebKit Storage

Fås til: macOS Monterey

Effekt: Et websted kan potentielt spore følsomme brugeroplysninger

Beskrivelse: Et problem på tværs af oprindelsessteder i IndexDB-API'en er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2022-22594: Martin Bajanik fra FingerprintJS

Yderligere anerkendelser

Kernel

Vi vil gerne anerkende Tao Huang som en uafhængig forsker for deres hjælp.

Post opdateret 25. maj 2022

Metal

Vi vil gerne takke Tao Huang for hjælpen.

PackageKit

Vi vil gerne takke Mickey Jin (@patch1t) fra Trend Micro for hjælpen.

WebKit

Vi vil gerne takke Prakash (@1lastBr3ath) og bo13oy fra Cyber Kunlun Lab for hjælpen.

Post opdateret 25. maj 2022

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.