Om sikkerhedsindholdet i macOS Big Sur 11.6.2

Dette dokument beskriver sikkerhedsindholdet i macOS Big Sur 11.6.2.

Om Apple-sikkerhedsopdateringer

Med henblik på beskyttelse af vores kunder videregiver, drøfter eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en undersøgelse har fundet sted, og programrettelser eller versioner er tilgængelige. De nyeste versioner kan ses på siden om Apple-sikkerhedsopdateringer.

Apple sikkerhedsdokumenterer om muligt henvisninger til sikkerhedsproblemer med et CVE-id.

Få flere oplysninger om sikkerhed på siden om Apple-produktsikkerhed.

macOS Big Sur 11.6.2

Udgivet 13. december 2021

Archive Utility

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: Et skadeligt program kan omgå Gatekeeper-kontrollerne

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

CVE-2021-30950: @gorelics

Bluetooth

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis afsløre kernehukommelse

Beskrivelse: Et logikproblem er løst via forbedret godkendelse.

CVE-2021-30931: Weiteng Chen, Zheng Zhang og Zhiyun Qian fra UC Riverside og Yu Wang fra Didi Research America

Bluetooth

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et logikproblem er løst via forbedret godkendelse.

CVE-2021-30935: en anonym programmør

ColorSync

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: Behandling af et skadeligt billedarkiv kan medføre afvikling af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse ved behandling af ICC-profiler er løst via forbedret inputvalidering.

CVE-2021-30942: Mateusz Jurczyk fra Google Project Zero

CoreAudio

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: Behandling af et skadeligt lydarkiv kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et bufferoverløb blev løst ved forbedret hukommelsesbehandling.

CVE-2021-30957: JunDong Xie fra Ant Security Light-Year Lab

Post tilføjet 25. maj 2022

CoreAudio

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: Parsing af et skadeligt lydarkiv kan medføre afsløring af brugeroplysninger

Beskrivelse: Et problem med hukommelsesinitialisering er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2021-30962: JunDong Xie fra Ant Security Light-Year Lab

Post tilføjet 25. maj 2022

CoreAudio

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: Parsing af et skadeligt lydarkiv kan medføre afsløring af brugeroplysninger

Beskrivelse: Et problem med bufferoverløb blev løst ved forbedret hukommelsesbehandling.

CVE-2021-30959: JunDong Xie fra Ant Security Light-Year Lab

CVE-2021-30961: JunDong Xie fra Ant Security Light-Year Lab

CVE-2021-30963: JunDong Xie fra Ant Security Light-Year Lab

Post opdateret 25. maj 2022

CoreAudio

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: Afspilning af et skadeligt lydarkiv kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var et out-of-bounds-læseproblem, som er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2021-30958: JunDong Xie fra Ant Security Light-Year Lab

Crash Reporter

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: En lokal hacker kan opnå hævede rettigheder

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2021-30945: Zhipeng Huo (@R3dF09) og Yuebin Sun (@yuebinsun2020) fra Tencent Security Xuanwu Lab (xlab.tencent.com)

File Provider

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis omgå indstillingerne for fortrolighed

Beskrivelse: Et tilladelsesproblem er løst via forbedret godkendelse.

CVE-2021-31007: Csaba Fitzl (@theevilbit) fra Offensive Security

Post tilføjet 25. maj 2022

FontParser

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: Behandling af en skadelig skrift kan medføre afsløring af proceshukommelse

Beskrivelse: Et out-of-bounds-læseproblem er løst via forbedret kontrol af grænser.

CVE-2021-31013: Daniel Lim Wee Soong fra STAR Labs

Post tilføjet 16. september 2022

Game Center

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis få adgang til oplysninger om en brugers kontakter

Beskrivelse: Et logikproblem er løst via forbedrede begrænsninger.

CVE-2021-30895: Denis Tokarev (@illusionofcha0s)

Post tilføjet 25. maj 2022

Graphics Drivers

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Der var et problem med bufferoverløb, som blev løst gennem forbedret kontrol af grænser.

CVE-2021-30977: Jack Dates fra RET2 Systems, Inc.

Help Viewer

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: Behandling af en skadelig URL kan medføre uventet kørsel af JavaScript fra et arkiv på disken

Beskrivelse: Et problem med stihåndtering er løst via forbedret validering.

CVE-2021-30969: Zhipeng Huo (@R3dF09) og Yuebin Sun (@yuebinsun2020) fra Tencent Security Xuanwu Lab (xlab.tencent.com)

ImageIO

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: Behandling af et skadeligt billedarkiv kan medføre afvikling af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et out-of-bounds-læseproblem er løst via forbedret kontrol af grænser.

CVE-2021-30939: Mickey Jin (@patch1t) fra Trend Micro, Jaewon Min fra Cisco Talos, Rui Yang og Xingwei Lin fra Ant Security Light-Year Lab

Post opdateret 25. maj 2022

Intel Graphics Driver

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Der var et problem med bufferoverløb, som blev løst gennem forbedret kontrol af grænser.

CVE-2021-30981: Liu Long of Ant Security Light-Year Lab, Jack Dates of RET2 Systems, Inc.

Post opdateret 25. maj 2022

IOUSBHostFamily

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: En ekstern hacker kan muligvis forårsage pludselig programlukning eller beskadigelse af heap

Beskrivelse: En konkurrencetilstand er løst ved forbedret låsning.

CVE-2021-30982: Weiteng Chen, Zheng Zhang og Zhiyun Qian fra UC Riverside og Yu Wang fra Didi Research America

Kernel

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et use-after-free-problem blev rettet ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2021-30927: Xinru Chi fra Pangu Lab

CVE-2021-30980: Xinru Chi fra Pangu Lab

Kernel

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: En sårbarhed i forbindelse med hukommelsesfejl er blevet rettet gennem forbedret låsning.

CVE-2021-30937: Sergei Glazunov fra Google Project Zero

Kernel

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse, som er løst via forbedret statusadministration.

CVE-2021-30949: Ian Beer fra Google Project Zero

LaunchServices

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: Et skadeligt program kan omgå Gatekeeper-kontrollerne

Beskrivelse: Et logikproblem er løst via forbedret godkendelse.

CVE-2021-30990: Ron Masas fra BreakPoint.sh

LaunchServices

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: Et skadeligt program kan omgå Gatekeeper-kontrollerne

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

CVE-2021-30976: chenyuwang (@mzzzz__) og Kirin (@Pwnrin) fra Tencent Security Xuanwu Lab

Model I/O

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: Behandling af et skadeligt USD-arkiv kan medføre afsløring af hukommelsesindhold

Beskrivelse: Et out-of-bounds-skriveproblem blev løst via forbedret kontrol af grænser.

CVE-2021-30929: Rui Yang og Xingwei Lin fra Ant Security Light-Year Lab

Model I/O

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: Behandlingen af et skadeligt USD-arkiv kan muligvis medføre uventet programlukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med bufferoverløb blev løst ved forbedret hukommelsesbehandling.

CVE-2021-30979: Mickey Jin (@patch1t) fra Trend Micro

Model I/O

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: Behandling af et skadeligt USD-arkiv kan medføre afsløring af hukommelsesindhold

Beskrivelse: Et problem med bufferoverløb blev løst ved forbedret hukommelsesbehandling.

CVE-2021-30940: Rui Yang og Xingwei Lin fra Ant Security Light-Year Lab

CVE-2021-30941: Rui Yang og Xingwei Lin fra Ant Security Light-Year Lab

Model I/O

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: Behandling af et skadeligt arkiv kan afsløre brugeroplysninger

Beskrivelse: Der var et out-of-bounds-læseproblem, som er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2021-30973: Ye Zhang (@co0py_Cat) fra Baidu Security

Model I/O

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: Behandlingen af et skadeligt USD-arkiv kan muligvis medføre uventet programlukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et out-of-bounds-skriveproblem blev løst via forbedret kontrol af grænser.

CVE-2021-30971: Ye Zhang (@co0py_Cat) fra Baidu Security

Preferences

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis få adgang til hævede rettigheder

Beskrivelse: En konkurrencetilstand er løst med forbedret tilstandshåndtering.

CVE-2021-30995: Mickey Jin (@patch1t) fra Trend Micro, Mickey Jin (@patch1t)

Sandbox

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis omgå visse indstillinger for fortrolighed

Beskrivelse: Et valideringsproblem, der er relateret til faste links, er løst via forbedrede sandbox-begrænsninger.

CVE-2021-30968: Csaba Fitzl (@theevilbit) fra Offensive Security

Sandbox

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: Et program kan muligvis få adgang til en brugers arkiver

Beskrivelse: Et adgangsproblem er løst med yderligere sandbox-begrænsninger.

CVE-2021-30947: Csaba Fitzl (@theevilbit) fra Offensive Security

Sandbox

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis omgå visse indstillinger for fortrolighed

Beskrivelse: Et logikproblem er løst via forbedrede begrænsninger.

CVE-2021-30946: @gorelics og Ron Masas fra BreakPoint.sh

Post opdateret 11. maj 2023

Script Editor

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: Tilføjelse af et skadeligt OSAX-script kan muligvis omgå Gatekeeper-kontrollerne og gå uden om sandbox-begrænsningerne

Beskrivelse: Dette problem er løst ved at deaktivere kørsel af JavaScript, når der vises en scriptordbog.

CVE-2021-30975: Ryan Pickren (ryanpickren.com)

SMB

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis køre vilkårlig kode med systemrettigheder

Beskrivelse: Der var et out-of-bounds-læseproblem, som er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2021-31002: Peter Nguyễn Vũ Hoàng fra STAR Labs

Post tilføjet 16. september 2022

TCC

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: En lokal bruger kan muligvis ændre beskyttede dele af arkivsystemet

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

CVE-2021-30767: @gorelics

TCC

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis omgå indstillingerne for fortrolighed

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

CVE-2021-30970: Jonathan Bar Or fra Microsoft

TCC

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis medføre DoS (Denial of Service) for slutpunktssikkerhedsklienter

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

CVE-2021-30965: Csaba Fitzl (@theevilbit) fra Offensive Security

Wi-Fi

Fås til: macOS Big Sur

Effekt: En lokal bruger kan muligvis udløse pludselig programlukning eller læsning af kernehukommelsen

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2021-30938: Xinru Chi fra Pangu Lab

Yderligere anerkendelser

Admin Framework

Vi vil gerne takke Simon Andersen fra Aarhus Universitet og Pico Mitchell for hjælpen.

Bluetooth

Vi vil gerne takke Haram Park, Korea University for hjælpen.

Post tilføjet 25. maj 2022

ColorSync

Vi vil gerne takke Mateusz Jurczyk fra Google Project Zero for hjælpen.

Contacts

Vi vil gerne takke Minchan Park (03stin) for hjælpen.

Kernel

Vi vil gerne takke Amit Klein fra Bar-Ilan University's Center for Research in Applied Cryptography and Cyber Security for hjælpen.

Model I/O

Vi vil gerne takke Rui Yang og Xingwei Lin fra Ant Security Light-Year Lab for hjælpen.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.