Anmod om adgang til en Apple-konto som arvekontakt

Hvis en pårørende, der har tilføjet dig som arvekontakt, går bort, kan du læse om, hvordan du anmoder om adgang til de data, der er gemt på vedkommendes Apple-konto.

Om arvekontakter

Fra iOS 15.2, iPadOS 15.2 og macOS 12.1 kan Apple-brugere føje en arvekontakt til deres Apple-id. Tilføjelse af en arvekontakt er den nemmeste og mest sikre måde for en bruger at give en anden, som vedkommende har tillid til, adgang til de data, der er gemt på vedkommendes Apple-konto, efter at brugeren er gået bort. Disse data kan omfatte billeder, beskeder, noter, arkiver, hentede apps, sikkerhedskopier af enheder og mere. Visse oplysninger, f.eks. film, musik, bøger eller abonnementer, som vedkommende har købt med sit Apple-id, og de data, der er gemt i vedkommendes nøglering, f.eks. betalingsoplysninger, adgangskoder og loginnøgler, kan ikke tilgås af en arvekontakt. Læs mere om, hvilke data der er tilgængelige for en arvekontakt.

Du behøver ikke at have et Apple-id eller en Apple-enhed for at blive tilføjet som arvekontakt, men du skal være over 13 år (alderen kan variere efter land eller område) for at kunne anmode om kontoadgang, efter at en person er gået bort.

Hvis du vil anmode om adgang som arvekontakt, skal du have:

• Den adgangsnøgle, som den afdøde oprettede, da du blev valgt som arvekontakt.

• Den afdødes dødsattest.*

Apple gennemgår kun anmodninger fra arvekontakter om at få adgang til en afdøds data, efter at disse oplysninger er bekræftet. Når din anmodning er godkendt, modtager du et særligt Apple-id som arvekontakt, der giver dig adgang til dataene på kontoen. Kontoindehaverens oprindelige Apple-id virker ikke længere, og Aktiveringslås fjernes på alle de enheder, hvor den afdødes Apple-id anvendes.

Du har adgang til arvekontoen i et begrænset tidsrum: Tre år fra det tidspunkt, hvor anmodningen om arvekontoen godkendes. Derefter slettes arvekontoen permanent. Vær opmærksom på, at hvis den afdøde har tilføjet mere end én arvekontakt, kan de øvrige kontakter muligvis også få adgang til den afdødes konto, og de kan træffe beslutninger om kontodataene, herunder at slette dataene permanent.

Du skal bruge en enhed med iOS 15.2, iPadOS 15.2 eller macOS 12.1 eller nyere for at kunne tilføje en arvekontakt, lagre en adgangsnøgle til arvekontakt eller foretage en anmodning om arvekontakt på din enhed.

Når du tilføjes som arvekontakt

Når en person tilføjer dig som arvekontakt, opretter vedkommende en adgangsnøgle og deler den med dig. Sørg for at opbevare adgangsnøglen på et sikkert sted, da du skal have den for at kunne anmode om adgang som arvekontakt, når vedkommende dør.

• Hvis din Apple-enhed kører iOS 15.2, iPadOS 15.2 eller macOS 12.1 eller nyere, og hvis en person i din familiedelingsgruppe tilføjer dig som arvekontakt, eller hvis du modtager en anmodning om at blive arvekontakt, gemmes adgangsnøglen automatisk i indstillingerne for Apple-id'et på din enhed.

• Hvis din Apple-enhed har ældre software, og hvis du modtager en notifikation om at blive arvekontakt, skal du opdatere til iOS 15.2, iPadOS 15.2 eller macOS 12.1 eller nyere, så du kan gemme adgangsnøglen i indstillingerne for dit Apple-id.

• Hvis du ikke har en Apple-enhed, eller hvis du ikke kan opdatere din Apple-enhed, kan du bede personen sende adgangskoden via e-mail eller sms, eller vedkommende kan udskrive en fysisk kopi til dig.

• I nogle tilfælde kan en person tilføje dig som arvekontakt, men vælge at opbevare en kopi af din adgangsnøgle sammen med sit testamente. I det tilfælde modtager du muligvis ikke adgangsnøglen, før vedkommende er gået bort.

Når du modtager en adgangsnøgle, vil det under alle omstændigheder være en god idé at opbevare en ekstra kopi af den et sikkert sted, så du kan finde den senere.

Hvis en person tilføjer dig som arvekontakt, og hvis du foretrækker ikke at være det, kan du tale med vedkommende om det, eller du kan undlade at bruge adgangsnøglen, hvis vedkommende går bort. Hvis der er gemt arvekontaktoplysninger i indstillingerne for dit Apple-id, kan du når som helst fjerne dig selv som arvekontakt. Det vil også slette adgangsnøglen.

Hvor finder du adgangsnøglen som arvekontakt?

Hvis din adgangsnøgle som arvekontakt blev gemt på din Apple-enhed*, kan du nemt finde den i indstillingerne for dit Apple-id. Hvis din pårørende gav dig en kopi af adgangsnøglen eller sendte den til dig på en anden måde, kan du finde den i dine arkiver.

Hvis din adgangsnøgle er gemt i indstillingerne for dit Apple-id

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå til Indstillinger, og tryk derefter på dit navn.

2. Tryk på Login og sikkerhed > Arvekontakt.

3. Tryk på personens navn for at se flere muligheder, herunder at se adgangsnøglen eller starte en anmodning om adgang.

På din Mac:

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på dit navn (eller dit Apple-id).

2. Klik på Login og sikkerhed.

3. Klik på Administrer ud for indstillingerne for Arvekontakt.

4. Klik på Oplysninger ud for personens navn for at se flere muligheder, herunder se adgangsnøglen eller starte en anmodning om adgang.

Hvis din adgangsnøgle er gemt som et dokument

Hvis den afdøde tilføjede dig som arvekontakt og gav dig en kopi af adgangsnøglen, kan du finde adgangsnøglen i dine arkiver. Vedkommende kan også have sendt adgangsnøglen til dig via e-mail eller sms, eller den kan være udskrevet og overdraget til dig som en fysisk kopi. Det kan også være, at vedkommende har gemt en kopi af din adgangsnøgle sammen med sit testamente, og du vil da først modtage den, når vedkommende er gået bort.

Hvis du ikke kan finde eller ikke har en adgangsnøgle

Af hensyn til anonymiteten og sikkerheden for ejeren af kontoen til et Apple-id har Apple ikke adgang til og kan ikke erstatte en mistet adgangsnøgle. Hvis du ikke kan finde den adgangsnøgle, du har modtaget som arvekontakt, eller du ikke har en, kan du læse mere om andre muligheder for at anmode om adgang til Apple-konti for et familiemedlem, der er afgået ved døden.

Sådan anmoder du om adgang som arvekontakt

Hvis en person, der har tilføjet dig som arvekontakt, går bort, kan du anmode om adgang enten direkte på din Apple-enhed, der kører den nyeste software*, eller på nettet.

Før du går i gang, skal du sørge for, at du har følgende:

• Den adgangsnøgle, som den afdøde oprettede, da du blev tilføjet som arvekontakt.

• Den afdødes dødsattest.*

Gem din adgangsnøgle et sikkert sted. Du skal bruge den igen, når du logger ind på den afdødes Apple-id, efter at din anmodning er godkendt.

Apple sender dig en e-mail, der bekræfter, at vi har modtaget din anmodning. Af sikkerhedsmæssige årsager sender vi også en e-mail til det Apple-id, som du har anmodet om adgang til. Apple gennemgår og verificerer alle anmodninger, og du modtager en e-mail, når gennemgangen er afsluttet, eller hvis der kræves flere oplysninger.

Dødsattesten kan være i PDF-, PNG-, TIF-, JPEG- eller GIF-arkivformat med en opløsning på mindst 300 dpi eller 3300 x 2550 pixels. Hver side skal ligge fladt, være fuldt læselig, og alle fire kanter af siden skal være synlige.

Anmod om adgang i indstillingerne for dit Apple-id

Hvis din adgangsnøgle er gemt i indstillingerne for dit Apple-id, kan du starte en anmodning direkte på din enhed.

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå til Indstillinger, og tryk derefter på dit navn.

2. Tryk på Login og sikkerhed > Arvekontakt, og tryk derefter på personens navn.

3. Tryk eller klik på Anmod om adgang, og følg vejledningen for at overføre dødsattesten.*

På din Mac:

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på dit navn (eller dit Apple-id).

2. Klik på Login og sikkerhed.

3. Klik på Administrer ud for indstillingerne for Arvekontakt.

4. Klik på Oplysninger ud for personens navn.

5. Klik på Anmod om adgang, og følg vejledningen for at overføre dødsattesten.*

iPhone-skærm, der viser, hvordan man anmoder om adgang for at blive arvekontakt

Anmod om adgang på nettet

Hvis du ikke har adgang til en Apple-enhed, men du har adgangsnøglen og dødsattesten, kan du starte din anmodning på nettet.

1. Gå til Digital arv – Anmod om adgang (https://digital-legacy.apple.com).

2. Klik på "Anmod om adgang", og log ind med dit Apple-id, eller angiv de ønskede kontaktoplysninger.

3. Følg vejledningen på webstedet for at bekræfte din identitet, indtast din adgangsnøgle, og overfør dødsattesten.

På siden Digital arv kan du anmode om adgang til kontoen for en ven eller et familiemedlem, der er gået bort. Hvis du har adgangsnøglen, skal du klikke på den blå knap Anmod om adgang. Ellers skal du klikke på "Jeg har ikke en adgangsnøgle."

Du kan se statussen for din anmodning på Digital arv – Administrer (https://digital-legacy.apple.com/manage).

Når din anmodning om at blive arvekontakt er godkendt

Når din anmodning er bekræftet og godkendt, modtager du en e-mail med flere oplysninger og instruktioner. E-mailen indeholder et særligt Apple-id, som du som arvekontakt kan bruge til at få adgang til den afdødes konto. Du bliver bedt om at indtaste adgangsnøglen igen og bekræfte dine kontaktoplysninger. Derefter skal du oprette en adgangskode og konfigurere tofaktorgodkendelse for Apple-id'et som arvekontakt. Du kan administrere oplysningerne på Digital arv – Administrer (https://digital-legacy.apple.com/manage).

Når din anmodning om at blive arvekontakt er godkendt, får du vist en besked om, at der er oprettet et Apple-id som arvekontakt til dig. Du kan udskrive eller hente dit Apple-id som arvekontakt, eller du kan trykke på den blå knap Opret en adgangskode.

Få adgang med et Apple-id som arvekontakt

Når du har oprettet en adgangskode og indstillet tofaktorgodkendelse, kan du bruge dit Apple-id som arvekontakt til at logge ind på kontoen på nettet på iCloud.com, eller du kan hente kontodataene på privacy.apple.com. Du kan også bruge dit Apple-id som arvekontakt til at logge ind på en Apple-enhed på samme måde som med dit eget Apple-id. Du kan også bruge dit Apple-id som arvekontakt til at gendanne en iCloud-sikkerhedskopi på en Apple-enhed. Du kan blive bedt om at indtaste den adgangsnøgle, du har modtaget som arvekontakt, når du skal have adgang til data, der er krypteret fra start til slut, f.eks. sundhedsdata, indtalte memoer med mere.

Sørg for, at du bruger dit Apple-id som arvekontakt til at logge ind med. Du skal ikke bruge den oprindelige kontoindehavers Apple-id eller dit personlige Apple-id.

Mac-skærm, der viser, hvordan du får adgang som arvekontakt

Du har adgang til arvekontoen i et begrænset tidsrum: Tre år fra det tidspunkt, hvor anmodningen om arvekontoen godkendes. Dette er også oplyst i e-mailen med bekræftelsen og på kontoen. Efter dette tidspunkt slettes den afdødes konto permanent. Du kan vælge at hente det indhold, du gerne vil beholde. Vær opmærksom på, at hvis den afdøde har tilføjet mere end én arvekontakt til kontoen, kan de øvrige kontakter muligvis også få adgang til den afdødes konto, og de kan træffe beslutninger om kontodataene, herunder at slette dataene permanent.

Når din anmodning er godkendt, fjernes Aktiveringslås fra enheder, der bruger din pårørendes originale Apple-id. Disse enheder skal gendannes til fabriksindstillingerne, før de kan bruges med et andet Apple-id.

Læs mere

* Dokumentationskravene kan variere efter land eller område. I Japan skal du f.eks. muligvis have en familieattest, der angiver en kontohavers død, i stedet for en dødsattest.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.