Brug 5G med din iPad

Læs om, hvordan du bruger 5G-mobiltjeneste med din iPad.

Du skal bruge følgende

• En operatør, der understøtter 5G

• Et aktivt 5G-mobilabonnement

• En af disse iPad-modeller:

• iPad Pro 12,9" (5. generation eller en nyere model)

• iPad Pro 11" (3. generation eller en nyere model)

• iPad Air (5. generation)

• iPad mini (6. generation)

• iPad (10. generation)

Det betyder 5G-symbolerne på statuslinjen

Når du befinder dig i et område med 5G-dækning for din operatør, og dit 5G-mobildataabonnement er aktiveret, kan du se 5G-symbolet på statuslinjen på din iPad:

ios15-5g-formateret-ikon

Din operatørs 5G-netværk er tilgængeligt, og din iPad kan oprette forbindelse til internettet via det pågældende netværk (ikke tilgængeligt i alle lande og områder).*

ios15-5gplus-5guw-5guc-formateret-ikon

Din operatørs 5G+-, 5G UW- eller 5G UC-netværk er tilgængeligt, hvilket kan omfatte din operatørs højfrekvente version af 5G. Din iPad kan oprette forbindelse til internettet via det pågældende netværk (ikke tilgængeligt i alle lande og områder).*

* Højfrekvente 5G-netværk understøttes kun i USA ved brug af en iPad Pro, der er købt i USA.

Læs mere om 5G-indstillingerne

Standardindstillingerne for 5G på iPad er optimeret til batterilevetid og databrug på baggrund af dit dataabonnement. Du kan ændre disse indstillinger alt efter, hvornår du ønsker, at 5G skal bruges, og hvor mange data der må bruges i bestemte apps.

Du kan finde indstillingerne ved at gå til Indstillinger > Mobilnetværk > Indstillinger til data.

Vælg, hvordan din iPad skal bruge 5G-netværket

ios15-ipad-pro-indstillinger-mobilnetværk-data-indstillinger-til-data
  • 5G Auto (Automatisk 5G): Aktiverer Smart Data-tilstanden. Når 5G-hastigheder ikke giver en mærkbart bedre oplevelse, skifter din iPad automatisk til LTE, hvilket forlænger batterilevetiden. 5G-symbolet vises på baggrund af operatørnetværkets konfiguration og kan i sjældne tilfælde blive vist, selvom 5G-dækning ikke er tilgængelig

• 5G On (5G til): Bruger altid 5G-netværket, når det er tilgængeligt. Dette kan reducere batterilevetiden.

• LTE: Bruger kun LTE-netværket, selv når 5G er tilgængeligt.

Datatilstand

ios15-ipad-pro-indstillinger-mobilnetværk-data-indstillinger-til-data-tilstand
  • Tillad mere data på 5G: Tillader funktioner med højere dataforbrug for apps og systemopgaver. Disse omfatter FaceTime-opkald i højere kvalitet, HD-indhold på Apple TV, sange og videoer i Apple Music, iPadOS-opdateringer via mobildata og automatisk sikkerhedskopiering af iCloud.

• Med denne indstilling kan din iPad automatisk bruge 5G i stedet for Wi-Fi, når et netværk, du besøger lejlighedsvis, er langsomt eller usikkert. Hvis du vil slå denne funktion til og fra for bestemte netværk, skal du gå til Indstillinger > Wi-Fi. Tryk derefter på infoknappen ud for Wi-Fi-netværket, og tryk på Brug Wi-Fi-netværk til internet.

• Denne indstilling gør det også muligt for apps fra tredjeparter at bruge flere mobildata for at give endnu bedre oplevelser.

• Dette er standardindstillingen i nogle abonnementer med ubegrænsede data, afhængig af din operatør.

• Denne indstilling bruger flere mobildata.

• Standard: Tillader automatiske opdateringer og baggrundsopgaver på mobilnetværket og bruger standardkvalitetsindstillinger for video og FaceTime. Dette er normalt standardtilstanden.

• Lav datafunktion: Er med til at reducere dataforbruget via Wi-Fi og mobilnetværket ved at sætte automatiske opgaver og baggrundsopgaver på pause.

Dataroaming

Mange operatører rundt om i verden understøtter 5G-roaming. Hvis din operatør ikke understøtter 5G-roaming, kan du få mobildata via 4G eller LTE-netværk, eller du kan bruge et lokalt SIM-kort eller eSIM med 5G, hvor det er tilgængeligt.

Kontakt din operatør for at få flere oplysninger.

Hvis du ikke kan se 5G på statuslinjen

1. Sørg for, at du befinder dig i et område med 5G-dækning. Kontakt din operatør, hvis du er i tvivl.

2. Gå til Indstillinger > Mobilnetværk > Indstillinger til data. Hvis du ikke kan se denne skærm, skal du kontrollere, om din operatør understøtter 5G.

ios15-ipad-pro-indstillinger-mobilnetværk-data-indstillinger-til-data
  3. Slå Flyfunktion til, og slå det fra igen.

4. Hvis du stadig ikke har 5G-tjeneste, skal du kontakte operatøren.