Hvis en app beder om tilladelse til at spore din aktivitet

Med Gennemsigtighed ved sporing i apps kan du vælge, om en app skal kunne spore din aktivitet på tværs af andre virksomheders apps og websteder med henblik på annoncering eller deling med datamæglere.

I iOS 14.5 eller nyere, iPadOS 14.5 eller nyere og tvOS 14.5 eller nyere skal apps bede om tilladelse, før de sporer din aktivitet på tværs af andre virksomheders apps og websteder. Sporing finder sted, når oplysninger, der afslører din eller din enheds identitet, og som indsamles fra en app, tilknyttes oplysninger, der afslører din eller din enheds identitet, og som indsamles fra apps, websteder og andre placeringer, der ejes af tredjeparter, med henblik på målrettet annoncering eller annonceringsmålinger, eller hvis de indsamlede oplysninger deles med datamæglere. Få mere at vide om appsporing og andre anonymitetsindstillinger

Hvis en app beder om tilladelse til at spore din aktivitet

Hvis du ser en anmodning om at spore din aktivitet, kan du trykke på Tillad eller Bed app om ikke at spore. Du kan stadig anvende alle appens funktioner, uanset om du giver tilladelse til, at appen sporer din aktivitet, eller ej.

Appudvikleren kan tilpasse en del af meddelelsen, så den forklarer, hvorfor appen beder om tilladelse til at spore din aktivitet. Du kan også besøge appens produktside i App Store for at få mere at vide om, hvordan appudvikleren anvender dine oplysninger.

Hvis du vælger Bed app om ikke at spore, kan appudvikleren ikke få adgang til systemidentifikatoren for annoncering (IDFA), som ofte anvendes til sporing. Appen har ligeledes ikke tilladelse til at spore din aktivitet ved hjælp af andre oplysninger, der afslører din eller din enheds identitet, f.eks. din e-mailadresse.

Administrer tilladelser til sporing af aktivitet

Du kan til enhver tid ombestemme dig og give tilladelse til, at en app sporer din aktivitet, eller trække tilladelsen tilbage.

1. Gå til Anonymitetsindstillinger for at se en liste over apps, der har anmodet om at spore din aktivitet. Hvis du bruger en iPhone, iPad eller iPod touch, skal du gå til Indstillinger > Anonymitet > Sporing. Hvis du bruger et Apple TV, skal du gå til Indstillinger > Generelt > Anonymitet > Sporing.
  2. Tryk for at slå tilladelse til en specifik apps sporing fra eller til.

Hvis du slår "Apps må anmode om at spore" fra i anonymitetsindstillingerne, vil du ikke længere se prompter fra apps, der vil spore din aktivitet. Alle apps, der beder om tilladelse til at spore, mens denne indstilling er slået fra, håndteres på samme måde, som hvis du trykkede på Bed app om ikke at spore. Du kan også bede alle apps, som du tidligere har givet tilladelse til at spore, om at stoppe sporingen af din aktivitet. Du kan alternativt give blot de apps, som du tidligere har givet tilladelse, tilladelse til fortsat at spore din aktivitet.

Under visse omstændigheder er indstillingen "Apps må anmode om at spore" deaktiveret, herunder:

• For brugere med børnekonti, eller som er under 18 år, og som er logget ind med deres Apple‑id*
  • Hvis dit Apple‑id administreres af en uddannelsesinstitution eller en virksomhed
  • Hvis din enhed administreres og bruger en konfigurationsprofil, der begrænser sporing
  • Hvis dit Apple‑id er oprettet inden for de seneste tre dage

I disse tilfælde nægtes alle apps, der anmoder om at spore, som standard adgang og modtager ikke IDFA'en. Hvis status for din konto eller enhed ændres, og du efterfølgende vælger at aktivere "Apps må anmode om at spore", får du vist tilladelsesanmodningen, næste gang appen beder om tilladelse til at spore.

* Alderen for børnekonti varierer efter land og område.