Hvis du har brug for at installere Rosetta på din Mac

Rosetta 2 gør det muligt for en Mac med Apple Silicon at bruge programmer, der er bygget til en Mac, med en Intel-processor.

Sådan installerer du Rosetta

Rosetta 2 er kun tilgængeligt til Mac-computere med Apple Silicon.

Du bliver bedt om at installere Rosetta, når du første gang åbner en app, der skal bruge Rosetta. Klik på Installer, og indtast derefter dit brugernavn og din adgangskode for at fortsætte installeringen.

Advarsel: Du skal installere Rosetta for at åbne appen. Vil du installere nu?

Hvis du klikker på Ikke nu, bliver du spurgt igen, næste gang du åbner en app, der skal bruge Rosetta.

Hvis Rosetta allerede er installeret, bliver du ikke bedt om at installere det igen.

Sådan bruger du Rosetta

Rosetta er ikke en app, du åbner eller interagerer med. Rosetta kører automatisk i baggrunden, hver gang du bruger en app, der kun er bygget til Mac-computere med en Intel-processor. Den oversætter appen til brug med Apple Silicon.

I de fleste tilfælde vil du ikke opdage forskel i ydeevnen af en app, der skal bruge Rosetta. Men du bør alligevel kontakte programudvikleren for at høre, om der findes en understøttet version, som kan udnytte den fulde kraft og ydeevne i Apple Silicon.

Hvilke apps har brug for Rosetta?

Sådan identificerer du apps, der skal eller kan bruge Rosetta:

1. Vælg en app i Finder.
  2. Gå til menulinjen og menuen Arkiv, og vælg Vis info.
  3. Se oplysningerne ud for teksten Type:
    • Application (Intel) betyder, at appen kun understøtter Intel-processorer og har brug for Rosetta til at kunne køre på en Mac med Apple Silicon.
    • Application (Universal) betyder, at appen understøtter både Apple Silicon og Intel-processorer og bruger Apple Silicon som standard. Universelle apps behøver ikke Rosetta.

Vindue med info om Safari, hvor

For apps med typen "Application (Universal)" indeholder infovinduet indstillingen "Åbn med Rosetta". Denne indstilling giver en universel app, f.eks. en webbrowser, mulighed for at bruge tilbehør, udvidelser eller andre tilføjelser, der ikke er blevet opdateret til at understøtte Apple Silicon. Hvis en universel app ikke genkender en tilføjelse, som du har installeret til appen, kan du afslutte appen, vælge denne indstilling og prøve igen.