Hvis du har brug for at installere Rosetta på din Mac

Rosetta 2 gør det muligt for en Mac med Apple Silicon at bruge programmer, der er bygget til en Mac, med en Intel-processor.

Sådan installerer du Rosetta

Rosetta 2 er kun tilgængeligt til Mac-computere med Apple Silicon.

1. Sørg for, at din Mac har internetforbindelse.

2. Åbn en app, der har brug for Rosetta. Hvis appen åbner, er Rosetta allerede installeret og fungerer.

3. Hvis Rosetta ikke er installeret, bliver du automatisk bedt om at installere det.

macos-big-sur-software-update-rosetta-alert
  4. Klik på Installer, og indtast derefter dit brugernavn og din adgangskode for at fortsætte installeringen. Hvis du klikker på Ikke nu, bliver du spurgt igen, næste gang du åbner en app, der skal bruge Rosetta.

Sådan bruger du Rosetta

Rosetta er ikke en app, du åbner eller interagerer med. Rosetta kører automatisk i baggrunden, hver gang du bruger en app, der kun er bygget til Mac-computere med en Intel-processor. Den oversætter appen til brug med Apple Silicon. Du skal blot åbne din app og bruge den, som du plejer.

I de fleste tilfælde vil du ikke opdage forskel i ydeevnen for en app, der bruger Rosetta. Men du bør alligevel kontakte appudvikleren for at høre, om der findes en understøttet version, som kan udnytte den fulde kraft og ydeevne i Apple Silicon.

Kræver din app Rosetta?

1. Vælg appens symbol i Finder.

2. Gå til menuen Arkiv i menulinjen for Finder, og vælg Vis info.

3. I infovinduet, der åbnes, skal du se efter oplysningsmærket Type. Hvis typen er App (Intel), skal appen bruge Rosetta for at fungere på en Mac med Apple Silicon. Hvis typen er App (universel), behøver appen ikke Rosetta, fordi den understøtter både Apple Silicon og Intel-processorer.

Nogle universelle apps (apps, der ikke har brug for Rosetta) inkluderer indstillingen "Åbn med Rosetta". Denne indstilling giver en universel app, f.eks. en webbrowser, mulighed for at bruge tilbehør, udvidelser eller andre tilføjelser, der har brug for Rosetta, fordi de ikke er blevet opdateret til at understøtte Apple Silicon. Hvis en universel app ikke genkender en tilføjelse, som du har installeret til appen, kan du afslutte appen, vælge denne indstilling og prøve igen.

macos-big-sur-safari-info-rosetta