Om administration af batteritilstand i bærbare Mac-computere

Bærbare Mac-computere med Apple Silicon bruger administration af batteritilstand, som er en funktion, der er designet til at forlænge batteriets levetid på din computer.

Denne artikel gælder kun for Mac-computere med Apple Silicon.

Om litiumionbatteriet i din bærbare Mac-computer

Batterier i bærbare Mac-computere bruger litiumionteknologi. Litiumionbatterier oplades hurtigt, holder længe og leverer i øjeblikket den bedste teknologi til at forsyne din computer med strøm.

Alle genopladelige batterier er forbrugsvarer, der bliver mindre effektive, efterhånden som de bliver ældre – og det er ikke kun tid, der afgør deres alder. Et batteris levetid afhænger af dets kemiske alder, som påvirkes af faktorer som dets temperaturhistorik og opladningsmønster. Efterhånden som den bærbare computers batteri bliver kemisk ældre, bliver dets opladningskapacitet mindre.

Med disse tip·til at maksimere batteriydeevnen kan du få mest muligt ud af alle dine Apple-enheder. Og med administration af batteritilstand kan din bærbare Mac tage batterioptimering et skridt videre.

Dit batteris maksimumkapacitet

Maksimumkapacitet måler enhedens batterikapacitet sammenlignet med, da batteriet var nyt. Kapaciteten for et batteri forringes i takt med batteriets kemiske alder, hvilket kan give udslag i færre timers brug mellem to opladninger. Afhængigt af tidsrummet mellem computerens produktionsdato og den dato, du går i gang med at bruge den, kan batterikapaciteten ligge en smule under 100 %.

Et normalt batteri er designet til at bevare op til 80 % af sin oprindelige kapacitet efter det maksimale antal cyklusser Den etårige garanti omfatter servicedækning af et defekt batteri. Hvis garantien er udløbet, tilbyder Apple batteriservice mod et gebyr.

Sådan hjælper administration af batteritilstand

Administration af batteritilstand er udviklet til at forlænge levetiden for dit batteri ved at sænke den kemiske aldring. Det gør den ved at overvåge batteriets temperaturhistorik og opladningsmønstre.

Baseret på de målinger, administration af batteritilstand indsamler, kan den midlertidigt reducere batteriets maksimale opladning. Dette sker efter behov for at sikre, at batteriet oplades til et niveau, der er optimeret til din brug, hvilket reducerer slitagen på batteriet og sænker dets kemiske aldring.

Læs mere

Hvis du ikke mener, at dit batteri holder så længe, som det burde, kan du læse om, hvordan du får service til din bærbare Mac.