Hvis det indbyggede kamera ikke virker på din Mac

Læs om, hvad du skal gøre, hvis det indbyggede kamera ikke aktiveres eller vises i en app på din Mac

Kontroller kameraindikatoren

Hvis kameraindikatoren ved siden af kameraet blinker grønt på din bærbare Mac-computer, skal du kontakte Apple.

Kontroller indstillingerne for Skærmtid

Hvis din Mac bruger macOS Catalina, og du bruger Skærmtid, skal du kontrollere, at kameraet er tændt, og at de programmer, der bruger kameraet, har tid til rådighed.

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Skærmtid.
  2. Klik på Indhold & anonymitet i indholdsoversigten, og klik derefter på Programmer.
  3. Kontroller, at afkrydsningsfeltet for Kamera er markeret.
  4. Klik på Programtidsgrænser i indholdsoversigten. Hvis du skal bruge dit kamera med et program på listen, skal du kontrollere, at afkrydsningsfeltet for Tidsgrænser ikke er valgt.

Giv programmer tilladelse

Hvis din Mac bruger macOS Mojave eller nyere, skal du vælge, hvilke programmer der kan bruge det indbyggede kamera:

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Sikkerhed & anonymitet.
  2. Klik på fanen Anonymitet, og klik derefter på Kamera i indholdsoversigten.
  3. Marker afkrydsningsfeltet ud for de programmer, du skal bruge kameraet i. Du bliver muligvis bedt om at afslutte og åbne et program, før det kan bruge dit kamera.

Prøv et andet program

Prøv at bruge dit kamera i et andet program. Hvis du f.eks. ikke kan bruge dit kamera i FaceTime, skal du åbne Photo Booth.

Nulstil SMC

Hvis du stadig ikke kan bruge det indbyggede kamera på din Mac, kan det hjælpe at nulstille SMC. Læs om, hvordan du nulstiller SMC på din Mac.

Læs mere

Hvis du ikke kan oprette forbindelse til FaceTime, kan du læse, hvad du skal gøre, hvis FaceTime ikke virker på din Mac.