Om administration af batteritilstand i bærbare Mac-computere

Bærbare Mac-computere med en Intel-processor bruger Administration af batteritilstand, som er en funktion, der er designet til at forlænge batteriets levetid på din computer.

Denne artikel gælder kun for Mac-computere med en Intel-processor.

Om litiumionbatteriet i din bærbare Mac-computer

Batterier i bærbare Mac-computere bruger litiumionteknologi. Litiumionbatterier oplades hurtigt, holder længe og leverer i øjeblikket den bedste teknologi til at forsyne din computer med strøm.

Alle genopladelige batterier er forbrugsvarer, der bliver mindre effektive, efterhånden som de bliver ældre – og det er ikke kun tid, der afgør deres alder. Et batteris levetid afhænger af dets kemiske alder, som påvirkes af faktorer som dets temperaturhistorik og opladningsmønster. Efterhånden som den bærbare computers batteri bliver kemisk ældre, bliver dets opladningskapacitet mindre.

Med disse tip·til at maksimere batteriydeevnen kan du få mest muligt ud af alle dine Apple-enheder. Og med administration af batteritilstand kan din bærbare Mac-computer tage batterioptimering et skridt videre.

Sådan hjælper administration af batteritilstand

Funktionen til administration af batteritilstand i macOS 10.15.5 er udviklet til at forlænge levetiden for dit batteri ved at sænke den kemiske aldring. Det gør den ved at overvåge batteriets temperaturhistorik og opladningsmønstre.

Baseret på de målinger, administrationen af batteritilstand indsamler, kan den reducere batteriets maksimale opladning i denne tilstand. Dette sker efter behov for at sikre, at batteriet oplades til et niveau, der er optimeret til din brug, hvilket reducerer slitagen på batteriet og sænker dets kemiske aldring. Administration af batteritilstand bruger også målingerne til at beregne, hvornår dit batteri har brug for service.

Selv om administration af batteritilstand forlænger batteriets levetid på langt sigt, kan funktionen også reducere den tid, din Mac kører på en enkelt opladning, når der er anvendt kapacitetsbegrænsninger. Hvis din prioritet er at få din bærbare Mac-computer til at holde så længe som muligt, inden du skal oplade den, kan du slå denne funktion fra.

Når administration af batteritilstand er slået til, kan batteriets maksimale opladningskapacitet være begrænset. Selv om funktionen har til formål at forbedre batterilevetiden, kan den begrænsede maksimale opladningskapacitet også betyde, at menuen med batteristatussen opdateres for at vise, at service er påkrævet. Din Mac beregner, hvornår service af batteriet anbefales. Beregningen forudsætter, at Administration af batteritilstand altid er aktiveret.

Sådan styrer du administration af batteritilstand

Administration af batteritilstand er slået til som standard, når du køber en ny bærbar Mac-computer med macOS 10.15.5 eller en nyere version, eller efter at du har opgraderet til macOS 10.15.5 eller en nyere version på en bærbar Mac-computer med Thunderbolt 3-porte.

Hvis du vil slå Administration af batteritilstand fra på en bærbar Mac-computer med Intel-processor, skal du følge disse trin:

1. Vælg Systemindstillinger i Apple-menuen , og klik derefter på Batteri.

2. Klik på Batteri i indholdsoversigten, og klik derefter på Batteritilstand.

3. Fjern markeringen i "Administrer batterilevetiden".

Vinduet Batteritilstand i Systemindstillinger for batteriet
  4. Klik på Slå fra, og klik derefter på OK.

Det lokale vindue "Er du sikker på, at du vil slå administration af batteritilstand fra?"

Bemærk, at batterilevetiden kan blive reduceret, hvis du slår denne funktion fra.

Læs mere

Hvis du ikke mener, at dit batteri holder så længe, som det burde, kan du læse om, hvordan du får service til din bærbare Mac-computer.