Om administration af batteritilstand i bærbare Mac-computere

macOS Catalina 10.15.5 introducerer administration af batteritilstand, som er udviklet med det formål at forlænge levetiden for batteriet i din bærbare Mac.

Om litiumionbatteriet i din bærbare Mac-computer

Batterier i bærbare Mac-computere bruger litiumionteknologi. Litiumionbatterier oplades hurtigt, holder længe og leverer i øjeblikket den bedste teknologi til at forsyne din computer med strøm.

Alle genopladelige batterier er forbrugsvarer, der bliver mindre effektive, efterhånden som de bliver ældre – og det er ikke kun tid, der afgør deres alder. Et batteris levetid afhænger af dets kemiske alder, som påvirkes af faktorer som dets temperaturhistorik og opladningsmønster. Efterhånden som den bærbare computers batteri bliver kemisk ældre, bliver dets opladningskapacitet mindre.

Med disse tips·til at maksimere batteriydeevnen kan du få mest muligt ud af alle dine Apple-enheder. Og med administration af batteritilstand kan din bærbare Mac tage batterioptimering et skridt videre.

Sådan hjælper administration af batteritilstand

Funktionen til administration af batteritilstand i macOS 10.15.5 er udviklet til at forlænge levetiden for dit batteri ved at sænke den kemiske aldring. Det gør den ved at overvåge batteriets temperaturhistorik og opladningsmønstre.

Baseret på de målinger, administrationen af batteritilstand indsamler, kan den reducere batteriets maksimale opladning i denne tilstand. Dette sker efter behov for at sikre, at batteriet oplades til et niveau, der er optimeret til din brug, hvilket reducerer slitagen på batteriet og sænker dets kemiske aldring.

Selv om administration af batteritilstand forlænger batteriets levetid på langt sigt, kan funktionen også reducere den tid, din Mac kører på en enkelt opladning, når der er anvendt kapacitetsbegrænsninger. Hvis din prioritet er at få din bærbare Mac til at holde så længe som muligt, inden du skal oplade den, kan du slå denne funktion fra.

Når administration af batteritilstand er slået til, kan batteriets maksimale opladningskapacitet være begrænset. Selv om funktionen har til formål at forbedre batterilevetiden, kan den begrænsede maksimale opladningskapacitet opdatere batteristatusmenuen, så den viser, at service er påkrævet.

Sådan styrer du administration af batteritilstand

Administration af batteritilstand er som standard slået til, når du køber en ny bærbar Mac med macOS 10.15.5, eller efter du opgraderer til macOS 10.15.5.

Følg disse trin, hvis du vil slå det fra:

1. Vælg Systemindstillinger i Apple-menuen , og klik på Energibesparelse.
  2. Klik på Batteritilstand.
  3. Fravælg Administration af batteritilstand, og klik derefter på OK.
  4. Klik på Slå fra.

Bemærk, at batterilevetiden kan blive reduceret, hvis du slår denne funktion fra.

Læs mere

Hvis du ikke mener, at dit batteri holder så længe, som det burde, kan du læse om, hvordan du får service til din bærbare Mac.