Sådan bruger du appen Iltniveau i blodet på Apple Watch

I appen Iltniveau i blodet kan du måle dit iltniveau i blodet efter behov direkte fra håndleddet og få indsigt i din overordnede sundhedsmæssige tilstand.

Målinger, der udføres med appen Iltniveau i blodet, er ikke beregnet til medicinsk brug og er udelukkende designet til generelle tilstands- og sundhedsformål.

Appen Iltniveau i blodet er kun tilgængelig i visse lande og områder og understøttes på Apple Watch Series 6 og nyere modeller samt enhver Ultra-model med visse begrænsninger for ure købt i USA.*

Se, hvor appen Iltniveau i blodet er tilgængelig

Hvad er iltniveauet i blodet?

Dit iltniveau i blodet repræsenterer den procentdel af ilt, som dine røde blodlegemer fører fra dine lunger til resten af kroppen. Når du ved, hvordan dine blodlegemer klarer sig, kan denne vitale opgave hjælpe dig med at forstå din overordnede sundhedsmæssige tilstand.

De fleste mennesker har et iltniveau i blodet på 95-100 %. Men nogle mennesker lever et normalt liv med et iltniveau i blodet på under 95 %. Der kan forventes lidt lavere værdier, når du sover, og visse brugere vil muligvis opleve værdier under 95 %.

Sådan bruger du appen Iltniveau i blodet

Kontroller, at du overholder kravene nedenfor, og udfør trinnene til indstilling af appen Iltniveau i blodet.

Forudsætninger

• Kontroller, at appen Iltniveau i blodet er tilgængelig i dit land eller område. Det kan du se under opsætningsprocessen.
  • Opdater din iPhone 6s eller nyere til den nyeste version af iOS.
  • Opdater dit Apple Watch Series 6 eller nyere, eller en hvilken som helst model af Apple Watch Ultra, til den nyeste version af watchOS.*
  • Appen Iltniveau i blodet er ikke tilgængelig til brug for personer under 18 år. Du kan bekræfte eller indstille din alder i din sundhedsprofil

Indstil appen Iltniveau i blodet og målinger i baggrunden

1. På iPhone: Åbn appen Sundhed.
  2. Følg trinnene på skærmen. Hvis du ikke kan se en notifikation om at indstille, skal du trykke på fanen Browse og derefter trykke på Åndedræt > Iltniveau i blodet > Aktiver.
    En iPhone, hvor den første skærm til indstilling af appen Iltniveau i blodet vises.
  3. Når du er færdig med at indstille appen, skal du åbne den på dit Apple Watch for at måle dit iltniveau i blodet.

Hvis du stadig ikke kan se appen Iltniveau i blodet på dit Apple Watch, kan du søge i App Store på dit Apple Watch efter Iltniveau i blodet og downloade den.

Appen Iltniveau i blodet installeres under indstilling af appen Sundhed. Hvis du har slettet appen Iltniveau i blodet, kan du installere den igen fra App Store på dit Apple Watch, hvis du har fuldført indstillingen af appen Iltniveau i blodet.

Sådan måler du iltniveauet i blodet

Du kan når som helst udføre en måling af iltniveauet i blodet med appen Iltniveau i blodet.

1. Sørg for, at dit Apple Watch ikke sidder for løst, men behageligt på håndleddet.
  2. Åbn appen Iltniveau i blodet på dit Apple Watch.
  3. Forhold dig i ro, og sørg for, at dit håndled er fladt, og at Apple Watch vender opad.
  4. Tryk på Start, og hold derefter din arm i ro i 15 sekunder.
    Et Apple Watch, der viser knappen til at starte en måling af Iltniveau i blodet.
  5. Vent. Målingen tager 15 sekunder. Når målingen er slut, modtager du resultatet
  6. Tryk på .
    Resultatet af en måling af Iltniveau i blodet på et Apple Watch.

Sådan får du de bedste resultater

Et skærmbillede af Apple Watch Series 7, der viser, hvordan du skal gå med dit ur for at få de bedste resultater.

1. Hvil armen på et bord eller i skødet, mens du foretager en måling. Hold dit håndled og håndfladen nedad og fladt, og hold det så stille som muligt.
  2. Sørg for, at dit Apple Watch ikke sidder for løst på håndleddet. Remmen skal ikke sidde for løst, men behageligt, og bagsiden af dit Apple Watch skal røre ved dit håndled.
  3. Kontroller, at bagsiden af dit Apple Watch flugter med oversiden af håndleddet. Hvis det ikke er muligt på grund af knoglerne i dit håndled, skal du flytte uret nogle centimeter op ad armen, så det kommer væk fra knoglen i dit håndled.

Yderligere faktorer

Selv under ideelle forhold kan dit Apple Watch muligvis ikke udføre en pålidelig måling af iltniveauet i blodet hver gang. For en lille gruppe mennesker kan der være forskellige faktorer, der gør det umuligt at udføre målinger af iltniveauet i blodet.

• Hudperfusion (hvor meget blod der løber gennem huden) kan have indflydelse på målinger. Det varierer meget fra person til person og kan også påvirkes af omgivelserne. Hvis du f.eks. er udenfor i kulden, kan hudperfusionen på dit håndled være for lav til, at sensoren kan arbejde med appen Iltniveau i blodet og opnå en måling.
  • Permanente eller midlertidige ændringer af din hud – f.eks. tatoveringer – kan også påvirke resultaterne. Nogle tatoveringers blæk, mønster og mætning kan blokere lyset fra sensoren, så det er svært for appen Iltniveau i blodet at opnå en måling.
  • Bevægelse er en anden faktor, der kan påvirke din mulighed for at opnå vellykkede målinger i baggrunden eller efter behov. Visse kropsholdninger, f.eks. arme, der hænger ned langs siden, eller fingre i en knytnæve, vil også medføre fejlbehæftede målinger.
  • Hvis din hvilepuls er for høj (over 150 SPM), kan du ikke opnå en vellykket måling af iltniveauet i blodet.

Om målinger i baggrunden

Appen Iltniveau i blodet på dit Apple Watch måler jævnligt dit iltniveau i blodet, hvis målinger i baggrunden er slået til. Det sker typisk, når du ikke bevæger dig. Antallet af målinger, der indsamles hver dag, og intervallet mellem målingerne varierer, afhængigt af hvor aktiv du er. Målinger af iltniveauet i blodet bruger et klart rødt lys, der skinner mod håndleddet, så det er muligvis tydeligere i mørke omgivelser. Hvis lyset forstyrrer dig, kan du slå målinger i baggrunden fra.

1. Åbn appen Indstillinger på dit Apple Watch.
  2. Tryk på Iltniveau i blodet, og slå Under fokusfunktionen Søvn og Forestilling er slået til fra.
    Et skærmbillede af indstillingerne i Iltniveau i blodet på et Apple Watch Series 7.

Målinger af iltniveauet i blodet sker kun, når du sover, hvis indstillingen Registrer søvn med Apple Watch er slået til.

Se dine sundhedsoplysninger

Alle målinger af iltniveauet i blodet, uanset om det er efter behov eller i baggrunden, gemmes i appen Sundhed på din iPhone.

1. Åbn appen Sundhed.
  2. Tryk på fanen Gennemse, og tryk derefter på Åndedræt > Iltniveau i blodet.
    En iPhone med en visning af en ugentlig graf over målingerne af iltniveauet i blodet

Du kan også filtrere og kun få vist målinger, der udføres, mens du sover eller er i et højtliggende miljø.

Dette bør du vide

• Målinger i appen Iltniveau i blodet er ikke beregnet til medicinsk brug, herunder selvdiagnosticering eller konsultation hos en læge, og er udelukkende designet til generelle tilstands- og sundhedsformål.
  • Appen Iltniveau i blodet er designet til brugere, der er mindst 18 år.

* Appen Iltniveau i blodet understøttes ikke på Apple Watch SE eller med Indstil familie. Muligheden for at måle iltniveauet i blodet er ikke længere tilgængelig på Apple Watch-enheder, der sælges af Apple i USA fra den 18. januar 2024. Disse er angivet med produktnumre, der ender på LW/A. Læs om, hvordan du identificerer dit Apple Watch.