Om systemudvidelser og macOS

Nogle systemudvidelser er ikke kompatible med de aktuelle versioner af macOS, eller de vil ikke være kompatible med en fremtidig version af macOS. Læs om, hvad du skal gøre, hvis du ikke kan se en fejlmeddelelse om systemudvidelser eller kerneudvidelser.

Systemudvidelser kører i baggrunden for at udvide funktionaliteten på din Mac. Nogle apps installerer kerneudvidelser (også kaldet kexts). Det er en slags systemudvidelse, som bruger ældre metoder, der ikke er så sikre eller pålidelige som moderne alternativer. Din Mac identificerer disse som ældre systemudvidelser.

I 2019 informerede Apple udviklere om, at macOS Catalina vil være det sidste macOS, der fuldt ud understøtter ældre systemudvidelser, og vi har samarbejdet med udviklere om at overføre deres software.

Hvis der vises en fejlmeddelelse om en systemudvidelse

Du kan få vist en fejlmeddelelse på din Mac om, at et program har indlæst eller har forsøgt at indlæse en systemudvidelse, som er signeret af udvikleren af udvidelsen.

• I fejlmeddelelsen kan du blive spurgt, om du altid vil åbne indstillingerne for Sikkerhed & anonymitet for at tillade udvidelsen. Du skal muligvis også genstarte din Mac.
  • I fejlmeddelelsen kan du blive bedt om at kontakte udvikleren for at få support, fordi udvidelsen skal opdateres eller vil være inkompatibel med en fremtidig version af macOS.
  • Fejlmeddelelsen kan indeholde en besked om, at computeren kan blive beskadiget og er blevet blokeret.

På en Mac med en Apple-chip skal du muligvis først bruge Startsikkerhedsværktøj til at indstille sikkerhedspolitikken til Reduceret sikkerhed og markere afkrydsningsfeltet "Tillad brugeradministration af kerneudvidelser fra kendte udviklere".

Systemadministratorer kan også bruge MDM (Mobile Device Management) til at administrere ældre systemudvidelser

Hvis det er nødvendigt, kan du kontakte udvikleren for at få at vide, om der findes en opdateret version af softwaren, eller om der er planer om at udvikle en opdateret version. Udvikleren kan muligvis også forklare, hvordan du fjerner eller deaktiverer udvidelsen, og hvilke konsekvenser det vil have.

Tekniske detaljer for udviklere findes i artiklen Deprecated Kernel Extensions and System Extension Alternatives.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.