Afspil HDR-video på Mac

Understøttelse af HDR-video, såsom HDR-film og -tv-udsendelser fra Apple eller andre udbydere, kræver den nyeste version af macOS, en kompatibel Mac-model og en skærm, et tv eller en projektor, der er HDR10-kompatibel.

Mac-modeller, der understøtter HDR

Disse Mac-modeller understøtter HDR-video på deres indbyggede skærm (hvis relevant) og eksterne HDR10-kompatible skærme.

Understøttede HDR-formater

Den indbyggede skærm og Apple Pro Display XDR understøtter Dolby Vision, HDR10 og HLG. Dolby Vision og HLG konverteres til HDR10 ved visning på andre HDR10-kompatible eksterne skærme.

Understøttede eksterne HDR-skærme

Brug en HDR10-kompatibel skærm, der forbindes med Thunderbolt- Billedtekst mangler eller HDMI-porten på din Mac.

Hvis din Mac ikke automatisk aktiverer HDR for skærmen, skal du aktivere det i Skærmindstillinger.

Få det bedste HDR-billede

Hvis HDR-video ikke afspilles i HDR eller med den forventede kvalitet, kan du prøve disse løsninger.

Kontroller Mac-computeren

• Installer de nyeste Apple-softwareopdateringer til macOS Catalina eller nyere.

• Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Skærme. I Skærmindstillinger for den eksterne skærm skal du kontrollere, at Højt dynamisk område (HDR) er slået til. Denne indstilling vises kun på tredjepartsskærme, der understøtter HDR10 – ikke på indbyggede skærme. Hvis du ikke vil bruge HDR på din eksterne skærm, skal du slå denne indstilling fra.

• Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Batteri eller Energibesparelse. Klik på knappen Indstillinger, hvis du kan se den. Hvis "Optimer videostreaming, når der bruges batteri" er slået til, sparer din Mac strøm ved at afspille HDR-video i SDR-tilstand (Standard Dynamic Range), når den bruger batteri. Hvis du vil afspille i HDR, skal du slutte din Mac til strøm eller fjerne markeringen i dette afkrydsningsfelt.

• HDR-indhold afspilles muligvis ved opløsninger, der ikke er højere end 1080p på Intel-baserede Mac mini-, Intel-baserede MacBook Pro- og Intel-baserede MacBook Air-modeller, afhængigt af HDR-indholdet og den skærm, det vises på.

Kontroller din skærm

• Nogle tv'er understøtter kun HDR via en bestemt indgang, f.eks. HDMI-indgang 2 eller HDMI-indgang 3. Se flere oplysninger i dokumentationen til dit tv.

• Sørg for, at din skærm understøtter HDR10. Hvis skærmen har sin egen HDR-indstilling, skal du slå den til eller indstille den, så den automatisk skifter til HDR, når det er tilgængeligt.

• Sørg for, at din skærm har den nyeste firmware fra producenten. Se flere oplysninger i dokumentationen til skærmen.

• Generelt er HDR-kvaliteten bedre på HDR-skærme, da de har bedre lysstyrke og kontrastforhold, hvilket resulterer i et bredere dynamisk område.

Kontroller dit medie

Hvis du afspiller premiumindhold fra en tredjepartsudbyder, skal du kontakte indholdsudbyderen for at sikre, at de understøtter HDR på din Mac.

Kontroller dine kabler og andre enheder

• Hvis du bruger HDMI, skal du sørge for, at HDMI-kablet og et eventuelt mellemstik, du bruger sammen med det, begge understøtter HDR10. Apple anbefaler HDMI-kabler, der er testet med Apple TV 4K og en lang række tv'er, f.eks. et Belkin UltraHD HDMI-kabel. Kompatible mellemstik omfatter Apple USB-C Digital AV Multiport-mellemstikket og Belkin USB-C til HDMI-mellemstikket.

• Hvis din videoforbindelse passerer gennem en AV-modtager, soundbar eller anden enhed, før du opretter forbindelse til din skærm, skal du sørge for, at enheden understøtter HDR10 og har den nyeste firmware fra producenten. Du kan teste det ved at tilslutte din Mac direkte til skærmen.

Kontroller dit visningsmiljø

HDR-videoens lysstyrke og farve kan variere, afhængigt af din Mac-model og belysningen i dine omgivelser. Forhold med svagt lys, f.eks. et svagt oplyst rum, forbedrer den visuelle effekt af HDR.

Kontroller dit netværk

Videokvaliteten af indhold, som du streamer over et netværk, inklusive via internettet, påvirkes af kvaliteten af det pågældende netværk. Du skal bruge en hurtig forbindelse, hvis du vil streame videoformater i høj kvalitet. Apple anbefaler en minimumshastighed på 25 Mbps til 4K-streaming.

Hvis du vil vide mere om, hvilke HDR-funktioner eller -indstillinger der er tilgængelige for en skærm, et kabel eller et mellemstik fra en anden producent, skal du læse den dokumentation, der fulgte med produktet, eller kontakte producenten.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.