Afspil HDR-video på Mac

Følgende Mac-modeller understøtter HDR-video på HDR10-kompatible skærme, herunder tv'er og projektorer.

Bred understøttelse af HDR-video (High Dynamic Range), f.eks. HDR-film og tv-shows fra Apple eller andre udbydere, kræver den seneste version af macOS og en kompatibel Mac. Hvis din Mac, skærm, dit videokabel eller videomellemstik ikke understøtter HDR10, afspilles video i SDR (Standard Dynamic Range).

Mac-modeller, der understøtter HDR

Mac-model
med Thunderbolt 3 (USB-C)

Indbygget
skærm

Ekstern skærm
med DisplayPort

Ekstern skærm
med HDMI

MacBook Pro fra 2018 eller en nyere model   1  2
MacBook Air fra 2018 eller nyere  1  3
iMac fra 2020
iMac Pro
Mac mini fra 2018 eller en nyere model -  1  4
Mac Pro fra 2019 -

1. HDR-premiumindhold fra Apple afspilles ved opløsninger på op til 1080p (1920x1080).
2.Hvis du bruger Apples mellemstik, kan nogle 13" Intel-baserede modeller afspille HDR-indhold i opløsninger op til 1080p.
3. Fås ved brug af en MacBook Air med Apple Silicon.
4. Når du bruger en Intel-baseret Mac, afspilles HDR-indhold i opløsninger op til 1080p.

Eksterne skærme

Brug Thunderbolt 3-portene (USB-C) på din Mac til at tilslutte eksterne HDR10-kompatible skærme. Når en ekstern skærm fortæller din Mac, at den understøtter HDR10, aktiverer din Mac muligvis automatisk HDR for skærmen. Du kan også aktivere eller deaktivere HDR for eksterne skærme under indstillingerne til Skærm.

DisplayPort-skærme

Brug et kabel med et USB-C-stik til din Mac og det relevante stik til porten på din skærm, hvilket som regel er en DisplayPort, USB-C eller Thunderbolt 3.

HDMI-skærme

Brug et HDMI-kabel og et USB-C-mellemstik, f.eks. et Apple USB-C Digital AV Multiport-mellemstik eller et Belkin USB-C til HDMI-mellemstik.

Apple Pro Display XDR

Apple Pro Display XDR understøtter flere HDR-formater, herunder HDR10, når den bruges med en Mac, der er kompatibel med skærmen.

Få det bedste HDR-billede

Hvis HDR-video ikke afspilles i HDR eller med den forventede kvalitet, kan du prøve disse løsninger.

Kontroller Mac-computeren

• Installer de nyeste Apple-softwareopdateringer til macOS Catalina eller nyere. Nogle HDR-funktioner er kun tilgængelige med det nyeste macOS.
  • Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, klik på Skærm, og kontroller, at Højt dynamisk område (HDR) er markeret. Det vises kun på de tredjepartsskærme, der understøtter HDR10, og ikke på indbyggede skærme. Hvis du ikke vil bruge HDR, skal du fjerne markeringen i dette afkrydsningsfelt.
    Vindue med indstillinger til ekstern HDR-skærm
  • Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Batteri eller Energibesparelse. Hvis "Optimer videostreaming, når der bruges batteri" er valgt, sparer din Mac strøm ved at afspille HDR-video i SDR, når den bruger batteri. Hvis du vil afspille i HDR, skal du slutte din Mac til strøm eller fjerne markeringen i dette afkrydsningsfelt.

Kontroller din eksterne skærm

• Sørg for, at din skærm understøtter HDR10. Hvis skærmen har sin egen HDR-indstilling, skal du slå den til eller indstille den, så den automatisk skifter til HDR, når det er tilgængeligt.
  • Sørg for, at din skærm har den nyeste firmware fra producenten. Se flere oplysninger i dokumentationen til skærmen.
  • Nogle tv'er understøtter kun HDR via en bestemt indgang, f.eks. HDMI-indgang 2 eller HDMI-indgang 3. Se flere oplysninger i dokumentationen til tv'et.

Kontroller dit medie

Hvis du afspiller premiumindhold fra en tredjepartsudbyder, skal du kontakte indholdsudbyderen for at sikre, at de understøtter HDR på din Mac.

Kontroller dine kabler og andre enheder

• Hvis du bruger HDMI, skal du kontrollere, at HDMI-kablet og mellemstikket understøtter HDR10. Apple anbefaler HDMI-kabler, der er testet med Apple TV 4K og en lang række tv'er, f.eks. et Belkin UltraHD HDMI-kabel. Kompatible mellemstik omfatter Apple USB-C Digital AV Multiport-mellemstikket og Belkin USB-C til HDMI-mellemstikket.
  • Hvis din videoforbindelse passerer gennem en AV-modtager, soundbar eller anden enhed, før du opretter forbindelse til din skærm, skal du sørge for, at enheden understøtter HDR10 og har den nyeste firmware fra producenten. Du kan teste det ved at tilslutte din Mac direkte til skærmen.

Kontroller dit visningsmiljø

HDR-videoens lysstyrke og farve kan variere, afhængigt af din Mac-model og belysningen i dit miljø. Forhold med svagt lys, f.eks. et svagt oplyst rum, forbedrer den visuelle effekt af HDR.

Læs mere

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.