Hvis din Mac starter med en tom skærm

Når din Mac starter, vises der en tom skærm (sort, grå eller blå) en eller flere gange undervejs. Hvis din Mac ser ud til at sidde fast på en tom skærm, skal du følge disse trin.

Grå skærm

Prøv at starte fra macOS-gendannelse

Hvis din Mac ser ud til at være tændt, men der ikke vises noget på din skærm, skal du kontrollere, om du bruger en Mac med Apple Silicon og derefter følge de relevante trin:

Apple Silicon

1. Tryk på afbryderknappen, og hold den nede i ca. 10 sekunder.
  2. Du bør nu få vist vinduet med startindstillinger, hvor du kan se tandhjulssymbolet med teksten Indstillinger. Vælg Indstillinger, og klik derefter på Fortsæt.
  3. Hvis du ikke får vist vinduet med startindstillinger, skal du slippe afbryderknappen og derefter holde den nede igen i 10 sekunder. Hvis problemet fortsætter, skal du kontakte Apple-support

Intel-processor

1. Tryk på afbryderknappen, og hold den nede i ca. 10 sekunder.
  2. Tryk på og slip afbryderknappen, og hold derefter Kommando (⌘) og R nede, indtil der vises et Apple-logo eller et andet billede.
  3. Hvis du stadig ser en tom skærm efter ca. 20 sekunder, skal du kontakte Apple-support.

Brug Diskværktøj til at reparere din startdisk

Hvis din Mac kunne starte fra macOS-gendannelse, bør du se et vindue med hjælpeprogrammer, bl.a. Diskværktøj. Brug Diskværktøj til at reparere din startdisk.

Vinduet Hjælpeprogrammer

Hvis Diskværktøj ikke fandt nogen fejl, skal du geninstallere macOS.

Hvis Diskværktøj fandt fejl og reparerede dem, skal du genstarte din Mac. Hvis problemet vender tilbage, når du har genstartet computeren, skal du geninstallere macOS.

Hvis du stadig har brug for hjælp, kan du kontakte Apple-support