Hvis din Mac starter med en tom skærm

Når din Mac starter, vises en tom skærm (sort, grå eller blå) en eller flere gange undervejs. Hvis din Mac ser ud til at tænde, men sidder fast på en tom skærm, skal du følge disse trin.

Sluk din Mac, og tænd den igen

1. Tryk på afbryderknappen, og hold den nede i op til 10 sekunder, indtil din Mac slukkes. (Alle Mac-computere har en afbryderknap. På bærbare computere med Touch ID skal du trykke på og holde Touch ID nede.)

2. Tryk på afbryderknappen, og slip den igen for at tænde din Mac igen. Hvis skærmen forbliver tom, skal du fortsætte til næste afsnit.

Start fra macOS-gendannelse, hvis det er muligt

Hvis skærmen forbliver tom, skal du prøve at starte fra macOS-gendannelse. Hvis du ikke er sikker på, om du har en Mac med Apple Silicon, kan du prøve begge disse vejledninger.

Hvis du bruger en Mac med Apple Silicon

1. Tryk på afbryderknappen igen, og hold den nede i 10 sekunder for at sikre, at din Mac er slukket.

2. Tryk på og hold afbryderknappen inde. Mens du fortsat holder afbryderknappen nede, tænder din Mac og indlæser startindstillinger. Når Indstillinger vises, skal du slippe afbryderknappen.

3. Klik på Indstillinger, og klik derefter på knappen Fortsæt, der vises under den.

4. Når du ser vinduet Hjælpeprogrammer, skal du bruge Diskværktøj til at reparere din startdisk og derefter genstarte din Mac.

5. Hvis din Mac genstarter til en tom skærm igen, skal du geninstallere macOS.

Hvis du bruger en anden Mac

1. Tryk på afbryderknappen igen, og hold den nede i 10 sekunder for at sikre, at din Mac er slukket.

2. Tryk og slip afbryderknappen for at tænde din Mac. Umiddelbart efter at du har sluppet afbryderknappen, skal du trykke på kommando (⌘)-R og holde tasterne nede, indtil du ser et Apple-logo eller en roterende globus.

3. Du bliver muligvis bedt om at vælge et netværk fra Wi-Fi-menuenWi-Fi-menu eller tilslutte et netværkskabel. Hvis du ikke kan se en Wi-Fi-menu, skal du kigge efter den i øverste højre hjørne af skærmen.

4. Når du ser vinduet Hjælpeprogrammer, skal du bruge Diskværktøj til at reparere din startdisk og derefter genstarte din Mac.

5. Hvis din Mac genstarter til en tom skærm igen, skal du geninstallere macOS.

Hvis du ikke kan starte fra macOS-gendannelse

Hvis du ikke kan starte fra macOS-gendannelse, fordi skærmen forbliver tom:

Hvis problemet fortsætter, eller du har brug for hjælp til nogen af disse instruktioner, kan du kontakte Apple-support.