Om sikkerhedsindholdet i watchOS 6.1.1

Dette dokument beskriver sikkerhedsindholdet i watchOS 6.1.1.

Om Apple-sikkerhedsopdateringer

Med henblik på beskyttelse af vores kunder videregiver, drøfter eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en undersøgelse har fundet sted, og programrettelser eller versioner er tilgængelige. De nyeste versioner kan ses på siden om Apple-sikkerhedsopdateringer.

Apple sikkerhedsdokumenterer om muligt henvisninger til sikkerhedsproblemer med et CVE-id.

Få flere oplysninger om sikkerhed på siden om Apple-produktsikkerhed.

watchOS 6.1.1

Udgivet 10. december 2019

CallKit

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere versioner

Effekt: Opkald, der foretages ved hjælp af Siri, kan blive startet med det forkerte mobilabonnement på enheder med to aktive abonnementer

Beskrivelse: Der var et API-problem med håndteringen af udgående telefonopkald, der blev startet med Siri. Problemet er løst ved forbedret statusbehandling.

CVE-2019-8856: Fabrice TERRANCLE fra TERRANCLE SARL

CFNetwork-proxyservere

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Et program kan få adgang til hævede rettigheder

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2019-8848: Zhuo Liang fra Qihoo 360 Vulcan Team

FaceTime

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere versioner

Effekt: Behandling af en skadelig video via FaceTime kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var et out-of-bounds-læseproblem, som er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2019-8830: Natalie Silvanovich fra Google Project Zero

IOUSBDeviceFamily

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2019-8836: Xiaolong Bai og Min (Spark) Zheng fra Alibaba Inc. og Luyi Xing fra Indiana University Bloomington

Kernel

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst ved at fjerne den sårbare kode.

CVE-2019-8833: Ian Beer fra Google Project Zero

Kernel

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2019-8828: Cim Stordal fra Cognite

CVE-2019-8838: Dr. Silvio Cesare fra InfoSect

libexpat

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere versioner

Effekt: Parsing af et skadeligt XML-arkiv kan medføre afsløring af brugeroplysninger

Beskrivelse: Dette problem er løst ved at opdatere til expat version 2.2.8.

CVE-2019-15903: Joonun Jang

Sikkerhed

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med systemrettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2019-8832: Insu Yun fra SSLab på Georgia Tech

WebKit

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Flere problemer med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2019-8844: William Bowling (@wcbowling)

Yderligere anerkendelser

Konti

Vi vil gerne takke Kishan Bagaria (KishanBagaria.com) og Tom Snelling fra Loughborough University for hjælpen.

Kernedata

Vi vil gerne takke Natalie Silvanovich fra Google Project Zero for hjælpen.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.