Om sikkerhedsindholdet i watchOS 6.1

I dette dokument beskrives sikkerhedsindholdet i watchOS 6.1.

Om Apple-sikkerhedsopdateringer

Med henblik på beskyttelse af vores kunder videregiver, drøfter eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en undersøgelse har fundet sted, og programrettelser eller versioner er tilgængelige. De nyeste versioner kan ses på siden om Apple-sikkerhedsopdateringer.

Apple sikkerhedsdokumenterer om muligt henvisninger til sikkerhedsproblemer med et CVE-id.

Få flere oplysninger om sikkerhed på siden om Apple-produktsikkerhed.

watchOS 6.1

Udgivet 29. oktober 2019

Konti

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: En ekstern hacker kan lække hukommelse

Beskrivelse: Der var et out-of-bounds-læseproblem, som er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2019-8787: Steffen Klee fra Secure Mobile Networking Lab på Technische Universität Darmstadt

App Store

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: En lokal hacker kan logge ind på kontoen for en bruger, der har været logget ind tidligere, uden gyldige loginoplysninger.

Beskrivelse: Et godkendelsesproblem er løst via forbedret statusadministration.

CVE-2019-8803: Kiyeon An, 차민규 (CHA Minkyu)

AppleFirmwareUpdateKext

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: En sårbarhed i forbindelse med hukommelsesfejl er blevet rettet gennem forbedret låsning.

CVE-2019-8747: Mohamed Ghannam (@_simo36)

Lyd

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med systemrettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2019-8785: Ian Beer fra Google Project Zero

CVE-2019-8797: 08Tc3wBB, der arbejder med SSD Secure Disclosure

Kontakter

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Behandling af en skadelig kontakt kan medføre efterligning af brugergrænsefladen

Beskrivelse: Et problem med en inkonsekvent brugerflade er løst ved forbedret statusadministration.

CVE-2017-7152: Oliver Paukstadt fra Thinking Objects GmbH (to.com)

Filsystemhændelser

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med systemrettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2019-8798: ABC Research s.r.o., der arbejder med Trend Micros Zero Day Initiative

Kernel

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Et program kan muligvis læse beskyttet hukommelse

Beskrivelse: Et valideringsproblem er løst ved hjælp af forbedret rensning af input.

CVE-2019-8794: 08Tc3wBB, der arbejder med SSD Secure Disclosure

Kernel

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2019-8786: En anonym programmør

libxslt

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Flere problemer i libxslt

Beskrivelse: Flere problemer med beskadiget hukommelse er løst via forbedret godkendelse af input.

CVE-2019-8750: fundet af OSS-Fuzz

VoiceOver

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: En person med fysisk adgang til en iOS-enhed kan muligvis få adgang til kontakter fra låst skærm.

Beskrivelse: Problemet er løst ved at begrænse mulighederne på en låst enhed.

CVE-2019-8775: videosdebarraquito

WebKit

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til universel scripting på tværs af websteder

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

CVE-2019-8764: Sergei Glazunov fra Google Project Zero

WebKit

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Flere problemer med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2019-8743: zhunki fra Codesafe Team hos Legendsec i Qi'anxin Group

CVE-2019-8765: Samuel Groß fra Google Project Zero

CVE-2019-8766: fundet af OSS-Fuzz

CVE-2019-8808: fundet af OSS-Fuzz

CVE-2019-8811: Soyeon Park fra SSLab på Georgia Tech

CVE-2019-8812: En anonym programmør

CVE-2019-8816: Soyeon Park fra SSLab på Georgia Tech

CVE-2019-8820: Samuel Groß fra Google Project Zero

Yderligere anerkendelser

boringssl

Vi vil gerne takke Nimrod Aviram fra Tel Aviv University, Robert Merget fra Ruhr University Bochum og Juraj Somorovsky fra Ruhr University Bochum for deres assistance.

CFNetwork

Vi vil gerne takke Lily Chen fra Google for dennes assistance.

Kernel

Vi vil gerne takke Jann Horn fra Google Project Zero for dennes assistance.

Safari

Vi vil gerne takke Ron Summers for dennes assistance.

WebKit

Vi vil gerne takke Zhiyi Zhang fra Codesafe Team hos Legendsec i Qi'anxin Group for dennes assistance.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.