Brug referencetilstande med din Apple Pro Display XDR

Læs mere om de referencetilstande, der følger med din Pro Display XDR, og hvordan du bruger dem.

Vælg en referencetilstand

Pro Display XDR leveres med mange referencetilstande, der passer til forskellige produktionsmiljøer og arbejdsgange. Der er to måder at skifte mellem referencetilstande på Mac:

• Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Skærme. Vælg lokalmenuen Forindstillinger, og vælg derefter en referencetilstand.
  • Klik på AirPlay-menuen  på menulinjen, og vælg derefter en referencetilstand.
    Hvis du ikke kan se AirPlay-menuen , skal du gå til Apple-menuen () > Systemindstillinger, klikke på Skærme og derefter markere "Vis indstillinger til skærmdublering på menulinjen, når de er tilgængelige."

Vælg dine foretrukne tilstande

Du kan vælge, hvilke referencetilstande der vises i panelet Skærm og AirPlay-menuen:

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Skærme.
  2. Klik på lokalmenuen Forindstillinger, og vælg Speciel.
  3. Vælg den referencetilstand, du vil bruge, og klik på OK.

Læs mere om referencetilstande

Du kan bruge de referencetilstande, der følger med Pro Display XDR, så de svarer til kravene til HDR-, HD- og SD-video, digital filmproduktion og mange andre produktionsmiljøer. Hver referencetilstand angiver farverum, hvidpunkt, gamma og lysstyrke på din skærm. Læs mere om de referencetilstande, der følger med Pro Display XDR.

Pro Display XDR (P3-1600 nits)

Brug denne tilstand til almindelige hjemme- og kontormiljøer. Denne tilstand er baseret på de brede P3-primærfarver, der bruges af Apple-skærme, og omfatter understøttelse af XDR (Extreme Dynamic Range) op til 1600 nits (maksimal).

Apple-skærm (P3-500 nits)

Brug denne tilstand til almindelige hjemme- og kontormiljøer. Denne tilstand er baseret på brede P3-primærfarver og understøtter lysstyrke på op til 500 nits, som er normalt for indbyggede Apple-skærme.

HDR-video (P3-ST 2084)

Brug denne tilstand til videoproduktion i 4K eller UHD op til 1000 nits (konstant fuld skærm) ved brug af brede P3-primærfarver og HDR SMPTE ST-2084 EOTF. Denne tilstand er designet til kontrollerede visningsmiljøer, der er indstillet efter ITU-R BT.2100.

HDTV-video (BT.709-BT.1886)

Brug denne tilstand til HD-videoproduktion i henhold til ITU-R BT.709- og BT.1886-anbefalingerne. Denne tilstand er designet til kontrollerede visningsmiljøer, der er indstillet efter ITU-R BT.2035.

NTSC-video (BT.601 SMPTE-C)

Brug denne tilstand til SD- eller arkivvideoproduktion i henhold til ITU-R BT.601-anbefalingen og SMPTE-C-primærfarver. Denne tilstand er designet til kontrollerede visningsmiljøer, der er indstillet efter ITU-R BT.2035.

PAL- og SECAM-video (BT.601 EBU)

Brug denne tilstand til SD- eller arkivvideoproduktion i henhold til ITU-R BT.601-anbefalingen og EBU Tech 3213-primærfarver. Denne tilstand er designet til kontrollerede visningsmiljøer, der er indstillet efter ITU-R BT.2035.

Digital filmproduktion (P3-DCI)

Brug denne tilstand til spillefilmsproduktion og efterbehandlingsopgaver med filmisk P3-farveområde og hvidpunkt til digital filmproduktion. Denne tilstand er designet til kontrollerede visningsmiljøer, der er indstillet efter SMPTE RP 431-2:2011.

Digital filmproduktion (P3-D65)

Brug denne tilstand til spillefilmsproduktion og efterbehandlingsopgaver med filmisk P3-farveområde og D65-hvidpunkt. Denne tilstand er designet til kontrollerede visningsmiljøer, der er indstillet efter SMPTE RP 431-2:2011.

Design og print (P3-D50)

Brug denne tilstand til grafisk design og til udskrivnings- og udgivelsesopgaver. Denne tilstand bruger brede P3-primærfarver for at give et bredere farveområde end en typisk sRGB-skærm. I stedet for D65 bruger den D50-hvidpunktet, der typisk bruges til at evaluere farven på udskrevet materiale i overensstemmelse med ISO 3664:2009- og ISO 12646:2015-specifikationerne.

Fotografering (P3-D65)

Brug denne tilstand til almindelige opgaver med digital fotografering. Denne tilstand bruger brede P3-primærfarver med D65-hvidpunktet, der typisk bruges til skærmbaseret visning, og som er designet til kontrollerede visningsmiljøer med den korrekte opsætning.

Internet og web (sRGB)

Brug denne tilstand til oprettelse af indhold rettet mod internettet samt anden internetbaseret brug. Denne tilstand bruger det bredt understøttede sRGB-farveområde (IEC 61966-2-1:1999) i henhold til W3C CSS Color Module Level 3-anbefalingen og er designet til kontrollerede visningsmiljøer med den korrekte opsætning (64 lux anbefales).

Få hjælp til referencetilstande

Hvis  vises i AirPlay-menuen, kan Pro Display XDR være i Energibesparende funktion og bruge begrænset lysstyrke. Dette kan ske, hvis temperaturen i rummet er på 25° C eller højere, og din skærm har været på 500 nits eller mere i længere tid.

Kobl skærmen fra din computer, og vent 5-10 minutter. Tilslut derefter skærmen, og prøv igen.

Hvis problemer fortsætter, og temperaturen i rummet er lavere end 25° C, skal du kontakte Apple.