Indstilling af en ny iPhone, iPad eller iPod touch ved hjælp af tilgængelighedsindstillinger

Det er nemt og enkelt for alle at indstille en ny enhed med tilgængelighedsindstillinger, som du kan slå til fra start.

Når du tænder en ny iPhone, iPad eller iPod touch, er første trin i indstillingsprocessen valg af sprog og land eller område. Hvis du er blind eller svagtseende, kan du slå VoiceOver eller Zoom til for at hjælpe dig:

• Sådan aktiverer du VoiceOver under indstilling: Hvis din enhed ikke har knappen Hjem, har den enten en sideknap eller en knap øverst. Tryk tre gange på den pågældende knap. Hvis din enhed har knappen Hjem, skal du trykke på den tre gange. Vent derefter på meddelelsen om, at VoiceOver er aktiveret.

• Hvis du vil aktivere Zoom, skal du trykke to gange på skærmen med tre fingre.

Når du har valgt dit sprog og land eller område, kan du slå flere tilgængelighedsindstillinger til, som kan hjælpe dig med at indstille din enhed:

1. Tryk på tilgængelighedsknappenNo alt supplied for Image på skærmen Hurtig start.

2. Tryk på en tilgængelighedsfunktion for at læse en beskrivelse af funktionen og slå den til. Tryk på Tilbage for at gå tilbage til listen over funktioner.

3. Tryk på OK for at gå tilbage til indstillingsprocessen.

Tilgængelighedsindstillinger under indstilling

Følgende indstillinger kan hjælpe dig med indstillingsprocessen.

Syn

• VoiceOver oplæser elementer på skærmen.

• Zoom forstørrer hele skærmen.

• Skærm & tekststørrelse giver dig kontrol over tekststørrelse, gennemsigtighed, kontrast og meget mere.

• Bevægelse hjælper dig med at reducere bevægelsen på brugergrænsefladen og slå automatisk afspilning af beskedeffekter og videoeksempler fra.

• Oplæst indhold viser en knap til oplæsning, når du markerer tekst. Du kan også få din enhed til at oplæse indholdet på skærmen.

Fysisk og motorisk

• Berøring giver dig adgang til AssistiveTouch og andre tilpasninger af berøring.

• Knapbetjening fremhæver elementer på skærmen, som du kan aktivere via adaptivt tilbehør.

• Tastatur lader dig tilpasse tasteoplevelsen, når du bruger et eksternt tastatur.

Når din enhed er indstillet og aktiveret, kan du åbne appen Indstillinger og trykke på Tilgængelighed for at se alle de måder, hvorpå du kan tilpasse din iPhone til netop dine behov.

Læs mere

Få mere at vide om, hvordan du bruger de tilgængelighedsfunktioner, som er indbygget i Apple-enheder.