Om sikkerhedsindholdet i watchOS 5.3

Dette dokument beskriver sikkerhedsindholdet i watchOS 5.3.

Om Apple-sikkerhedsopdateringer

Med henblik på beskyttelse af vores kunder videregiver, drøfter eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en undersøgelse har fundet sted, og programrettelser eller versioner er tilgængelige. De nyeste versioner kan ses på siden om Apple-sikkerhedsopdateringer.

Apple sikkerhedsdokumenterer om muligt henvisninger til sikkerhedsproblemer med et CVE-id.

Få flere oplysninger om sikkerhed på siden om Apple-produktsikkerhed.

watchOS 5.3

Udgivet 22. juli 2019

Kernedata

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: En ekstern hacker kan lække hukommelse

Beskrivelse: Der var et out-of-bounds-læseproblem, som er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2019-8646: Natalie Silvanovich fra Google Project Zero

Kernedata

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Et fjernangreb kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et use-after-free problem blev rettet ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2019-8647: Samuel Groß og Natalie Silvanovich fra Google Project Zero

Kernedata

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: En ekstern hacker kan muligvis forårsage pludselig programlukning eller vilkårlig kørsel af kode

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret godkendelse af input.

CVE-2019-8660: Samuel Groß og Natalie Silvanovich fra Google Project Zero

Digital Touch

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: En ekstern hacker kan lække hukommelse

Beskrivelse: Der var et out-of-bounds-læseproblem, som er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2019-8624: Natalie Silvanovich fra Google Project Zero

FaceTime

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Et fjernangreb kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret godkendelse af input.

CVE-2019-8648: Tao Huang og Tielei Wang fra Team Pangu

Foundation

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: En ekstern hacker kan muligvis forårsage pludselig programlukning eller vilkårlig kørsel af kode

Beskrivelse: Der var et out-of-bounds-læseproblem, som er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2019-8641: Samuel Groß og Natalie Silvanovich fra Google Project Zero

Heimdal

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Der var et problem i Samba, der kan give hackere mulighed for at udføre uautoriserede handlinger ved at opfange kommunikation mellem tjenester

Beskrivelse: Problemet er løst ved hjælp af forbedrede kontroller for at forhindre uautoriserede handlinger.

CVE-2018-16860: Isaac Boukris og Andrew Bartlett fra Samba Team og Catalyst

libxslt

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: En hacker kan muligvis se følsomme oplysninger

Beskrivelse: Et problem med stackoverløb er løst ved hjælp af forbedret godkendelse af input.

CVE-2019-13118: fundet af OSS-Fuzz

Beskeder

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Brugere, der er fjernet fra en iMessage-samtale, kan muligvis stadig ændre tilstand

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2019-8659: Ryan Kontos (@ryanjkontos), Will Christensen fra University of Oregon

Beskeder

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Et fjernangreb kan forårsage uventet afslutning af programmet

Beskrivelse: Et Denial of Service-problem blev rettet via forbedret validering.

CVE-2019-8665: Michael Hernandez fra XYZ Marketing

Vis

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: En hacker kan muligvis udløse en "use-after-free" i et program og deserialisere en ikke-godkendt NSDictionary

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret kontrol.

CVE-2019-8662: Natalie Silvanovich og Samuel Groß fra Google Project Zero

Siri

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: En ekstern hacker kan lække hukommelse

Beskrivelse: Der var et out-of-bounds-læseproblem, som er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2019-8646: Natalie Silvanovich fra Google Project Zero

UIFoundation

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Parsing af et skadeligt Office-dokument kan medføre pludselig programlukning eller kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var et out-of-bounds-læseproblem, som er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2019-8657: riusksk fra VulWar Corp, der arbejder med Trend Micros Zero Day Initiative

Wallet

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: En bruger kan utilsigtet komme til at gennemføre et køb i appen, mens låst skærm er slået til

Beskrivelse: Problemet er løst ved forbedret håndtering af brugergrænsefladen.

CVE-2019-8682: Jeff Braswell (JeffBraswell.com)

WebKit

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til universel scripting på tværs af websteder

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

CVE-2019-8658: akayn, der arbejder med Trend Micros Zero Day Initiative

WebKit

Fås til: Apple Watch Series 1 og nyere

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Flere problemer med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2019-8669: akayn, der arbejder med Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2019-8672: Samuel Groß fra Google Project Zero

CVE-2019-8676: Soyeon Park og Wen Xu fra SSLab på Georgia Tech

CVE-2019-8683: lokihardt fra Google Project Zero

CVE-2019-8684: lokihardt fra Google Project Zero

CVE-2019-8685: akayn, Dongzhuo Zhao, der arbejder med ADLab fra Venustech, Ken Wong (@wwkenwong) fra VXRL, Anthony Lai (@darkfloyd1014) fra VXRL og Eric Lung (@Khlung1) fra VXRL

CVE-2019-8688: Insu Yun fra SSLab på Georgia Tech

CVE-2019-8689: lokihardt fra Google Project Zero

Yderligere anerkendelser

MobileInstallation

Vi vil gerne takke Dany Lisiansky (@DanyL931) for hjælpen.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.