Tilgængelighedsfunktioner for syn i iOS

Få mere at vide om nogle af de effektive funktioner, som Apple har bygget ind i iPhone, iPad og iPod touch for at hjælpe folk, der er blinde eller svagtseende.

iOS-enheder er fyldt med tilgængelighedsfunktioner som disse, der har til formål at hjælpe folk, der er blinde eller svagtseende med at bruge deres enheder:

VoiceOver

VoiceOver er en skærmlæser, der beskriver, hvad der foregår på din enhed, så du kan navigere rundt ved at lytte og udføre bevægelser. Du kan tilpasse talehastigheden og tonehøjden i VoiceOver efter behov.

Aktiver og udfør VoiceOver

Indtastningsfeedback

Når du slår Indtastningsfeedback til, læser din enhed bogstaver og ord højt, mens du skriver, og læser automatiske rettelser og ændringer til store bogstaver højt, efterhånden som de optræder. Du kan også trykke på et ord og holde det nede for at slå forudsigelse af tekst til.

Få lydfeedback, mens du skriver

Lydbeskrivelser

Når du ser film på din iPhone, iPad eller iPod touch, kan du slå lydbeskrivelser til for at få scenerne beskrevet for dig. Lydbeskrivelser kan også indstilles som standard, så du ikke skal slå det til hver gang.

Indstil din enhed til at beskrive scener

Tilpasning af skærm

Tilpasning af skærm, som f.eks. Farvefiltre og Inverter farver, ændrer måden, hvorpå indholdet vises på skærmen på din iPhone, iPad eller iPod touch. Du kan også tilpasse farveintensitet, farvetoner og billedfrekvens på iPad Pro.

Tilpas skærmen på din enhed

Forstørrelsesglas

Forstørrelsesglas er en iOS-funktion, der gør din iPhone eller iPad til et forstørrelsesglas, så du kan zoome ind på genstande omkring dig. Du kan bruge Forstørrelsesglas til at læse lille tekst, anvende filtre for at øge synligheden og arkivere forstørrede billeder i fotobiblioteket.

Brug din enhed som et forstørrelsesglas

Dynamisk skrift

Du kan ændre skriftstørrelsen på din iPhone, iPad eller iPod touch for at gøre teksten lettere at læse. Din foretrukne skriftstørrelse vises på tværs af dine enheder i meddelelser, indbyggede apps som Mail, Beskeder og Kalender samt andre apps, der understøtter Dynamisk skrift.

Juster skriftstørrelsen på din enhed