Om tilgængelighedsfunktioner for syn på iPhone, iPad og iPod touch

Få mere at vide om nogle af de effektive funktioner, som Apple har bygget ind i iPhone, iPad og iPod touch for at hjælpe folk, der er blinde eller svagtseende.

Her er nogle af de tilgængelighedsfunktioner, der er indbygget i din enhed:

VoiceOver

VoiceOver er en skærmlæser, der beskriver, hvad der foregår på din enhed, så du kan navigere rundt ved at lytte og udføre bevægelser. Du kan tilpasse talehastigheden og tonehøjden i VoiceOver efter behov.

Læs mere om at aktivere VoiceOver og øve dig i brug af funktionen.

Indtastningsfeedback

Når du slår Indtastningsfeedback til, læser din enhed bogstaver og ord højt, mens du skriver, og læser automatiske rettelser og ændringer til store bogstaver højt, efterhånden som de optræder. Du kan også trykke på et ord og holde det nede for at slå forudsigelse af tekst til.

Læs mere om at få lydfeedback, når du skriver.

Lydbeskrivelser

Når du ser film på din iPhone, iPad eller iPod touch, kan du slå lydbeskrivelser til for at få scenerne beskrevet for dig. Lydbeskrivelser kan også indstilles som standard, så du ikke skal slå det til hver gang.

Læs mere om at indstille din enhed til at beskrive scener.

Skærm og tekststørrelse

Du kan tilpasse dine funktioner til Skærm og tekststørrelse, som f.eks. Inverter farver, for at ændre den måde, indhold vises på din iPhone, iPad eller iPod touch. Du kan også justere skriftstørrelse, farveintensitet og farvetone, så det bliver nemmere at læse, og du kan justere billedfrekvensen på iPad Pro.

Læs mere om at tilpasse skærmen på din enhed.

Forstørrelsesglas

Forstørrelsesglas kan omdanne din iPhone eller iPad til et forstørrelsesglas, så du kan zoome ind på genstande omkring dig. Du kan bruge Forstørrelsesglas til at læse lille tekst, anvende filtre for at øge synligheden og arkivere forstørrede billeder i fotobiblioteket.

Læs mere om at bruge din enhed som forstørrelsesglas.

Reducer bevægelse

Hvis du er følsom over for bevægelseseffekter eller bevægelser på skærmen på din iPhone, iPad eller iPod touch, kan du bruge Reducer bevægelse til at slå disse effekter fra.

Læs mere om brug af Reducer bevægelse.