Om sikkerhedsindholdet i macOS Mojave 10.14.3, sikkerhedsopdatering 2019-001 High Sierra, sikkerhedsopdatering 2019-001 Sierra

Dette dokument beskriver sikkerhedsindholdet i macOS Mojave 10.14.3, sikkerhedsopdatering 2019-001 High Sierra, sikkerhedsopdatering 2019-001 Sierra.

Om Apple-sikkerhedsopdateringer

Med henblik på beskyttelse af vores kunder videregiver, drøfter eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en undersøgelse har fundet sted, og programrettelser eller versioner er tilgængelige. De nyeste versioner kan ses på siden om Apple-sikkerhedsopdateringer.

Apple sikkerhedsdokumenterer om muligt henvisninger til sikkerhedsproblemer med et CVE-id.

Få flere oplysninger om sikkerhed på siden om Apple Product Security.

macOS Mojave 10.14.3, sikkerhedsopdatering 2019-001 High Sierra. sikkerhedsopdatering 2019-001 Sierra

Udgivet 22. januar 2019

AppleKeyStore

Fås til: macOS Mojave 10.14.2

Effekt: En sandbox-proces kan muligvis gå uden om sandbox-begrænsningerne

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret validering.

CVE-2019-6235: Brandon Azad

Bluetooth

Fås til: macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.2

Effekt: En hacker med en privilegeret netværksposition kan muligvis forårsage kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var et out-of-bounds-læseproblem, som er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2019-6200: En anonym programmør

Core Media

Fås til: macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.2

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis få adgang til hævede rettigheder

Beskrivelse: Et out-of-bounds-læseproblem er løst via forbedret kontrol af grænser.

CVE-2019-6202: Fluoroacetate, der arbejder med Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2019-6221: Fluoroacetate, der arbejder med Trend Micros Zero Day Initiative

CoreAnimation

Fås til: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.2

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis læse beskyttet hukommelse

Beskrivelse: Et out-of-bounds-læseproblem er løst via forbedret kontrol af grænser.

CVE-2019-6231: Zhuo Liang fra Qihoo 360 Nirvan Team

CoreAnimation

Fås til: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.2

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis frigøre sig fra sin sandbox

Beskrivelse: Et problem med hukommelsesinitialisering er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2019-6230: Proteas, Shrek_wzw og Zhuo Liang fra Qihoo 360 Nirvan Team

FaceTime

Fås til: macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.2

Effekt: En ekstern hacker kan åbne et FaceTime-opkald og forårsage kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med bufferoverløb er løst ved forbedret hukommelsesbehandling.

CVE-2019-6224: Natalie Silvanovich fra Google Project Zero

Hypervisor

Fås til: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis få adgang til hævede rettigheder

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse, som er løst via forbedret statusadministration.

CVE-2018-4467: Martim Carbone, David Vernet, Sam Scalise og Fred Jacobs fra Virtual Machine Monitor Group of VMware, Inc.

Intel Graphics Driver

Fås til: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis køre vilkårlig kode med systemrettigheder

Beskrivelse: Et problem med hukommelsesforbrug er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2018-4452: Liu Long fra Qihoo 360 Vulcan Team

IOKit

Fås til: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.2

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis frigøre sig fra sin sandbox

Beskrivelse: Et problem med forveksling af typer er løst ved hjælp af forbedret hukommelsesbehandling.

CVE-2019-6214: Ian Beer fra Google Project Zero

Kernel

Fås til: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.2

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis få adgang til hævede rettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret validering.

CVE-2019-6225: Brandon Azad fra Google Project Zero, Qixun Zhao fra Qihoo 360 Vulcan Team

Kernel

Fås til: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.2

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret godkendelse af input.

CVE-2019-6210: Ned Williamson fra Google

Kernel

Fås til: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.2

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis forårsage uventede ændringer i hukommelse, der deles mellem processer

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse, som er løst ved forbedret kontrol af låsefunktionen.

CVE-2019-6205: Ian Beer fra Google Project Zero

Kernel

Fås til: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.2

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Der var et problem med bufferoverløb, som er løst ved forbedret kontrol af grænser.

CVE-2019-6213: Ian Beer fra Google Project Zero

Kernel

Fås til: macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.2

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis aflæse opsætningen af kernehukommelsen

Beskrivelse: Der var et "out-of-bounds"-indlæsningsproblem, som ledte til offentliggørelse af kernehukommelse. Dette er løst via forbedret godkendelse af input.

CVE-2019-6209: Brandon Azad fra Google Project Zero

Kernel

Fås til: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.2

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis forårsage uventede ændringer i hukommelse, der deles mellem processer

Beskrivelse: Et problem med hukommelsesinitialisering er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2019-6208: Jann Horn fra Google Project Zero

libxpc

Fås til: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.2

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret godkendelse af input.

CVE-2019-6218: Ian Beer fra Google Project Zero

Natural Language Processing

Fås til: macOS Mojave 10.14.2

Effekt: Behandling af en skadelig besked kan medføre et DoS-angreb

Beskrivelse: Et DoS-problem er løst via forbedret validering.

CVE-2019-6219: Authier Thomas

QuartzCore

Fås til: macOS Sierra 10.12.6, macOS High Sierra 10.13.6, macOS Mojave 10.14.2

Effekt: Et program kan muligvis læse beskyttet hukommelse

Beskrivelse: Der var et out-of-bounds-læseproblem, som er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2019-6220: Yufeng Ruan fra Chaitin Security Research Lab

SQLite

Fås til: macOS Mojave 10.14.2

Effekt: En skadelig SQL-forespørgsel kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Flere problemer med beskadiget hukommelse er løst via forbedret godkendelse af input.

CVE-2018-20346: Tencent Blade Team

CVE-2018-20505: Tencent Blade Team

CVE-2018-20506: Tencent Blade Team

WebRTC

Fås til: macOS Mojave 10.14.2

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var et problem med beskadiget hukommelse, som er løst via forbedret statusadministration.

CVE-2019-6211: Georgi Geshev (@munmap), Fabi Beterke (@pwnfl4k3s) og Rob Miller (@trotmaster99) of MWR Labs (@mwrlabs), der arbejder med Trend Micros Zero Day Initiative

Yderligere anerkendelser

apache_mod_php

Vi vil gerne takke en anonym programmør for hjælpen.

Kernel

Vi vil gerne takke Daniel Roethlisberger fra Swisscom CSIRT for hjælpen.

LibreSSL

Vi vil gerne takke Viktor Szakats for hjælpen.

mDNSResponder

Vi vil gerne takke Fatemah Alharbi fra University of California, Riverside (UCR) og Taibah University (TU), Jie Chang fra LinkSure Network, Yuchen Zhou fra Northeastern University, Feng Qian fra University of Minnesota – Twin City, Zhiyun Qian fra University of California, Riverside (UCR) og Nael Abu-Ghazaleh fra University of California, Riverside (UCR) for hjælpen.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.