Om sikkerhedsindholdet i iOS 12.1

Dette dokument beskriver sikkerhedsindholdet i iOS 12.1.

Om Apple-sikkerhedsopdateringer

Med henblik på beskyttelse af vores kunder videregiver, drøfter eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en undersøgelse har fundet sted, og programrettelser eller versioner er tilgængelige. De nyeste versioner kan ses på siden om Apple-sikkerhedsopdateringer.

Få flere oplysninger om sikkerhed på siden om Apple-produktsikkerhed. Du kan kryptere din kommunikation med Apple ved hjælp af PGP-nøglen til Apple-produktsikkerhed.

Apple sikkerhedsdokumenterer om muligt henvisninger til sikkerhedsproblemer med et CVE-id.

iOS 12.1

Udgivet 30. oktober 2018

AppleAVD

Fås til: iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generation

Effekt: Behandling af en skadelig video via FaceTime kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret godkendelse af input.

CVE-2018-4384: Natalie Silvanovich fra Google Project Zero

Kontakter

Fås til: iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generation

Effekt: Behandling af en skadelig vcf-fil kan medføre et DoS-angreb

Beskrivelse: Et out-of-bounds-læseproblem er løst via forbedret kontrol af grænser.

CVE-2018-4365: En anonym programmør

CoreCrypto

Fås til: iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generation

Effekt: En person med ondsindede hensigter kan muligvis udnytte svagheder i Miller-Rabin-testen til at identificere primtal ukorrekt

Beskrivelse: Der var et problem med metoden til bestemmelse af primtal. Dette problem er løst ved at bruge pseudotilfældige baser til test af primtal.

CVE-2018-4398: Martin Albrecht, Jake Massimo og Kenny Paterson fra Royal Holloway, University of London, og Juraj Somorovsky fra Ruhr University, Bochum

FaceTime

Fås til: iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generation

Effekt: En ekstern hacker kan lække hukommelse

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret godkendelse af input.

CVE-2018-4366: Natalie Silvanovich fra Google Project Zero

FaceTime

Fås til: iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generation

Effekt: En ekstern hacker kan åbne et FaceTime-opkald og forårsage kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret godkendelse af input.

CVE-2018-4367: Natalie Silvanovich fra Google Project Zero

Graphics Driver

Fås til: iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generation

Effekt: En ekstern hacker kan åbne et FaceTime-opkald og forårsage kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret godkendelse af input.

CVE-2018-4384: Natalie Silvanovich fra Google Project Zero

ICU

Fås til: iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generation

Effekt: Behandling af streng med skadelig kode kan føre til beskadigelse af heap

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret godkendelse af input.

CVE-2018-4394: En anonym programmør

IOHIDFamily

Fås til: iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generation

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2018-4427: Pangu Team

IPSec

Fås til: iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generation

Effekt: Et program kan få adgang til hævede rettigheder

Beskrivelse: Der var et out-of-bounds-læseproblem, som er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2018-4371: Tim Michaud (@TimGMichaud) fra Leviathan Security Group

Kernel

Fås til: iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generation

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst ved at fjerne den sårbare kode.

CVE-2018-4420: Mohamed Ghannam (@_simo36)

Kernel

Fås til: iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generation

Effekt: Et program kan muligvis læse beskyttet hukommelse

Beskrivelse: Et problem med hukommelsesinitialisering er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2018-4413: Juwei Lin (@panicaII) fra TrendMicro Mobile Security Team

Kernel

Fås til: iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generation

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2018-4419: Mohamed Ghannam (@_simo36)

Beskeder

Fås til: iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generation

Effekt: Behandling af en skadelig sms-besked kan medføre efterligning af brugergrænsefladen

Beskrivelse: Et problem med en inkonsekvent brugerflade er løst ved forbedret statusadministration.

CVE-2018-4390: Rayyan Bijoora (@Bijoora) fra The City School, PAF Chapter

CVE-2018-4391: Rayyan Bijoora (@Bijoora) fra The City School, PAF Chapter

NetworkExtension

Fås til: iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generation

Effekt: Oprettelse af forbindelse til en VPN-server kan lække DNS-forespørgsler til en DNS-proxy

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

CVE-2018-4369: En anonym programmør

Bemærkninger

Fås til: iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generation

Effekt: En lokal hacker kan muligvis dele elementer fra låseskærmen

Beskrivelse: Et problem med låseskærmen gjorde det muligt at få adgang til delefunktionen på en låst enhed. Vi har løst problemet ved at begrænse mulighederne på en låst enhed.

CVE-2018-4388: videosdebarraquito

Læser i Safari

Fås til: iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generation

Effekt: Aktivering af funktionen Læser i Safari på en skadelig webside kan føre til universel scripting på tværs af websteder.

Beskrivelse: Et logikproblem er løst via forbedret godkendelse.

CVE-2018-4374: Ryan Pickren (ryanpickren.com)

Læser i Safari

Fås til: iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generation

Effekt: Aktivering af funktionen Læser i Safari på en skadelig webside kan føre til universel scripting på tværs af websteder.

Beskrivelse: Der var et problem med scripting på tværs af websteder i Safari. Problemet er løst ved forbedret validering af URL-adresser.

CVE-2018-4377: Ryan Pickren (ryanpickren.com)

Sikkerhed

Fås til: iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generation

Effekt: Behandling af en skadelig S/MIME-signeret meddelelse kan medføre et DoS-angreb

Beskrivelse: Et godkendelsesproblem er løst ved hjælp af forbedret logik.

CVE-2018-4400: Yukinobu Nagayasu fra LAC Co., Ltd.

VoiceOver

Fås til: iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generation

Effekt: En lokal hacker kan muligvis se billeder og kontakter på låseskærmen

Beskrivelse: Et problem med låseskærmen gjorde det muligt at få adgang til billeder via Svar med besked på en låst enhed. Problemet er løst ved hjælp af forbedret statusadministration.

CVE-2018-4387: videosdebarraquito

WebKit

Fås til: iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generation

Effekt: Besøg på et skadeligt websted kan medføre manipulering med adresselinjen

Beskrivelse: Et logikproblem er løst gennem forbedret statusadministration.

CVE-2018-4385: En anonym programmør

WebKit

Fås til: iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generation

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Flere problemer med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2018-4372: HyungSeok Han, DongHyeon Oh, og Sang Kil Cha fra KAIST Softsec Lab, Korea

CVE-2018-4373: ngg, alippai, DirtYiCE, KT fra Tresorit, der arbejder med Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2018-4375: Yu Haiwan og Wu Hongjun fra Nanyang Technological University, der arbejder med Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2018-4376: 010, der arbejder med Trend Micros Zero Day Initiative

CVE-2018-4382: lokihardt fra Google Project Zero

CVE-2018-4386: lokihardt fra Google Project Zero

CVE-2018-4392: zhunki fra 360 ESG Codesafe Team

CVE-2018-4416: lokihardt fra Google Project Zero

WebKit

Fås til: iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generation

Effekt: Et skadeligt websted kan muligvis fremkalde et Denial of Service-angreb

Beskrivelse: Et problem med opbrugte ressourcer er løst via forbedret inputvalidering.

CVE-2018-4409: Sabri Haddouche (@pwnsdx) fra Wire Swiss GmbH

WebKit

Fås til: iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generation

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til kodekørsel

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret validering.

CVE-2018-4378: En anonym programmør, zhunki fra 360 ESG Codesafe Team

Wi-Fi

Fås til: iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch 6. generation

Effekt: En hacker med en privilegeret position kan muligvis fremkalde et DoS-angreb

Beskrivelse: Et Denial of Service-problem blev rettet via forbedret validering.

CVE-2018-4368: Milan Stute og Alex Mariotto fra Secure Mobile Networking Lab på Technische Universität Darmstadt

Yderligere anerkendelser

Certifikatsignering

Vi vil gerne takke Yiğit Can YILMAZ (@yilmazcanyigit) for hjælpen.

CommonCrypto

Vi vil gerne takke en anonym programmør for hjælpen.

iBooks

Vi vil gerne takke Sem Voigtländer fra Fontys Hogeschool ICT for hjælpen.

Sikkerhed

Vi vil gerne takke Marinos Bernitsas fra Parachute for hjælpen.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.