Sådan oplader og tilslutter du med USB-C-porten på den nye iPad Pro

Brug den alsidige USB-C-port på iPad Pro 11" og iPad Pro 12.9" (3. generation) til at oplade enheden, forsyne andre enheder med strøm og tilslutte andet tilbehør, som f.eks. kameraer og skærme.

iPad Pro, der er tilsluttet et digitalt kamera via et USB-C-kabel

Sådan slutter du en iPad Pro til din Mac eller en anden computer

Du kan slutte en iPad Pro til din Mac eller pc, hvis du vil oplade enheden eller synkronisere indhold med iTunes.

Først skal du identificere portene på din computer. Hvis computeren er en nyere model, som har en Thunderbolt 3- (USB-C) symbol for Thunderbolt eller en USB-C- symbol for USB port, skal du tilslutte den med det USB-C til USB-C-kabel, der medfulgte din iPad Pro.

Hvis computeren kun har USB-A- symbol for USB porte, skal du tilslutte din iPad Pro via et kabel, som f.eks. Belkin 3.1 USB-A til USB-C-kablet. Det korrekt kabel har følgende stik:

illustration af USB-C-portillustration af USB-C-port

Sådan oplader du iPad Pro

Hvis du vil oplade iPad Pro, skal du slutte det medfølgende USB-C-kabel til enhedens USB-C-port samt den medfølgende strømforsyning på 18W. Sæt derefter strømforsyningen i en stikkontakt.

Hvis du har en USB-C-strømforsyning med et højere wattforbrug, som f.eks. den, der fulgte med din bærbare Mac, kan du bruge denne med iPad Pro. Du vil muligvis opleve hurtigere opladning. Du kan også oplade iPad Pro ved at slutte den til USB-C-porten på din computer.

Sådan tilslutter du skærme

USB-C-porten på iPad Pro kan tilsluttes eksterne skærme, så du kan se videoer, afspille Keynote-præsentationer og meget mere på en større skærm. Afhængigt af den skærm du vil tilslutte, skal du muligvis bruge et mellemstik.

Når du tilslutter en ekstern skærm, vil den dublere den indbyggede skærm på iPad Pro, medmindre du bruger an app, der har en "anden skærm"-oplevelse (f.eks. en videoapp).

USB-C-skærme

iPad Pro bruger DisplayPort-protokollen til understøttelse af tilsluttede USB-C-skærme med opløsninger på op til 5K.1 Hvis du vil slutte iPad Pro til skærme med høj opløsning, skal du bruge et USB-C-kabel, der understøtter forbindelser med stor båndbredde, f.eks. det kabel, der medfulgte skærmen, et Belkin USB-C til USB-C-kabel, eller et Apple Thunderbolt 3-kabel (USB-C) (sælges separat).2

iPad Pro understøtter også USB-C-skærme med HDR (high-dynamic-range), der bruger standarden HDR10. Du kan skifte mellem tilstandene SDR og HDR ved at gå til Indstillinger > Skærm & lysstyrke og vælge den tilsluttede skærm. Når du slår Tillad ændringer af skærmfunktionen til, matcher din iPad Pro billedfrekvensen og det dynamiske område på det indhold, der aktuelt afspilles.

Visse USB-C-skærme kan også oplade iPad Pro, mens den er tilsluttet.

1. iPad Pro understøtter ikke Thunderbolt 3-skærme, som f.eks. LG Ultrafine 5K-skærmen.

2. Apple Thunderbolt 3-kablet (USB-C) har et symbol for Thunderbolt, symbol for Thunderbolt som du ikke vil finde på andre USB-C-kabler.

HDMI-skærme eller tv'er

Du kan slutte din iPad Pro til en HDMI-skærm eller et tv med en USB-C til HDMI-mellemstik. Mellemstik, der understøtter HDMI 2.0 kan udsende videoer fra iPad Pro med en opløsning på 4K og 60Hz.

Apple USB-C Digital AV Multiport-mellemstik er også kompatibel med iPad Pro. Dette mellemstik kan udsende videoer fra iPad Pro med en opløsning på op til 4K og 30Hz.*

iPad Pro kan udsende Dolby Digital Plus-lydstreams via HDMI, men ikke Dolby Atmos. Bemærk, at iPad Pro vil afspille HDR10- eller Dolby Vision-indhold via HDMI, når HDMI 2.0-mellemstik, som understøtter disse formater, bliver tilgængelige.

* Når du bruger Apple USB-C Digital AV Multiport-mellemstikket med iPad Pro, vil hjemmeskærmen og apps vises på HDMI-skærme med 1080p og 60Hz. Når du begynder at afspille videoindhold, vil opløsningen matche indholdet med op til 4K ved 30Hz. Slå indstillingen Match indhold til på iPad Pro under Indstillinger > Skærme.

Afspil lyd

Du kan bruge de integrerede højtalere, tilslutte AirPods eller andre Bluetooth-enheder eller bruge AirPlay, hvis du vil afspille lyd på iPad Pro. Du kan også bruge USB-C-porten til at tilslutte USB-C-docks, lydgrænseflader eller høretelefoner med ledning, der har et USB-C-stik.

Hvis du vil afspille lyd via USB-C-porten til andre højtalere eller hovedtelefoner, skal du bruge et Apple USB-C til 3,5 mm jack-mellemstik til hovedtelefoner (sælges separat).

Sådan tilslutter du andre enheder

USB-C-porten på iPad Pro lader dig tilslutte en lang række enheder. Du kan f.eks. tilslutte et digitalt kamera eller en Apple USB-C til SD-kortlæser, så du kan importere billeder til iPad Pro. Du kan blandt andet også tilslutte følgende USB-enheder til iPad Pro:

• Samlingspunkter og docks
  • Tastaturer
  • Lydgrænseflader og MIDI-enheder
  • Eksterne lagringsenheder til import af billeder og videoer
  • USB til Ethernet-mellemstik

Afhængigt af enheden skal du muligvis bruge et mellemstik. Her angives nogle gængse tilslutninger:

• Hvis enheden, du tilslutter, har en USB-C-port, skal du blot bruge et kabel med et USB-C-stik i hver ende, som f.eks. det kabel, der fulgte med iPad Pro.
  • Hvis enheden har et USB-C-stik, skal du sætte det direkte i din iPad Pros USB-C-port.
  • Hvis enheden har et USB-A-stik, kan du sætte den i Apple USB-C til USB-mellemstikket og derefter sætte mellemstikket i din iPad Pros USB-C-port.

Sådan bruger du iPad Pro til at oplade andre enheder

Har du brug for at oplade din iPhone, en anden iPad, dit Apple Watch eller en USB-enhed fra en tredjepart, men er du langt fra en stikkontakt? Så kan du bare slutte det rigtige kabel eller mellemstik til iPad Pro for at dele dens langtidsholdbare batteri med dine andre enheder.

• Hvis du vil oplade din iPhone eller en tidligere iPad-model, som har en Lightning-port, skal du slutte den til din iPad Pro via Apple USB-C til Lightning-kablet. Hvis du har et Lightning til USB-kabel, kan du kombinere det med Apple USB-C til USB-mellemstikket og derefter slutte mellemstikket til iPad Pro.
  • Hvis du har to iPad Pro-modeller med USB-C-porte, kan du tilslutte dem direkte med et USB-C-kabel. Den ene iPad Pro vil hente strøm fra den anden. Hvis du vil skifte den iPad Pro, der oplades, skal du tage USB-C-kablet ud og tilslutte dem igen.
  • Oplad dit Apple Watch ved at tilslutte dets magnetiske opladerkabel til din iPad Pro via Apple USB-C til USB-mellemstikket. Hvis du har en magnetisk oplader til USB-C-kabel til Apple Watch, kan du slutte det direkte til iPad Pro.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.