Brug Finder til at dele arkiver mellem din Mac og din iPhone, iPad eller iPod touch

Med macOS Catalina eller en nyere version, kan du bruge Finder til at dele arkiver mellem dine iOS- eller iPadOS-enheder og din Mac.

Hvis du bruger macOS Mojave eller en tidligere version eller en Windows-pc, kan du bruge iTunes til at dele arkiver mellem din computer og din iOS- eller iPadOS-enhed.

Andre måder at dele på

Læs mere om andre måder at dele arkiver på mellem din Mac og dine enheder. Disse funktioner virker trådløst.

iCloud Drive giver dig mulighed for at få sikker adgang til alle dine dokumenter fra din iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller pc. Uanset hvilken enhed du bruger, har du altid adgang til de mest opdaterede dokumenter, hvor og når du har brug for dem.

Du kan bruge Handoff til at starte et dokument, en e-mail eller en meddelelse på én enhed og fortsætte, hvor du slap, på en anden enhed. Handoff kan bruges med Apple-apps, f.eks. Mail, Safari, Kort, Beskeder, Påmindelser, Kalender, Kontakter, Pages, Numbers og Keynote. Det fungerer også med visse apps fra tredjeparter.

AirDrop giver dig mulighed for øjeblikkeligt at dele dine fotos, videoer, dokumenter og meget andet med andre Apple-enheder i nærheden.

Dette skal du bruge for at dele arkiver ved hjælp af Finder

Se, hvilke iOS- og iPadOS-apps der kan dele arkiver med din Mac

1. Åbn et Finder-vindue.

2. Slut din iPhone, iPad eller iPod touch til din computer med et USB-kabel.

3. Vælg din enhed i Finder. Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis din computer ikke genkender din enhed.

4. Klik på fanen Arkiver for at se en liste over de apps, der kan dele arkiver. Hvis du ikke kan se afsnittet Arkiver, har din enhed ikke nogen apps, der kan dele arkiver.

5. Klik på trekanten ud for en app for at se de arkiver, du kan dele.

Der er ikke angivet et alternativ til billede

Kopier fra din Mac til din enhed

1. Vælg de arkiver, der skal kopieres. Du skal kun vælge de arkiver, der kan bruges med appen. I brugerhåndbogen til appen kan du se mere om, hvilke arkiver du kan bruge.

2. Træk arkiverne til appen på din enhed. Finder kopierer arkiverne til din enhed.

Kopier fra din enhed til din Mac

1. Vælg de arkiver, der skal kopieres.

2. Træk arkiverne til en mappe på computeren. Finder kopierer arkiverne til din computer.

Åbn delte arkiver

På din iPhone, iPad eller iPod touch skal du bruge den app, du vælger under fanen Arkiver, til at åbne de arkiver, du delte fra din computer.

Afhængigt af arkivtypen kan visse apps ikke åbne arkiver i andre apps eller på andre lokaliteter. Du kan se listen over arkiver under fanen Arkiver i Finder, når enheden er sluttet til computeren.

Sikkerhedskopier delte arkiver

Når iCloud eller din computer sikkerhedskopierer din enhed, sikkerhedskopieres dine delte arkiver på samme tid.

Hvis du sletter en app med delte arkiver fra din iOS- eller iPadOS-enhed, sletter du også de delte arkiver fra din enhed og din sikkerhedskopi på iCloud eller computeren. Hvis du vil undgå at miste delte arkiver, skal du kopiere arkiverne til din computer, inden du sletter appen fra din enhed.

Slet delte arkiver fra din enhed

1. Åbn et Finder-vindue på din Mac.

2. Slut din enhed til computeren via et USB-kabel.

3. Vælg din enhed i Finder. Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis din computer ikke genkender din enhed.

4. Vælg appen på listen i afsnittet Arkiver.

5. Vælg det arkiv, du vil slette, på listen Dokumenter, og tryk derefter på tasten Delete på dit tastatur.

6. Når Finder beder dig om at bekræfte, skal du klikke på Slet.

Der kan muligvis være andre metoder til at slette arkiver i en app. Du kan læse mere i brugerhåndbogen til appen.