Brug af Genveje i Siri

Med iOS 12 eller nyere kan du med de apps, du bruger mest, udføre daglige opgaver med et enkelt tryk i Genveje i Siri eller ved at spørge Siri.

Siri foreslår genveje, lige når du har brug for dem

Siri lærer dine vaner at kende på tværs af dine apps. Derefter foreslår Siri en nem måde at udføre daglige opgaver på fra låst skærm eller i Søg.

Hvis du for eksempel bestiller kaffe hver dag med den samme app, kan Siri foreslå din foretrukne kaffe.

Hvis du vil bruge et af Siris forslag, skal du blot trykke på det på låst skærm. Eller skub nedad fra midten af skærmen for at vise Søg, og tryk derefter på Siri-forslag.

Sådan tilføjer du genvej til Siri

Du kan også bruge enhver genvej ved at bede Siri om det. Se efter knappen Føj til Siri i dine yndlingsapps, og tryk på den for at tilføje den med dit eget personlige udtryk. Eller gå til Indstillinger for at finde alle tilgængelige genveje på din enhed.

Genveje, som kræver, at en app åbnes på din iOS-enhed, fungerer muligvis ikke på HomePod og Apple Watch.

Tilføj en genvej fra en tredjepartsapp

1. Åbn appen på din iOS-enhed, og tryk på Føj til Siri.
  2. Tryk på .  Optag derefter et personligt udtryk, som du kan sige til Siri for at bruge genvejen. Husk at optage et udtryk, som er let at huske.
  3. Tryk på OK.

Tilføj en genvej fra Indstillinger

1. På din iOS-enhed skal du gå til Indstillinger > Siri & søgning.
  2. Her ser du tre foreslåede genveje. Tryk på Alle genveje for at se flere handlinger fra forskellige apps.
  3. Tryk på .
  4. Tryk på for at optage et personlig udtryk. Prøv at optage et udtryk, som er let at huske.
  5. Tryk på OK.

Kan du ikke se den genvej, du vil bruge?

Du er muligvis nødt til at åbne appen og udføre handlingen, før den kan ses på listen over foreslåede genveje.

Tredjepartsapps skal understøtte Genveje i Siri, før du kan føje dem til Siri. Hvis du ikke kan se en genvej til en tredjepartsapp, skal du kontrollere, at appen er opdateret, og tjekke i App Store, at appen understøtter Genveje i Siri.

Du kan også bruge appen Genveje til at oprette brugerdefinerede genveje, som kombinerer flere trin på tværs af forskellige apps.

Sådan bruger du en genvej med Siri

Når du har føjet en genvej til Siri på din iOS-enhed, kan du bruge genvejen ved at sige dit personlige udtryk til Siri på din iPhone, iPad, iPod touch, HomePod eller dit Apple Watch.

Du skal blot sige "Hej Siri", efterfulgt af det personlige udtryk, som du optog for genvejen.

Genveje, som kræver, at en app åbnes på din iOS-enhed, fungerer muligvis ikke på HomePod og Apple Watch.

Sådan sletter du en genvej, eller skifter udtrykket for den

Gå til Indstillinger > Siri & søgning, og tryk på Mine Genveje.

For at ændre udtrykket for genvejen skal du trykke på genvejen og derefter på Optag udtryk igen.

For at slette en genvej skal du skubbe til venstre over genvejen og trykke på Slet. Eller tryk på genvejen, og tryk på Slet genvej.

Deaktiver foreslåede genveje fra Søg, Slå op eller låst skærm

Hvis du ikke vil se Siri-forslag eller Genveje for en specifik app, skal du gå til Indstillinger > Siri & søgning og derefter rulle ned og trykke på appen. Herfra kan du deaktivere Søg, Forslag og Genveje for denne app. Eller deaktiver Tillad på låst skærm for at fjerne forslag for denne app på låst skærm.

Gå til Indstillinger > Siri & søgning, rul ned og deaktiver Forslag i Søg, Forslag i Slå op eller Forslag på låst skærm.

Læs mere

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.