Brug genveje til Siri

Med iOS 12 eller nyere kan du med genveje til Siri udføre dagligdags opgaver hurtigt, og med de apps, som du bruger mest — med blot et tryk eller ved at tale til Siri.

Siri foreslår genveje præcist når du har brug for dem

Siri lærer dine vaner på tværs af dine apps. Derefter foreslår Siri en let måde at udføre daglige opgaver fra låseskærmen eller i søgning.

Hvis du for eksempel bestiller kaffe hver dag med den samme app, kan Siri foreslå din foretrukne kaffe.

For at bruge et af Siris forslag skal du blot trykke på låseskærmen. Eller svirp nedad fra midten af skærmen for at vise Søgning, og tryk derefter på Siris forslag.

Tilføj genvej til Siri

Du kan også bruge enhver genvej ved at bede Siri om det. Se efter knappen Tilføj til Siri i dine yndlingsapps, og tryk på den for at tilføje den med din egen personlige sætning. Eller gå til Indstillinger for at finde alle tilgængelige genveje på din enhed.

Det er muligt, at genveje, som kræver, at en app åbnes på din iOS enhed ikke fungerer på HomePod og Apple Watch.

Tilføj en genvej fra en tredjepartsapp

1. Åbn appen på din iOS enhed og tryk på Tilføj til Siri.
  2. Tryk på .  Optag derefter en personlig sætning, som du kan sige til Siri for at køre genvejen. Husk at optag en let sætning, som du kan huske.
  3. Tryk på OK.

Tilføj en genvej fra Indstillinger

1. På din iOS-enhed skal du gå til Indstillinger > Siri og Søgning.
  2. Her ser du tre foreslåede genveje. Tryk på alle genveje for at se flere handlinger fra forskellige apps.
  3. Tryk på .
  4. Tryk på for at optage en personlig sætning. Prøv at optag en let sætning, som du kan huske.
  5. Tryk på OK.

Kan du ikke se den genvej, som du vil bruge?

Det er muligt, at du skal åbne appen og udføre handlingen, før den kan ses på listen over foreslåede genveje.

Tredjepartsapps skal understøtte genveje til Siri før du kan tilføje dem til Siri. Hvis du ikke kan se en genvej til en tredjepartsapp, skal du kontrollere, at appen er opdateret, og tjekke i App Store, at appen understøtter genveje til Siri.

Du kan også bruge appen Genveje til at oprette brugerdefinerede genveje, som kombinerer flere trin på tværs af forskellige apps.

Kør en genvej med Siri

Efter du har tilføjet en genvej til Siri på din iOS enhed kan du køre genveje ved at sige din personlige sætning til Siri på din iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch eller HomePod.

Du skal blot sige "Hej Siri," efterfulgt af den personlige sætning, som du optog for genvejen.

Det er muligt, at genveje, som kræver, at en app åbnes på din iOS enhed ikke fungerer på HomePod og Apple Watch.

Slet en genvej eller skift dens sætning

Gå til Indstillinger > Siri og Søgning, og tryk på Mine Genveje.

For at ændre sætningen til genvejen skal du trykke på genvejen og derefter på Optag sætning igen.

For at slette en genvej skal du svirpe til venstre over genvejen og trykke på Slet. Eller tryk på genvejen og tryk på Slet genvej.

Deaktivér foreslåede genveje fra Søgning, Opslag eller Låseskærmen

Hvis du ikke vil se Siri Forslag eller Genveje for en specifik app, skal du gå til Indstillinger > Siri og Søgning, og rul derefter ned og trykke på appen. Herfra kan du deaktivere alle Søgninger, Forslag og Genveje for denne app. Eller deaktivér Tillad på Låseskærm for at fjerne forslag for denne app på låseskærmen.

Gå til Indstillinger > Siri og Søgning, rul ned og deaktivér Forslag i Søgninger, Forslag i Opslag eller Forslag på Låseskærmen.

Læs mere

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.