Om sikkerhedsindholdet i macOS High Sierra 10.13.5, sikkerhedsopdatering 2018-003 Sierra og sikkerhedsopdatering 2018-003 El Capitan

Dette dokument beskriver sikkerhedsindholdet i macOS High Sierra 10.13.5, sikkerhedsopdatering 2018-003 Sierra og sikkerhedsopdatering 2018-003 El Capitan.

Om Apple-sikkerhedsopdateringer

Med henblik på beskyttelse af vores kunder videregiver, drøfter eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en undersøgelse har fundet sted, og programrettelser eller versioner er tilgængelige. De nyeste versioner kan ses på siden om Apple-sikkerhedsopdateringer.

Få flere oplysninger om sikkerhed på siden om Apple-produktsikkerhed. Du kan kryptere din kommunikation med Apple ved hjælp af PGP-nøglen til Apple-produktsikkerhed.

Apple sikkerhedsdokumenterer om muligt henvisninger til sikkerhedsproblemer med et CVE-id.

macOS High Sierra 10.13.5, sikkerhedsopdatering 2018-003 Sierra og sikkerhedsopdatering 2018-003 El Capitan

Udgivet 1. juni 2018

Tilgængelighedsframework

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis køre vilkårlig kode med systemrettigheder

Beskrivelse: Der var et problem med afsløring af oplysninger i Tilgængelighedsframework. Problemet er løst ved forbedret hukommelsesstyring.

CVE-2018-4196: Alex Plaskett, Georgi Geshev og Fabian Beterke fra MWR Labs, der arbejder med Trend Micros Zero Day Initiative, og WanderingGlitch fra Trend Micro Zero Day Initiative

Post opdateret 19. juli 2018

AMD

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: En lokal bruger kan læse kernehukommelsen

Beskrivelse: Der var et "out-of-bounds"-indlæsningsproblem, som ledte til offentliggørelse af kernehukommelse. Dette er løst via forbedret godkendelse af input.

CVE-2018-4253: shrek_wzw fra Qihoo 360 Nirvan Team

AMD

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: En lokal bruger kan læse kernehukommelsen

Beskrivelse: Der var et out-of-bounds-læseproblem, som er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2018-4256: shrek_wzw fra Qihoo 360 Nirvan Team

Post tilføjet 19. juli 2018

AMD

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: En lokal bruger kan læse kernehukommelsen

Beskrivelse: Der var et out-of-bounds-læseproblem, som er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2018-4255: shrek_wzw fra Qihoo 360 Nirvan Team

Post tilføjet 18. oktober 2018, opdateret 14. december 2018

AMD

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Der var et problem med godkendelse af input i kernen. Problemet er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2018-4254: en anonym programmør

Post tilføjet 18. oktober 2018

AMD

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Der var et problem med godkendelse af input i kernen. Problemet er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2018-4254: shrek_wzw fra Qihoo 360 Nirvan Team

Post tilføjet 24. oktober 2018

AppleGraphicsControl

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Der var et problem med bufferoverløb, som blev løst gennem forbedret kontrol af grænser.

CVE-2018-4258: shrek_wzw fra Qihoo 360 Nirvan Team

Post tilføjet 18. oktober 2018

AppleGraphicsPowerManagement

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et bufferoverløbsproblem er løst med forbedret godkendelse af størrelse.

CVE-2018-4257: shrek_wzw fra Qihoo 360 Nirvan Team

Post tilføjet 18. oktober 2018

apache_mod_php

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: Problemer i php blev løst i denne opdatering

Beskrivelse: Dette problem er løst ved at opdatere til php version 7.1.16.

CVE-2018-7584: Wei Lei og Liu Yang fra Nanyang Technological University

ATS

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis få adgang til hævede rettigheder

Beskrivelse: Et problem med forveksling af typer er løst ved hjælp af forbedret hukommelsesbehandling.

CVE-2018-4219: Mohamed Ghannam (@_simo36)

Bluetooth

Fås til: MacBook Pro (Retina, 15", medio 2015), MacBook Pro (Retina, 15", 2015), MacBook Pro (Retina, 13", primo 2015), MacBook Pro (15", 2017), MacBook Pro (15", 2016), MacBook Pro (13", ultimo 2016, to Thunderbolt 3-porte), MacBook Pro (13", ultimo 2016, fire Thunderbolt 3-porte), MacBook Pro (13", 2017, fire Thunderbolt 3-porte), MacBook (Retina, 12", primo 2016), MacBook (Retina, 12", primo 2015), MacBook (Retina, 12", 2017), iMac Pro, iMac (Retina 5K, 27", ultimo 2015), iMac (Retina 5K, 27", 2017), iMac (Retina 4K, 21,5", ultimo 2015), iMac (Retina 4K, 21,5", 2017), iMac (21,5", ultimo 2015) og iMac (21,5", 2017)

Effekt: En hacker i en privilegeret netværksposition kan muligvis opfange Bluetooth-trafik

Beskrivelse: Der var et problem med godkendelse af input i Bluetooth. Problemet er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2018-5383: Lior Neumann og Eli Biham

Post tilføjet 23. juli 2018

Bluetooth

Fås til: OS X El Capitan 10.11.6 og macOS Sierra 10.12.6

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis aflæse opsætningen af kernehukommelsen.

Beskrivelse: Der var et problem med afsløring af oplysninger i egenskaber for enhed. Problemet er løst ved hjælp af forbedret objektadministration.

CVE-2018-4171: shrek_wzw fra Qihoo 360 Nirvan Team

CoreGraphics

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: Behandling af webindhold med skadelig kode kan føre til kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var et out-of-bounds-læseproblem, som er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2018-4194: Jihui Lu fra Tencent KeenLab, Yu Zhou fra Ant-financial Light-Year Security Lab

Post tilføjet 21. juni 2018

CUPS

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: En lokal proces kan ændre andre processer uden forudgående berettigelseskontrol

Beskrivelse: Der var et problem i CUPS. Problemet blev løst ved forbedrede adgangsbegrænsninger.

CVE-2018-4180: Dan Bastone fra Gotham Digital Science

Post tilføjet 11. juli 2018

CUPS

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: En lokal bruger kan muligvis læse vilkårlige arkiver som rod

Beskrivelse: Der var et problem i CUPS. Problemet blev løst ved forbedrede adgangsbegrænsninger.

CVE-2018-4181: Eric Rafaloff og John Dunlap fra Gotham Digital Science

Post tilføjet 11. juli 2018

CUPS

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: En sandbox-proces kan muligvis gå uden om sandbox-begrænsningerne

Beskrivelse: Et adgangsproblem blev løst via yderligere sandbox-begrænsninger på CUPS.

CVE-2018-4182: Dan Bastone fra Gotham Digital Science

Post tilføjet 11. juli 2018

CUPS

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: En sandbox-proces kan muligvis gå uden om sandbox-begrænsningerne

Beskrivelse: Et adgangsproblem er løst med yderligere sandbox-begrænsninger.

CVE-2018-4183: Dan Bastone og Eric Rafaloff fra Gotham Digital Science

Post tilføjet 11. juli 2018

EFI

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: En hacker med fysisk adgang til en enhed kan muligvis få adgang til hævede rettigheder

Beskrivelse: Et valideringsproblem er løst ved hjælp af forbedret logik.

CVE-2018-4478: en anonym programmør, en anonym programmør, Ben Erickson fra Trusted Computer Consulting, LLC

Post tilføjet 15. februar 2019

Firmware

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: Et skadeligt program med rettigheder på rodniveau kan ændre EFI-flashhukommelsesområdet

Beskrivelse: Et problem med en enhedskonfiguration er løst ved hjælp af en opdateret konfiguration.

CVE-2018-4251: Maxim Goryachy og Mark Ermolov

FontParser

Fås til: OS X El Capitan 10.11.6, macOS Sierra 10.12.6 og macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: Behandling af et skadeligt skriftarkiv kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret validering.

CVE-2018-4211: Proteas fra Qihoo 360 Nirvan Team

Grand Central Dispatch

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: En sandbox-proces kan muligvis gå uden om sandbox-begrænsningerne

Beskrivelse: Der var et problem med parsing af plists for rettigheder. Problemet er løst ved forbedret inputvalidering.

CVE-2018-4229: Jakob Rieck (@0xdead10cc) fra Security in Distributed Systems Group, University of Hamburg

Grafikdrivere

Fås til: OS X El Capitan 10.11.6, macOS Sierra 10.12.6 og macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: Et program kan muligvis læse beskyttet hukommelse

Beskrivelse: Et valideringsproblem er løst ved hjælp af forbedret rensning af input.

CVE-2018-4159: Axis og pjf fra IceSword Lab hos Qihoo 360

Hypervisor

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: En sårbarhed i forbindelse med hukommelsesfejl er blevet rettet gennem forbedret låsning.

CVE-2018-4242: Zhuo Liang fra Qihoo 360 Nirvan Team

Post tilføjet 30. oktober 2018

iBooks

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: En hacker med en privilegeret netværksposition kan efterligne anmodninger om adgangskoder i iBooks

Beskrivelse: Et problem med godkendelse af input er løst via forbedret godkendelse af input.

CVE-2018-4202: Jerry Decime

Identitetstjenester

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis få adgang til lokale brugeres Apple-id'er

Beskrivelse: Et anonymitetsproblem ved håndteringen af Open Directory-poster blev løst via forbedret indeksering.

CVE-2018-4217: Jacob Greenfield fra Commonwealth School

Post tilføjet den 10. december 2018

Intel Graphics Driver

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: Et program kan muligvis læse beskyttet hukommelse

Beskrivelse: Et valideringsproblem er løst ved hjælp af forbedret rensning af input.

CVE-2018-4141: en anonym programmør, Zhao Qixun (@S0rryMybad) fra Qihoo 360 Vulcan Team

IOFireWireAVC

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: En konkurrencetilstand er løst ved forbedret låsning.

CVE-2018-4228: Benjamin Gnahm (@mitp0sh) fra Mentor Graphics

IOGraphics

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2018-4236: Zhao Qixun(@S0rryMybad) fra Qihoo 360 Vulcan Team

IOHIDFamily

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2018-4234: Proteas fra Qihoo 360 Nirvan Team

Kernel

Fås til: OS X El Capitan 10.11.6, macOS Sierra 10.12.6 og macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2018-4249: Kevin Backhouse fra Semmle Ltd.

Post opdateret 18. december 2018

Kernel

Fås til: OS X El Capitan 10.11.6 og macOS Sierra 10.12.6

Effekt: Et skadeligt program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: I nogle tilfælde forventer nogle operativsystemer ikke fejlfindingsundtagelser i Intel-arkitekturen efter visse instrukser, eller de håndterer dem ikke korrekt. Problemer lader til at stamme fra en udokumenteret bivirkning af instruktionerne. En hacker kan bruge denne håndtering af undtagelser til at få adgang til Ring 0 og få adgang til følsom hukommelse eller styre processer i operativsystemet.

CVE-2018-8897: Andy Lutomirski, Nick Peterson (linkedin.com/in/everdox) fra Everdox Tech LLC

Kernel

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Der var et problem med bufferoverløb, som blev løst gennem forbedret kontrol af grænser.

CVE-2018-4241: Ian Beer fra Google Project Zero

CVE-2018-4243: Ian Beer fra Google Project Zero

libxpc

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: Et program kan få adgang til hævede rettigheder

Beskrivelse: Et logikproblem er løst via forbedret godkendelse.

CVE-2018-4237: Samuel Groß (@5aelo), der arbejder med Trend Micros Zero Day Initiative

libxpc

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med systemrettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2018-4404: Samuel Groß (@5aelo), der arbejder med Trend Micros Zero Day Initiative

Post tilføjet 30. oktober 2018

Mail

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: En hacker kan muligvis eksfiltrere indholdet i S/MIME-krypterede e-mails

Beskrivelse: Der opstod et problem ved håndteringen af krypteret Mail. Problemet blev løst ved hjælp af forbedret isolering af MIME i Mail.

CVE-2018-4227: Damian Poddebniak fra Münster University of Applied Sciences, Christian Dresen fra Münster University of Applied Sciences, Jens Müller fra Ruhr University Bochum, Fabian Ising fra Münster University of Applied Sciences, Sebastian Schinzel fra Münster University of Applied Sciences, Simon Friedberger fra KU Leuven, Juraj Somorovsky fra Ruhr University Bochum, Jörg Schwenk fra Ruhr University Bochum

Beskeder

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: En lokal bruger kan muligvis udføre efterligningsangreb

Beskrivelse: Et problem med indsættelse blev løst via forbedret godkendelse af input.

CVE-2018-4235: Anurodh Pokharel fra Salesforce.com

Beskeder

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: Behandling af en skadelig besked kan medføre et DoS-angreb

Beskrivelse: Problemet er løst via forbedret godkendelse af beskeder.

CVE-2018-4240: Sriram (@Sri_Hxor) fra PrimeFort Pvt. Ltd

NVIDIA-grafikkortdrivere

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: En konkurrencetilstand er løst ved forbedret låsning.

CVE-2018-4230: Ian Beer fra Google Project Zero

Sikkerhed

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: Brugeren kan blive sporet af skadelige websteder, der anvender klientcertifikater

Beskrivelse: Der opstod et problem ved håndteringen af S-MIME-certifikater. Problemet er løst ved hjælp af forbedret godkendelse af S-MIME-certifikater.

CVE-2018-4221: Damian Poddebniak fra Münster University of Applied Sciences, Christian Dresen fra Münster University of Applied Sciences, Jens Müller fra Ruhr University Bochum, Fabian Ising fra Münster University of Applied Sciences, Sebastian Schinzel fra Münster University of Applied Sciences, Simon Friedberger fra KU Leuven, Juraj Somorovsky fra Ruhr University Bochum, Jörg Schwenk fra Ruhr University Bochum

Sikkerhed

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: En lokal bruger kan muligvis læse et vedvarende konto-id

Beskrivelse: Et godkendelsesproblem er løst via forbedret statusadministration.

CVE-2018-4223: Abraham Masri (@cheesecakeufo)

Sikkerhed

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: En lokal bruger kan være i stand til at læse et vedvarende enheds-id

Beskrivelse: Et godkendelsesproblem er løst via forbedret statusadministration.

CVE-2018-4224: Abraham Masri (@cheesecakeufo)

Sikkerhed

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: En lokal bruger kan muligvis ændre nøgleringens status

Beskrivelse: Et godkendelsesproblem er løst via forbedret statusadministration.

CVE-2018-4225: Abraham Masri (@cheesecakeufo)

Sikkerhed

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: En lokal bruger kan muligvis få adgang til følsomme brugeroplysninger

Beskrivelse: Et godkendelsesproblem er løst via forbedret statusadministration.

CVE-2018-4226: Abraham Masri (@cheesecakeufo)

Tale

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: En sandbox-proces kan muligvis gå uden om sandbox-begrænsningerne

Beskrivelse: Der var et sandbox-problem med håndteringen af adgang til mikrofon. Problemet er løst ved hjælp af forbedret håndtering af adgang til mikrofon.

CVE-2018-4184: Jakob Rieck (@0xdead10cc) fra Security in Distributed Systems Group, University of Hamburg

UIKit

Fås til: macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: Behandling af et skadeligt tekstarkiv kan medføre et DoS-angreb

Beskrivelse: Der var et godkendelsesproblem i teksthåndteringen. Problemet er løst via forbedret godkendelse af tekst.

CVE-2018-4198: Hunter Byrnes

Windows Server

Fås til: OS X El Capitan 10.11.6, macOS Sierra 10.12.6 og macOS High Sierra 10.13.4

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med systemrettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2018-4193: Markus Gaasedelen, Amy Burnett og Patrick Biernat fra Ret2 Systems, Inc, der arbejder med Trend Micros Zero Day Initiative, Richard Zhu (fluorescence), der arbejder med Trend Micros Zero Day Initiative

Post opdateret 8. oktober 2019

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.