Brug appen Genveje på din iPhone eller iPad

I appen Genveje kan du oprette tilpassede genveje i flere trin, som du kan bruge sammen med dine yndlingsapps. Vælg mellem hundredvis af eksempler i galleriet. Du kan også trække og slippe handlinger for at oprette dine helt egne genveje.

Om appen Genveje

Genveje i iOS 12 giver dig mulighed for at udføre forskellige ting med dine apps med blot et enkelt tryk eller ved at spørge Siri. Ud over at kunne bruge genveje, der er tilgængelige på din iOS-enhed, kan du også bruge appen Genveje til at oprette tilpassede genveje, hvilket kan gøre de daglige opgaver nemmere ved at kombinere trin i flere forskellige apps.

Hvad er en genvej?

En genvej er en hurtig måde at få udføre en eller flere opgaver på med dine apps. Du kan oprette dine egne genveje med flere trin med appen Genveje. Du kan f.eks. oprette genvejen "Surfingtid", der finder en rapport om de bedste surfingforhold frem, giver dig den anslåede rejsetid til stranden og starter din spilleliste med surfingmusik.

Hvad er en handling?

En handling – byggestenen for en genvej – er et enkelt trin i en opgave. Bland og sammensæt handlinger for at oprette genveje, der interagerer med apps og indhold på din iOS-enhed samt med indhold og tjenester på internettet. Hver genvej består af en eller flere handlinger.

En genvej, der slår et animeret GIF-billede op på din Twitter-konto, kan f.eks. have tre handlinger efter hinanden:

1. Hente nyeste fotos finder de seneste billeder, du har taget på enheden.
  2. Oprette GIF bruger disse billeder til at oprette et animeret GIF-billede.
  3. Tweete automatisk lægger GIF-billedet op på din Twitter-konto.

Sådan tilføjer du en genvej fra galleriet

Galleriet indeholder en udvalgt samling af kreative og nyttige genveje. Udforsk galleriet for at se mulighederne for genveje, og hvordan de er bygget. Når du finder en genvej i galleriet, du godt kan lide, kan du føje den til dit bibliotek med et enkelt tryk og tilpasse den til dine behov.

Find galleriet ved at åbne appen Genveje og trykke på Galleri.

Skub op eller ned for at se kategorierne. Tryk på Se alle for at få vist flere genveje i en kategori.

Hvis du vil tilføje en genvej, skal du trykke på den og derefter trykke på Hent genvej. Du kan også trykke på Vis handlinger for at se, hvordan denne genvej blev bygget.

Du kan finde den genvej, du har tilføjet, på fanen Bibliotek Bibliotek i appen Genveje.

Sådan opretter du en ny genvej

1. Åbn appen Genveje, og tryk på fanen Bibliotek Bibliotek.
  2. Tryk på Opret genvej, eller tryk på Ny genvej øverst til højre.
  3. Vælg eller søg efter handlinger, du vil bruge i din genvej. Tryk derefter på de handlinger, du vil tilføje.
    • Hvis du vil omarrangere handlingerne, skal du trykke på en handling og holde nede og derefter trække den op eller ned under de andre handlinger.
    • Tryk på Fortryd for at fortryde, eller tryk på Gentag for at gentage dine trin.
    • Tryk på Slet for at slette en handling.
    • Tryk på Afspil for at teste din genvej.
    • Tryk på Indstillinger, indtast et navn, og tryk på OK for at give din genvej et navn.
  4. Tryk på OK for at gemme genvejen.

Du kan finde din nye genvej ved at åbne appen Genveje og gå til fanen Bibliotek Bibliotek.

Sådan redigerer eller tilpasser du en genvej

Sådan redigerer du handlinger i en genvej:

1. Åbn appen Genveje.
  2. Tryk på fanen Bibliotek Bibliotek.
  3. Tryk på Rediger øverst til højre i genvejen for at åbne redigeringsværktøjet til genveje.

Hvis du vil tilpasse navnet og udseendet af genvejen, skal du trykke på Indstillinger i redigeringsværktøjet til genveje. Du kan derefter gøre følgende:

• Tryk på Navn for at ændre navnet på genvejen.
  • Tryk på Symbol for at vælge en Glyf og ændre farven på den.
  • Tryk på hjemmeskærmen for at vælge et billede fra din kamerarulle, som du vil bruge til at identificere genvejen, når den føjes til hjemmeskærmen.

Sådan afvikler du en genvej

Hvis du vil afvikle en genvej, skal du åbne appen Genveje og gå til fanen Bibliotek Bibliotek. Tryk på genvejen.

Du kan også afvikle en genvej ved at spørge Siri. Gå til oversigten I dag eller hjemmeskærmen, tryk på Rediger øverst til højre i genvejen, og tryk på Indstillinger. Du får vist adskillige muligheder for afvikling af din genvej:

• Tryk på Føj til Siri for at optage et personligt udtryk, som du kan sige til Siri for at afvikle genvejen.
  • Slå Vis i widget til for at få adgang til din genvej fra oversigten I dag.
  • Føj til hjemmeskærm for at føje genvejen til din hjemmeskærm.

Læs mere

Du kan læse mere om appen Genveje, blandt andet en omfattende vejledning til at oprette og bruge genveje, i Brugervejledning til Genveje.

Genveje understøttes ikke på Apple TV og macOS.