Om sikkerhedsindholdet i watchOS 4

Dette dokument indeholder en beskrivelse af sikkerhedsindholdet i watchOS 4.

Om Apple-sikkerhedsopdateringer

Med henblik på beskyttelse af vores kunder videregiver, drøfter eller bekræfter Apple ikke sikkerhedsanliggender, før en undersøgelse har fundet sted, og programrettelser eller versioner er tilgængelige. De nyeste versioner kan ses på siden om Apple-sikkerhedsopdateringer.

Få flere oplysninger om sikkerhed på siden om Apple-produktsikkerhed. Du kan kryptere din kommunikation med Apple ved hjælp af PGP-nøglen til Apple-produktsikkerhed.

Apple sikkerhedsdokumenterer om muligt henvisninger til sikkerhedsproblemer med et CVE-id.

watchOS 4

Udgivet 19. september 2017

802.1X

Fås til: Alle Apple Watch-modeller

Effekt: En person med ondsindede hensigter kan måske udnytte svagheder i TLS 1.0

Beskrivelse: Et problem med protokolsikkerhed blev løst ved at slå TLS 1.1 og TLS 1.2 til.

CVE-2017-13832: En anonym programmør

Post tilføjet 31. oktober 2017

CFNetwork-proxyservere

Fås til: Alle Apple Watch-modeller

Effekt: En hacker med en privilegeret netværksposition kan muligvis medføre et DoS-angreb

Beskrivelse: Der var flere Denial of Service-problemer, som er løst ved forbedret håndtering af hukommelsen.

CVE-2017-7083: Abhinav Bansal fra Zscaler Inc.

Post tilføjet 25. september 2017

CFString

Fås til: Alle Apple Watch-modeller

Effekt: Et program kan muligvis læse beskyttet hukommelse

Beskrivelse: Et valideringsproblem er løst ved hjælp af forbedret rensning af input.

CVE-2017-13821: Australian Cyber Security Centre – Australian Signals Directorate

Post tilføjet 31. oktober 2017

CoreAudio

Fås til: Alle Apple Watch-modeller

Effekt: Et program kan muligvis læse beskyttet hukommelse

Beskrivelse: Et out-of-bounds-læseproblem blev løst ved hjælp af opdatering til Opus version 1.1.4.

CVE-2017-0381: V.E.O (@VYSEa) fra Mobile Threat Research Team, Trend Micro

Post tilføjet 25. september 2017

CoreText

Fås til: Alle Apple Watch-modeller

Effekt: Behandling af et skadeligt skriftarkiv kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var et problem med hukommelsesforbrug, som er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2017-13825: Australian Cyber Security Centre – Australian Signals Directorate

Post tilføjet 31. oktober 2017

file

Fås til: Alle Apple Watch-modeller

Effekt: Flere problemer i arkiv

Beskrivelse: Flere problemer blev løst ved opdatering til version 5.31.

CVE-2017-13815

Post tilføjet 31. oktober 2017

Skrifter

Fås til: Alle Apple Watch-modeller

Effekt: Gengivelse af ikke-godkendt tekst kan føre til spoofing

Beskrivelse: Et problem med en inkonsekvent brugerflade er løst ved forbedret statusadministration.

CVE-2017-13828: En anonym programmør

Post tilføjet 31. oktober 2017

HFS

Fås til: Alle Apple Watch-modeller

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med systemrettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2017-13830: Sergej Schumilo fra Ruhr-Universität Bochum

Post tilføjet 31. oktober 2017

ImageIO

Fås til: Alle Apple Watch-modeller

Effekt: Behandling af et skadeligt billedarkiv kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret godkendelse af input.

CVE-2017-13814: Australian Cyber Security Centre – Australian Signals Directorate

Post tilføjet 31. oktober 2017

ImageIO

Fås til: Alle Apple Watch-modeller

Effekt: Behandling af et skadeligt billede kan medføre DoS (Denial of Service)

Beskrivelse: Der opstod et problem med afsløring af oplysninger ved behandling af diskbilleder. Problemet blev løst ved forbedret hukommelsesstyring.

CVE-2017-13831: En anonym programmør

Post tilføjet 31. oktober 2017

Kernel

Fås til: Alle Apple Watch-modeller

Effekt: En lokal bruger kan læse kernehukommelsen

Beskrivelse: Der var et "out-of-bounds"-indlæsningsproblem, som ledte til offentliggørelse af kernehukommelse. Dette blev rettet gennem forbedret inputvalidering.

CVE-2017-13817: Maxime Villard (m00nbsd)

Post tilføjet 31. oktober 2017

Kernel

Fås til: Alle Apple Watch-modeller

Effekt: Et program kan muligvis læse beskyttet hukommelse

Beskrivelse: Et valideringsproblem er løst ved hjælp af forbedret rensning af input.

CVE-2017-13818: National Cyber Security Centre (NCSC) i Storbritannien

CVE-2017-13836: En anonym programmør, en anonym programmør

CVE-2017-13841: En anonym programmør

CVE-2017-13840: En anonym programmør

CVE-2017-13842: En anonym programmør

CVE-2017-13782: En anonym programmør

Post tilføjet 31. oktober 2017

Kernel

Fås til: Alle Apple Watch-modeller

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2017-13843: En anonym programmør, en anonym programmør

Post tilføjet 31. oktober 2017

Kernel

Fås til: Alle Apple Watch-modeller

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med kernerettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2017-7114: Alex Plaskett fra MWR InfoSecurity

Post tilføjet 25. september 2017

libarchive

Fås til: Alle Apple Watch-modeller

Effekt: Udpakning af et skadeligt arkiv kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var et problem med bufferoverløb, som er løst ved forbedret hukommelsesbehandling.

CVE-2017-13813: Fundet af OSS-Fuzz

CVE-2017-13816: Fundet af OSS-Fuzz

Post tilføjet 31. oktober 2017

libarchive

Fås til: Alle Apple Watch-modeller

Effekt: Udpakning af et skadeligt arkiv kan medføre kørsel af vilkårlig kode

Beskrivelse: Der var flere problemer med korruption af hukommelsen i libarchive. Problemerne blev løst ved forbedret godkendelse af input.

CVE-2017-13812: Fundet af OSS-Fuzz

Post tilføjet 31. oktober 2017

libc

Fås til: Alle Apple Watch-modeller

Effekt: En hacker kan muligvis fremkalde et DoS-angreb

Beskrivelse: Et problem med manglende ressourcer i glob() blev løst ved hjælp af en forbedret algoritme.

CVE-2017-7086: Russ Cox fra Google

Post tilføjet 25. september 2017

libc

Fås til: Alle Apple Watch-modeller

Effekt: Et program kan muligvis forårsage et DoS-angreb

Beskrivelse: Der var et problem med hukommelsesforbrug, som er løst ved forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2017-1000373

Post tilføjet 25. september 2017

libexpat

Fås til: Alle Apple Watch-modeller

Effekt: Flere problemer i expat

Beskrivelse: Flere problemer blev løst ved opdatering til version 2.2.1

CVE-2016-9063

CVE-2017-9233

Post tilføjet 25. september 2017

Sikkerhed

Fås til: Alle Apple Watch-modeller

Effekt: Et tilbagekaldt certifikat kan blive godkendt

Beskrivelse: Der var et problem med godkendelse af certifikater i håndteringen af data til tilbagekaldelse. Problemet er løst ved forbedret godkendelse.

CVE-2017-7080: En anonym programmør, Sven Driemecker fra adesso mobile solutions gmbh, en anonym programmør, Rune Darrud (@theflyingcorpse) fra Bærum kommune

Post tilføjet 25. september 2017

SQLite

Fås til: Alle Apple Watch-modeller

Effekt: Flere problemer i SQLite

Beskrivelse: Flere problemer blev løst ved opdatering til version 3.19.3.

CVE-2017-10989: Fundet af OSS-Fuzz

CVE-2017-7128: Fundet af OSS-Fuzz

CVE-2017-7129: Fundet af OSS-Fuzz

CVE-2017-7130: Fundet af OSS-Fuzz

Post tilføjet 25. september 2017

SQLite

Fås til: Alle Apple Watch-modeller

Effekt: Et program kan muligvis køre vilkårlig kode med systemrettigheder

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2017-7127: En anonym programmør

Post tilføjet 25. september 2017

Wi-Fi

Fås til: Alle Apple Watch-modeller

Effekt: Skadelig kode, der kører på Wi-Fi-chippen, kan køre vilkårlig kode med kernerettigheder på programprocessoren

Beskrivelse: Et problem med beskadiget hukommelse er løst via forbedret hukommelseshåndtering.

CVE-2017-7103: Gal Beniamini fra Google Project Zero

CVE-2017-7105: Gal Beniamini fra Google Project Zero

CVE-2017-7108: Gal Beniamini fra Google Project Zero

CVE-2017-7110: Gal Beniamini fra Google Project Zero

CVE-2017-7112: Gal Beniamini fra Google Project Zero

Wi-Fi

Fås til: Alle Apple Watch-modeller

Effekt: Skadelig kode, der kører på Wi-Fi-chippen, kan læse begrænset kernehukommelse

Beskrivelse: Et valideringsproblem er løst ved hjælp af forbedret rensning af input.

CVE-2017-7116: Gal Beniamini fra Google Project Zero

zlib

Fås til: Alle Apple Watch-modeller

Effekt: Flere problemer i zlib

Beskrivelse: Flere problemer blev løst ved opdatering til version 1.2.11.

CVE-2016-9840

CVE-2016-9841

CVE-2016-9842

CVE-2016-9843

Post tilføjet 25. september 2017

Yderligere anerkendelser

Sikkerhed

Vi vil gerne takke Abhinav Bansal fra Zscaler, Inc. for hjælpen.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.