Brug dit mobilnummer som dit Apple-id

I Kina (fastlandet) og Indien kan du bruge dit mobilnummer som brugernavn til Apple-id, når du opretter et nyt Apple-id.

Sådan fungerer det

Når du skal indstille en iPhone eller iPad, har du muligheden for at logge ind med dit eksisterende Apple-id eller oprette en ny konto. Hvis du opretter et nyt Apple-id på en iPhone i iOS 11 eller en nyere version, kan du bruge dit mobilnummer som dit brugernavn til Apple-id i Kina (fastlandet) og Indien. Hvis du bor på det kinesiske fastland, skal du bruge dit mobilnummer med (+86). Hvis du bor i Indien, skal du bruge dit mobilnummer med (+91). Din operatør tillader muligvis også, at du opretter en ny konto med et mobilnummer på visse Android-enheder, smart-tv'er og streamingenheder. Du skal bare vælge Opret dit Apple-id fra loginskærmen til Apple-id og følge vejledningen for at oprette en ny konto.

Når din konto er oprettet, kan du bruge den til at logge ind på alle Apple-enheder eller -tjenester. Når du logger ind på en ny enhed, app eller tjeneste, skal du indtaste dit mobiltelefonnummer, herunder landekoden, og din adgangskode. Sørg for, at du bruger det samme Apple-id alle de steder, du logger ind, så dine enheder og tjenester fra Apple kan arbejde sammen uden problemer.

Hvis du allerede bruger en e-mailadresse som dit brugernavn til Apple-id, kan du muligvis ikke ændre det til et mobilnummer. Men du kan knytte forskellige telefonnumre og e-mailadresser til din konto på kontosiden for dit Apple-id. Derefter kan du bruge disse telefonnumre eller e-mailadresser til at logge ind på dit Apple-id.

Du skal bruge følgende

Dette skal du have for at bruge dit mobilnummer som brugernavn til Apple-id:

• iPhone eller iPad med iOS 11 eller en nyere version

• Mac med macOS High Sierra eller en nyere version

• Apple Watch med watchOS 4 eller en nyere version

• Apple TV med tvOS 11 eller en nyere version

• Apple.com, iCloud.com og andre Apple-websteder*

• Apple-tjenester på enheder fra tredjeparter

* Afhængigt af hvordan du oprettede dit Apple-id, kan du blive bedt om at ændre dit brugernavn til Apple-id fra et mobilnummer til en e-mailadresse. Du kan også være nødt til at angive yderligere oplysninger.

Kontosikkerhed

Afhængigt af hvor du oprettede din konto, og hvor mange personlige oplysninger der er tilknyttet kontoen, kan kravene til kontosikkerhed variere. Når du bruger en Apple-enhed, er det bedst at bruge tofaktorgodkendelse. I visse tilfælde kan du blive bedt om at gennemgå eller opgradere din sikkerhed, når du logger på en Apple-enhed eller et Apple-websted.

Beskeder fra Apple

Eftersom der ikke er en e-mailadresse tilknyttet et mobilnummerbaseret Apple-id, får du kommunikation fra Apple gennem Beskeder på din iPhone eller iPad samt appleid.apple.com.

Hvis du vil være sikker på, at du modtager vigtige kontorelaterede beskeder på din iPhone eller iPad, skal du logge ind på iCloud, Beskeder og FaceTime med dit mobilnummerbaserede Apple-id. Hvis du logger ind på iCloud på en iPhone eller iPad uden et sim-kort, kan du ikke bruge FaceTime og Beskeder. Du kan altid se dine beskeder fra Apple på appleid.apple.com.

Ret dit Apple-id til et andet mobilnummer

Afhængigt af hvilket land eller område du bor i, og hvordan du oprettede dit Apple-id, kan du muligvis ændre dit Apple-id til et andet mobilnummer fra kontosiden for dit Apple-id på iPhone eller iPad.

På det kinesiske fastland skal dit nye Apple-id være et andet (+86) mobiltelefonnummer. I Indien skal dit nye Apple-id være et andet (+91) mobiltelefonnummer.

På nettet

1. Log ud af alle Apple-tjenester og -enheder, der bruger dit Apple-id.

2. Gå til appleid.apple.com, og log ind.

3. Klik på Apple-id i afsnittet Login og sikkerhed.

4. Indtast det mobilnummer, du vil bruge som dit Apple-id, og vælg derefter Skift Apple-id.

5. Du får tilsendt en bekræftelseskode på det angivne nummer. Indtast bekræftelseskoden fra sms'en i de angivne felter.

6. Log ind igen på alle Apple-tjenester med dit nye Apple-id.

På din iPhone eller iPad

1. Log ud af alle Apple-tjenester og -enheder, der bruger dit Apple-id, undtagen den du bruger til at ændre dit Apple-id.

2. Gå til Indstillinger > [dit navn] > Login og sikkerhed.

3. Tryk på Rediger ud for E-mailadresser og telefonnumre.

4. Tryk på SletTryk på Slet ud for dit telefonnummer, og følg instruktionerne.

5. Når du har indtastet det mobilnummer, som du gerne vil bruge som dit Apple-id, får du tilsendt en bekræftelseskode til det pågældende nummer. Indtast bekræftelseskoden fra sms'en i de angivne felter.

6. Log ind igen på alle Apple-tjenester med dit nye Apple-id.

Hvis dit nye mobilnummer allerede er tilknyttet dit Apple-id som et telefonnummer til Beskeder, et fælles telefonnummer eller et godkendt telefonnummer, behøver du ikke at bekræfte det.

Har du ikke modtaget en kode? I nogle tilfælde verificeres dit godkendte telefonnummer automatisk i baggrunden på din iPhone. Det er én ting mindre, du skal tænke på, og din konto er stadig beskyttet med tofaktorgodkendelse.

Skift dit Apple-id til en e-mailadresse

Du kan blive bedt om at ændre dit brugernavn til Apple-id til en e-mailadresse, hvis du ikke længere ejer det mobilnummer, der bruges som dit Apple-id. Du kan også ændre dit brugernavn til Apple-id fra et mobilnummer til en e-mailadresse for at gøre login og gendannelse lettere.

1. Log ud af alle Apple-tjenester og -enheder, der bruger dit Apple-id, undtagen den du bruger til at ændre dit Apple-id.

2. På din iPhone eller iPad skal du gå til Indstillinger > [dit navn] > Login og sikkerhed.

3. Tryk på Rediger ud for E-mailadresser og telefonnumre.

4. Tryk på SletTryk på Slet ud for dit telefonnummer, og følg instruktionerne.

5. Når du indtaster den e-mailadresse, du vil bruge som dit Apple-id, sendes der en bekræftelseskode til dig på denne adresse. Indtast bekræftelseskoden fra sms'en i de angivne felter.

6. Log ind igen på alle Apple-tjenester med dit nye Apple-id.

Hvis du flytter til et andet land eller område

Du kan ændre dit brugernavn til Apple-id til et nyt mobilnummer eller en e-mailadresse. Sørg for, at mobilnummeret kan bekræftes via sms. Først skal du skifte landet eller området for dit Apple-id. Følg derefter trinnene for at ændre dit Apple-id til et nyt mobilnummer eller til en e-mailadresse.

Hvis en anden bruger dit telefonnummer som sit Apple-id

Det er muligt, at en person, der tidligere ejede dit telefonnummer, stadig bruger dette nummer som sit brugernavn til Apple-id. I dette tilfælde kan du ikke bruge dit telefonnummer til at logge ind på dit eget Apple-id. Du kan stadig logge ind med de e-mailadresser, der er registreret på kontoen for dit Apple-id.

Den tidligere ejer af dit telefonnummer kan ikke få adgang til nogen af dine kontooplysninger eller bruge dit nummer til iMessage og FaceTime. Det er blot brugernavnet til Apple-id, som vedkommende bruger til at logge ind på sin egen konto.

For at du kan bruge dit telefonnummer til at logge ind på dit Apple-id, skal den tidligere ejer af dit telefonnummer ændre sit brugernavn til Apple-id til et andet mobilnummer eller en e-mailadresse.