Brug af dit mobiltelefonnummer som dit Apple-id

I visse lande og områder kan du bruge dit mobiltelefonnummer som brugernavn til Apple-id, når du opretter et nyt Apple-id.

Sådan fungerer det

Når du skal indstille en iPhone, iPad eller iPod touch, har du muligheden for at logge ind med dit eksisterende Apple-id eller oprette en ny konto. Hvis du opretter et nyt Apple-id i iOS 11 eller en nyere version, kan du muligvis bruge dit mobilnummer som brugernavn i nogle lande eller områder. Hvis du bor på det kinesiske fastland, skal du bruge dit mobilnummer med (+86). Hvis du bor i Indien, skal du bruge dit mobilnummer med (+91). Din operatør kan muligvis tillade, at du opretter en ny konto med et telefonnummer på visse Android-enheder. Du skal bare vælge Opret dit Apple-id fra log ind-skærmen til Apple-id og følge vejledningen for at oprette en ny konto.

Når din konto er oprettet, kan du bruge den til at logge ind på alle Apple-enheder eller tjenester. Når du logger ind på en ny enhed, app eller tjeneste, skal du indtaste dit mobiltelefonnummer, herunder landekoden, og din adgangskode. Sørg for, at du bruger det samme Apple-id alle steder, du logger ind, så dine enheder og tjenester fra Apple kan arbejde sammen uden problemer.

Hvis du allerede bruger en e-mailadresse som Apple-id, kan du muligvis ikke ændre det til et mobilnummer. Men du kan knytte forskellige telefonnumre og e-mailadresser til din konto på kontosiden for dit Apple-id.

Du skal bruge følgende

Dette skal du have for at bruge dit mobiltelefonnummer som Apple-id til at logge ind:

• iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 11 eller en nyere version
  • Mac med macOS High Sierra eller en nyere version
  • Apple Watch med watchOS 4 eller en nyere version
  • Apple TV med tvOS 11 eller en nyere version
  • Apple.comiCloud.com og andre Apple-webegenskaber*
  • Apple-tjenester på enheder fra tredjeparter

*Afhængigt af hvordan du oprettede dit Apple-id, kan du blive bedt om at ændre dit brugernavn fra et telefonnummer til en e-mailadresse. Du kan også være nødt til at angive yderligere oplysninger.

Kontosikkerhed

Afhængigt af hvor du oprettede din konto, og hvor mange personlige oplysninger der er tilknyttet den, kan kravene til kontosikkerhed variere. Når du bruger en Apple-enhed, er det bedst at bruge tofaktorgodkendelse. I visse tilfælde kan du blive bedt om at gennemgå eller opgradere din sikkerhed, når du logger ind på en Apple-enhed eller et Apple-websted.

Beskeder fra Apple

Da der ikke er en e-mailadresse tilknyttet et telefonnummerbaseret Apple-id, får du kommunikation fra Apple gennem Beskeder på din iPhone, iPad eller iPod touch samt kontosiden for dit Apple-id.

Hvis du vil være sikker på, at du modtager vigtige kontorelaterede beskeder på alle dine iOS-enheder, skal du logge ind på iCloud, iMessage og FaceTime med dit Apple-id med telefonnummer. Hvis du logger ind på iCloud på en iPhone eller en anden iOS-enhed uden et sim-kort, kan du ikke bruge FaceTime og iMessage. Du kan altid se dine beskeder fra Apple på kontosiden for dit Apple-id.

Sådan ændrer du dit Apple-id til et andet mobilnummer

Afhængigt af, hvilket land eller område du bor i, og hvordan du oprettede dit Apple-id, kan du muligvis være i stand til at ændre dit Apple-id til et andet mobilnummer fra kontosiden for dit Apple-id på iPhone, iPad eller iPod touch.

På det kinesiske fastland skal dit nye Apple-id være et andet mobilnummer med (+86). I Indien skal dit nye Apple-id være et andet mobilnummer med (+91).

Fra kontosiden for dit Apple-id

1. Log ud af alle Apple-tjenester og -enheder, der bruger dit Apple-id.
  2. Gå til appleid.apple.com, og log ind.
  3. Klik på Rediger i afsnittet Konto.
  4. Klik på Skift Apple-id under dit Apple-id.
  5. Når du har indtastet det mobiltelefonnummer, som du gerne vil bruge som dit Apple-id, får du sendt en bekræftelseskode til det pågældende nummer. Indtast bekræftelseskoden fra sms'en i de angivne felter.
  6. Log ind på alle Apple-tjenester med dit nye Apple-id.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Log ud af alle de tjenester og enheder fra Apple, der bruger dit Apple-id, med undtagelse af den, du bruger til at ændre dit Apple-id.
  2. Gå til Indstillinger > [dit navn] > Navn, telefon, e-mail.
  3. Tryk på Rediger > Slet ud for Tilgængelig på.
  4. Tryk på Fortsæt, og følg vejledningen.
  5. Når du har indtastet det mobiltelefonnummer, som du gerne vil bruge som dit Apple-id, får du sendt en bekræftelseskode til det pågældende nummer. Indtast bekræftelseskoden fra sms'en i de angivne felter.
  6. Log ind på alle Apple-tjenester med dit nye Apple-id.

Hvis dit nye mobilnummer allerede er tilknyttet dit Apple-id som et telefonnummer til iMessage, et fælles telefonnummer eller et godkendt telefonnummer, behøver du ikke at bekræfte det.

Fik du ikke en kode? Hvis du bruger iOS 11.3 eller en nyere version på din iPhone, behøver du måske ikke at indtaste en bekræftelseskode. I nogle tilfælde verificeres dit godkendte telefonnummer automatisk i baggrunden på din iPhone. Det er én ting mindre, du skal tænke på, og din konto er stadig beskyttet med tofaktorgodkendelse.

Sådan gør du, hvis du flytter til et andet land eller område

Du kan ændre dit brugernavn til et nyt mobilnummer. Du skal bare sikre dig, at mobilnummeret kan bekræftes via sms. Derefter skal du opdatere dine faktureringsoplysninger i iTunes & App Store, dine enhedsindstillinger eller systemindstillinger eller kontosiden for dit Apple-id, og derefter skal du følge vejledningen for at ændre dit Apple-id.