Sådan indstiller du et mobilnetværk på dit Apple Watch

Med en mobilforbindelse på Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) eller Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) kan du foretage opkald, besvare beskeder, modtage meddelelser m.m., også når du ikke har din iPhone lige ved hånden.

Skærmen Start pardannelse på iPhone X og ur med en blå rem.

Du skal bruge nedenstående

Undersøg, om der er opdateringer til dine operatørindstillinger, inden du indstiller mobilnetværket.

Hvis du har et virksomhedsabonnement på mobiltjeneste, kan du kontakte din virksomhed eller operatør for at høre, om de understøtter denne funktion. Forudbetalte konti og visse ældre konti understøttes ikke i øjeblikket. Du kan sikre dig, at din konto kan anvendes, ved at kontakte din operatør.

Sådan indstiller du dit mobilabonnement

Du kan aktivere mobildata, første gang du indstiller dit Apple Watch. Se under indstillingen efter muligheden for at indstille mobildata, og følg derefter instruktionerne på skærmen.

Du kan også indstille mobildata på et senere tidspunkt ved hjælp af appen Apple Watch:

1. Åbn appen Apple Watch på din iPhone.
  2. Tryk på fanen Mit ur, og tryk derefter på Mobildata.
  3. Tryk på Indstil mobildata.
  4. Følg vejledningen for din operatør. Du skal måske kontakte din operatør for at få hjælp.

Sådan opretter du forbindelse til et mobilnetværk

Dit Apple Watch med mobildata vil automatisk skifte til den mest energirigtige trådløse forbindelse, der er tilgængelig: Det kan oprette forbindelse til din iPhone, når denne er i nærheden, til et Wi-Fi-netværk eller til mobildata. Når dit ur opretter forbindelse til mobildata, bruger det LTE-netværk. Hvis LTE ikke er tilgængeligt, forsøger dit ur at oprette forbindelse til UMTS, hvis din operatør understøtter det.

Når dit ur har forbindelse til et mobilnetværk, kan du kontrollere signalstyrken i Kontrolcenter eller på urskiven Eventyrer. Du kan åbne Kontrolcenter ved at trykke på bunden af skærmen, holde fingeren nede og derefter skubbe op.

Et stærkt mobilsignal på Apple Watch.

Mobil-knappen lyser grønt, når du har signal. Den grønne prik viser signalstyrken.

Kontrolcenter på Apple Watch.

Knappen Mobilnetværk lyser hvidt, når dit mobilabonnement er aktivt, men dit ur er forbundet til din iPhone via Bluetooth eller Wi-Fi.

Sådan skifter du operatør

Din iPhone og dit Apple Watch skal høre under samme operatør. Hvis du skifter operatør på din iPhone*, skal du fjerne det tidligere abonnement på dit Apple Watch og tilmelde dig et nyt abonnement. Sådan gør du:

1. Åbn appen Apple Watch på din iPhone.
  2. Tryk på fanen Mit ur, og tryk derefter på Mobildata.
  3. Dit Apple Watch bør automatisk skifte til den operatør, din iPhone hører under. Hvis du har brug for at tilføje et nyt abonnement, trykker du på Tilføj et nyt abonnement og følger vejledningen på skærmen. Hvis dit tidligere abonnement stadig vises i appen Apple Watch, kan du fjerne det.

Kontakt din operatør, hvis du har brug for hjælp.

Sådan overfører du dit mobilabonnement til et nyt Apple Watch

Når du er klar til at tage et nyt Apple Watch i brug, kan du overføre din mobiltjeneste fra dit gamle ur til det nye. Sådan gør du:

1. Fjern mobilabonnementet fra dit gamle Apple Watch. Det kan du gøre fra appen Apple Watch eller ved at slette dit gamle Apple Watch.
  2. Par dit Apple Watch med din iPhone. Under indstillingen skal du trykke på "Indstil mobildata" for at tilføje et mobilabonnement.
  3. Nogle operatører lader dig overføre dit aktuelle abonnement til dit nye Apple Watch direkte fra appen Apple Watch.
  4. Hvis du ikke kan se muligheden for at overføre dit mobilabonnement, skal du kontakte din operatør.

Oplysninger om mobildata i appen Apple Watch.

Sådan fjerner du dit mobilabonnement

Du kan altid fjerne dit mobilabonnement:

1. Åbn appen Apple Watch på din iPhone.
  2. Tryk på fanen Mit ur, og tryk derefter på Mobildata.
  3. Tryk på symbolet for info ud for mobilabonnementet øverst på skærmen.
  4. Tryk på Fjern [operatør]-abonnement. Tryk igen for at bekræfte.
  5. Hvis du ikke vil oprette pardannelse igen, skal du måske kontakte din operatør for at opsige dit mobilabonnement.*

Når du sletter og ophæver pardannelsen med dit Apple Watch, får du mulighed for at fjerne abonnementet fra dit Apple Watch. Vælg Slet alt for at fjerne abonnementet, når du bliver spurgt.

Om international roaming

• Roaming med mobildata understøttes ikke uden for dækningsområdet for din operatørs netværk.
  • Der findes tre regionale modeller af Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) og Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) – Nord- Mellem- og Sydamerika, Kina og Europa/Asien og Stillehavsområdet – der tilsammen dækker de LTE- og UMTS-bånd, som bruges rundt omkring i verden. I modsætning til iPhone findes der ikke en model af Apple Watch, der kan bruges globalt, og som understøtter alle mobilbånd i verden, og Apple Watch kan derfor ikke bruge roaming.
  • Når dit Apple Watch har forbindelse til din iPhone eller et Wi-Fi-netværk, det tidligere har oprettet forbindelse til, kan du bruge alle funktionerne i dit Apple Watch, selvom det ikke har mobilforbindelse.

Læs mere

• Du kan tjekke dit forbrug af mobildata i appen Apple Watch. Åbn appen Apple Watch på din iPhone, tryk på fanen Mit ur, tryk på Mobildata, og rul til Forbrug af mobildata.
  • Du slår mobilforbindelsen til eller fra ved at skubbe op fra urskiven for at åbne Kontrolcenter. Tryk på symbolet for Mobildata, og slå derefter mobildata til eller fra.
  • Der bruges mere batteri, hvis mobildata er slået til i længere tid. Desuden kan nogle apps måske ikke opdateres uden forbindelse til din iPhone.
  • Hvis du vil modtage sms'er, mms'er eller push-meddelelser fra apps fra andre producenter på dit Apple Watch med mobildata, skal din parrede iPhone være tændt og have Wi-Fi- eller mobildata.
  • Læs mere om, hvordan du bruger dobbelt-sim med Apple Watch-modeller med mobilforbindelse.

* Operatøren opkræver muligvis et gebyr. Kontakt din operatør for at få flere oplysninger.