Skift fra totrinsbekræftelse til tofaktorgodkendelse

Tofaktorgodkendelse er et ekstra sikkerhedslag for dit Apple-id, der er designet til at sikre, at du er den eneste, der kan få adgang til din konto, selv hvis nogen kender din adgangskode.

Tofaktorgodkendelse er vores mest avancerede, brugervenlige kontosikkerhed, og det er påkrævet for at bruge nogle af de nyeste funktioner i iOS, macOS og iCloud. Hvis du bruger totrinsbekræftelse, opdaterer vi automatisk din konto, når du logger ind på iOS 11 eller en nyere version eller macOS High Sierra eller en nyere version. Du kan også manuelt skifte din konto fra totrinsbekræftelse til tofaktorgodkendelse, når du følger nedenstående trin.

Sådan bekræfter du, hvilken funktion du bruger

Brug følgende trin, hvis du ikke er sikker på, om du har indstillet tofaktorgodkendelse eller totrinsbekræftelse:

1. Log på kontosiden for dit Apple-id.
  2. I afsnittet Sikkerhed skal du se efter tofaktorgodkendelse eller totrinsbekræftelse for at finde ud af, om funktionen er slået til eller fra.
    Kontoside for Apple-id

Hvis totrinsbekræftelse er slået til, skal du følge trinnene for at slå det fra, derefter skal du slå tofaktorgodkendelse til. Hvis tofaktorgodkendelse er slået til, så er det allerede indstillet.

Sådan slår du totrinsbekræftelse fra

Før du kan slå tofaktorgodkendelse til, skal du slå totrinsbekræftelse fra. Følg disse trin:

1. Log på kontosiden for dit Apple-id.
  2. Gå til afsnittet Sikkerhed, og klik på Rediger.
  3. Klik på Deaktiver totrinsbekræftelse. Klik igen for at bekræfte.
    Kontoside for Apple-id med dialogboksen
  4. Opret nye sikkerhedsspørgsmål, og bekræft din fødselsdato. Du modtager en e-mail, der bekræfter, at totrinsbekræftelse er slået fra for dit Apple-id.
  5. Husk at sørge for, at du stadig er logget på iCloud. Du bliver muligvis bedt om at indtaste adgangskoden til dit Apple-id.

Hvis du logger på din Mac med dit Apple-id, skal du ændre loginadgangskoden til din Mac, før du indstiller tofaktorgodkendelse.

Skærmen Adgangskode og sikkerhed på iPhone

Sådan slår du tofaktorgodkendelse til

Tofaktorgodkendelse er i øjeblikket tilgængelig for iCloud-brugere med mindst én enhed, der kører iOS 9 eller OS X El Capitan eller en nyere version. Læs mere.

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå til Indstillinger > [dit navn]. Hvis du bruger iOS 10.2 eller tidligere, skal du gå til Indstillinger > iCloud og trykke på dit Apple-id.
  2. Tryk på Adgangskode og sikkerhed. Indtast adgangskoden til dit Apple-id, hvis du bliver bedt om det.
  3. Tryk på Slå tofaktorgodkendelse til.

På din Mac:

1. Gå til Apple-menuen () > Systemindstillinger.
  2. Klik på iCloud, og klik på Kontooplysninger. Indtast adgangskoden til dit Apple-id, hvis du bliver bedt om det.
  3. Klik på fanen Sikkerhed.
  4. Klik på Slå tofaktorgodkendelse til.

Husk at sørge for, at du stadig er logget på iCloud på dine enheder. Du bliver muligvis bedt om at indtaste adgangskoden til dit Apple-id.