Sådan bruges appen Vejrtrækning

Appen Vejrtrækning kan hjælpe dig med at få en afslappet og fokuseret vejrtrækning.

Appsymbolet Vejrtrækning

Appen Vejrtrækning fører dig gennem en række dybe åndedrag og minder dig om at tage dig tid til at trække vejret helt igennem hver dag. Vælg, hvor længe du vil lave vejrtrækningsøvelser, og lad animationen og blide tryk hjælpe dig med at fokusere.

Vejrtrækningsanimation

Start en session

1. Tryk på Digital Crown for at gå til hjemmeskærmen, og åbn derefter appen Vejrtrækning.
  2. Drej Digital Crown for at indstille længden på sessionen.
  3. Tryk på Start, når du er klar. Husk at holde dig stille, mens du trækker vejret.
  4. Træk vejret ind, når animationen vokser, og uret trykker dig på håndleddet. Ånd derefter ud, når animationen svinder ind, og trykkene på håndleddene stopper.
  5. Fortsæt vejrtrækningen, indtil sessionen ender, og uret afgiver to tryk og afspiller en lyd.* Når du er færdig, kan du se din puls.

Når du bruger appen Vejrtrækning, slår uret nogle meddelelser fra, så du kan fokusere. Hvis du besvarer et opkald eller bevæger dig for meget under en session, afsluttes sessionen automatisk, og sessionen bliver ikke registreret.

* Hvis dit ur ikke afspiller en lyd, er Lydløs slået til.

Vejrtrækningsindstillinger på iPhone

Indstil længden af din session

Når du åbner appen Vejrtrækning for at starte en ny session, kan du dreje Digital Crown for at indstille varigheden af sessionen.

Når du finder en varighed, du vil have, kan du vælge den som standard via din iPhone:

1. Åbn appen Apple Watch på din iPhone, og tryk på fanen Mit ur.
  2. Tryk på Vejrtrækning og derefter på "Brug tidligere varighed".

Du kan også ændre længden af hvert åndedræt:

1. Åbn appen Apple Watch på din iPhone, og tryk på fanen Mit ur.
  2. Tryk på Vejrtrækning og derefter på Hastighed for vejrtrækning.
  3. Tryk for at ændre antallet af åndedræt pr. minut.

Juster eller slå påmindelser fra

Dit Apple Watch minder dig i løbet af dagen om at trække vejret. Du kan ændre disse påmindelser eller slå dem helt fra:

1. Åbn appen Apple Watch på din iPhone, og tryk på fanen Mit ur.
  2. Tryk på Vejrtrækning > Vejrtrækningspåmindelser.
  3. Vælg, hvor ofte du vil have påmindelser.

Hvis en påmindelse falder sammen med en begivenhed i din kalender som f.eks. et møde, hvis du er på farten eller træner, eller hvis du starter din egen session, ændrer Apple Watch tidspunktet for påmindelsen. Du får påmindelsen kort tid efter, begivenheden er forbi, eller når du holder op med at bevæge dig.

Mindfulness på iPhone

Kontrollér, hvor ofte du bruger appen Vejrtrækning

Du kan spore dine sessioner med appen Sundhed:

1. Åbn appen Sundhed på din iPhone.
  2. Tryk på fanen Sundhedsdata.
  3. Tryk på Mindfulness, og tryk derefter på grafen for at se mere.

I slutningen af hver session kan du også se, hvor mange gange du har brugt appen Vejrtrækning den dag. Vejrtrækningssessioner vises ikke i appen Aktivitet på dit Apple Watch eller din iPhone.