Trådløs roaming i macOS for virksomhedskunder

Læs om, hvordan macOS understøtter roaming mellem adgangspunkter på et trådløst netværk.

For systemadministratorer hjælper macOS-roaming med at holde forbindelsen fra din Mac, når den bruges forskellige steder på dit kontornetværk.

Udløsertærskel

Udløsertærsklen er det mindste signalniveau, en klient kræver for at opretholde den aktuelle forbindelse.

macOS-klienter overvåger og opretholder den aktuelle BSSID's forbindelse, indtil RSSI overskrider tærsklen på -75 dBm. Efter at RSSI krydser denne tærskel, scanner macOS efter BSSID'er, der kan bruges som roaming-kandidater for det aktuelle ESSID.

Denne tærskel kan du se i forhold til signaloverlap mellem dine trådløse celler. macOS fastholder forbindelse indtil -75 dBm-tærsklen, men 5 GHz-celler er designet med et -67 dBm-overlap. Disse klienter forbliver forbundet til det aktuelle BSSID længere, end du måske forventer.

Overvej også, hvordan celleoverlappet måles. Antennerne på computere varierer fra model til model, og de cellegrænser, de ser, kan være anderledes, end du måske forventer. Det er altid bedst at bruge målenheden, når du måler celleoverlap.

Udvælgelseskriterier for kandidater til bånd, netværk og roaming

macOS vælger altid som standard 5 GHz-båndet frem for 2,4 GHz-båndet. Dette sker, så længe RSSI'en for et 5 GHz-netværk er mindst -68 dBm, og belastningen på netværket ikke er for stor.

macOS overvejer oplysninger, der deles af netværk om kanaludnyttelse og antallet af tilknyttede klienter. macOS bruger disse oplysninger sammen med signalstyrkemålinger (RSSI) til at bedømme kandidatnetværk. Netværk med en højere score giver en bedre Wi-Fi-oplevelse.

Hvis flere SSID'er på 5 GHz får samme score, vælger macOS et netværk baseret på disse kriterier:

• 802.11ax foretrækkes frem for 802.11ac.
  • 802.11ac foretrækkes frem for 802.11n eller 802.11a.
  • 802.11n foretrækkes frem for 802.11a.
  • 80 MHz-kanalbredden foretrækkes frem for 40 MHz eller 20 MHz.
  • 40 MHz-kanalbredden foretrækkes frem for 20 MHz.

macOS Monterey understøtter 802.11k på Mac-computere med Apple Silicon.

Tidligere versioner af macOS understøtter ikke 802.11k, men fungerer sammen med SSID'er, der har 802.11k aktiveret.

macOS vælger et mål-BSSID, hvis rapporterede RSSI er 12 dB eller større end RSSI for den aktuelle BSSID. Dette gælder, selvom macOS-klienten er inaktiv eller transmitterer/modtager data.

Roaming-ydeevne

Roaming-ydeevnen beskriver, hvor længe en klient har brug for at blive godkendt til en ny BSSID.

At finde et gyldigt netværk og AP er kun en del af processen. Klienten skal gennemføre roaming-processen hurtigt og uden afbrydelse, så brugeren ikke oplever nedetid. Roamingen indebærer, at klienten godkendes af den nye BSSID, og at den aktuelle BSSID ophæver godkendelsen. Sikkerheds- og godkendelsesmetoden bestemmer, hvor hurtigt dette kan ske.

For det første kræver 802.1X-baseret godkendelse, at klienten gennemfører hele udvekslingen af EAP-nøgler. Derefter kan den fjerne godkendelsen fra den aktuelle BSSID. Afhængigt af miljøets godkendelsesinfrastruktur kan dette tage flere sekunder. Slutbrugere kan opleve, at forbindelsen bliver afbrudt.

macOS understøtter statisk PMKID-cachelagring (Pairwise Master Key identifier), som hjælper med at optimere roaming mellem BSSID'er i det samme ESSID. macOS understøtter ikke Fast BSS Transition, der også kaldes 802.11r. Du behøver ikke at installere yderligere SSID'er til at understøtte macOS, fordi macOS fungerer med 802.11r.

macOS Monterey understøtter 802.11r og 802.11v på Mac-computere med Apple Silicon.

macOS understøtter statisk PMKID-cachelagring (Pairwise Master Key identifier), som hjælper med at optimere roaming mellem BSSID'er i det samme ESSID. Tidligere versioner af macOS understøtter ikke Fast BSS Transition, der også kaldes 802.11r. Tidligere versioner af macOS fungerer sammen med 802.11r, så yderligere SSID'er ikke behøver at blive implementeret.

Mål RSSI for klienten

macOS indeholder nogle værktøjer, der scanner for at måle RSSI.

Hvis du vil kende RSSI for det tilknyttede netværk, skal du holde alternativtasten nede, mens du klikker på Wi-Fi-menuen .

Menu med indstillinger i Wi-Fi-menulinjen i macOS

Brug Trådløs diagnostik til at se RSSI for netværk i klientmiljøet. Du kan åbne Trådløs diagnostik ved at holde alternativtasten nede, klikke på Wi-Fi-menuen  og derefter vælge Åbn Trådløs diagnostik. Vælg Vindue > Scan i menulinjen for at finde alle trådløse netværk i nærheden og måle deres RSSI.

Vindue med scanningsresultaterne fra Trådløs diagnostik