Om samarbejde i Pages, Numbers og Keynote

Inviter andre til at deltage i dine dokumenter, og samarbejd i realtid. Samarbejdsfunktionen er indbygget i iWork-appsene til iPhone, iPad, iPod touch, Mac og iCloud.com.

Du skal bruge nedenstående

Du kan bruge iWork-samarbejde med disse Apple-enheder og -softwareversioner:

• En Mac med macOS Sierra og Pages 7.1, Numbers 5.1 eller Keynote 8.1 eller en nyere version
  • En iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 11 og Pages 4.1, Numbers 4.1 eller Keynote 4.1 eller en nyere version

Du kan samarbejde online med disse browserversioner:

• Safari 9 eller nyere eller Google Chrome 50 eller nyere til Mac
  • Internet Explorer 11 eller nyere eller Google Chrome 50 eller nyere til Windows-pc

Hvis du har en iPhone, iPad eller iPod touch med ældre versioner af iOS- eller iWork-programmer, eller hvis du bruger en Android-enhed, kan du få vist dokumenter, men ikke redigere dem. Læs om, hvad du skal gøre, hvis samarbejdsværktøjer ikke er tilgængelige.

Hvis du bruger et administreret Apple-id, kan lærere og studerende i din organisation samarbejde via iWork.

Log ind på iCloud

For at komme i gang med at samarbejde skal du logge ind på iCloud på din enhed og aktivere iCloud Drive. Hvis du bruger en webbrowser, skal du logge på iCloud og åbne det iWork-program, du vil bruge.

Inviter andre til at samarbejde

Når du inviterer andre til at samarbejde om et dokument, et regneark eller en præsentation, opretter appen et link til iCloud.com, som du kan sende til dem. Hvis du begrænser adgangen, så kun de personer, du inviterer, kan samarbejde om dit dokument, skal de logge ind på iCloud eller iCloud.com med deres Apple-id.

URL-adressen indeholder navnet på dokumentet. Hvis titlen på eller indholdet i dokumentet er fortroligt, skal du huske at bede deltagerne om ikke at videresende linket til andre.

Sådan inviterer du andre personer fra din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Hvis dokumentet allerede er åbent i Pages, Numbers eller Keynote, skal du trykke på symbolet Mere og derefter på Samarbejd med andre. Hvis du er i dokumentadministration, skal du trykke på Gennemse, trykke på Vælg og derefter trykke på det dokument, som du vil dele. Tryk på Del eller symbol for Del og derefter på Tilføj personer. Hvis det valgte dokument ikke er downloadet på din enhed, downloades det nu.
    Skærmen Tilføj personer
  2. Hvis du vil begrænse adgangen for, hvem der kan se og ændre dit dokument, skal du trykke på Delingsindstillinger og derefter vælge en mulighed. Personer, som du inviterer, kan som standard redigere dit dokument.
  3. Tryk på din foretrukne metode til at sende linket.
  4. Tilføj eventuelle andre oplysninger, og send eller publicer beskeden.

Symbolet symbol for Samarbejd med et flueben vises øverst i dit dokument. Symbolet viser også, hvor mange personer der har åbnet dokumentet, udover dig selv.

Inviter andre på din Mac

1. Åbn det dokument, der skal deles, i Pages, Numbers eller Keynote.
  2. Klik på symbol for Samarbejd med et flueben på værktøjslinjen.
  3. Hvis du vil begrænse adgangen for, hvem der kan se og ændre dit dokument, skal du klikke på Delingsindstillinger og derefter vælge en mulighed. Personer, som du inviterer, kan som standard redigere dit dokument.
  4. Vælg, hvordan du vil invitere andre til at arbejde på dit dokument.
  5. Klik på Del, og send eller publicer beskeden.

Symbolet symbol for Samarbejd med et flueben vises øverst i dit dokument. Symbolet viser også, hvor mange personer der har åbnet dokumentet, udover dig selv.

Inviter andre personer på iCloud.com

1. Hvis dit dokument allerede er åbent i Pages, Numbers eller Keynote til iCloud, skal du klikke på symbol for Samarbejd med et flueben på værktøjslinjen. Hvis du er i dokumentadministrationen, skal du vælge et dokument og derefter klikke på knappen Mere. Vælg Samarbejd med andre.
  2. Hvis du vil begrænse adgangen for, hvem der kan se og ændre dit dokument, skal du klikke på Delingsindstillinger. Personer, som du inviterer, kan som standard redigere dit dokument.
  3. Vælg, hvordan du vil invitere andre til at arbejde i dine dokumenter. Hvis du har Kun webadgang til iCloud, skal du kopiere linket.
  4. Klik på Del, og send eller publicer beskeden.

Symbolet symbol for Samarbejd med et flueben vises øverst i dit dokument. Symbolet viser også, hvor mange personer der har åbnet dokumentet, udover dig selv.

Begræns adgangen til dit dokument

1. På din Mac eller online på iCloud.com: Klik på symbol for Samarbejd med et flueben. På din iPhone, iPad eller iPod touch: Tryk påsymbolet Mere, og tryk derefter på Samarbejd med andre.
  2. Vælg Delingsindstillinger, og vælg derefter en af de følgende muligheder:
    • Vælg "Kun personer du inviterer", hvis du ønsker, at kun bestemte deltagere skal have adgang til dokumentet. Deltagerne skal logge ind på iCloud eller iCloud.com med et Apple-id for at åbne det delte dokument. Hvis de ikke har et Apple-id, kan de oprette et Apple-id, når du har delt dokumentet med dem.
    • Vælg "Alle med linket", hvis du ønsker, at alle med linket til det delte dokument skal kunne åbne det.
    • Vælg "Kan foretage ændringer", hvis du ønsker, at alle med adgang til dokumentet skal kunne redigere og udskrive det.
    • Vælg "Skrivebeskyttet", hvis du ønsker, at alle med adgang til dokumentet skal kunne få vist og udskrive det, men ikke redigere det.
      Skærmen Delingsindstillinger

Du kan altid ændre Delingsindstillinger. Hvis du vil ændre Delingsindstillinger, skal du klikke eller trykke på symbol for Samarbejd med et flueben og derefter foretage de ønskede ændringer.

Indstil en adgangskode

Du kan også indstille en adgangskode, så kun de, der kender adgangskoden, kan åbne dokumentet:

• Vælg Arkiv > Indstil adgangskode på din Mac, indtast adgangskoden og et stikord, og klik derefter på Indstil adgangskode.
  • På din iPhone, iPad eller iPod touch skal du åbne dokumentet, trykke på knappen Mere, trykke på Indstil adgangskode, indtaste de nødvendige oplysninger og trykke på OK.
  • Online på iCloud.com skal du klikke på knappen Værktøjer, klikke på Indstil adgangskode, indtaste adgangskoden og et stikord og derefter klikke på Indstil adgangskode.

Samarbejd om et delt dokument

Du kan se ændringer, som andre foretager, i realtid, skjule eller få vist redigeringsaktivitet og meget mere.

Hvis du vil se, hvilke dokumenter der er delt:

• På din iPhone, iPad eller iPod touch: Tryk på Seneste eller symbolet Seneste i dokumentadministration. Dine delte dokumenter vises nederst på skærmen.
  • iCloud.com: Klik på Delt i sidebjælken i dokumentadministration.

Når du redigerer et delt dokument, kan du bruge alle funktionerne i Pages, Numbers og Keynotes, med nogle enkelte undtagelser

Se, hvem der arbejder på dokumentet

Hvis du vil se, hvem der har åbnet dokumentet, skal du trykke eller klikke på symbol for Samarbejd med et flueben. Hvis du ser en prik ud for et navn på listen, betyder det, at vedkommende har åbnet dokumentet.Hvis du vil kommunikere med andre deltagere, kan du tilføje og besvare kommentarer uden at lukke Pages, Numbers eller Keynote ved hjælp af kommentartråde.

Følg andres ændringer

Ændringer af dokumentet vises i realtid – kig efter farvede markører, tekst og objektudvalg. Tryk eller klik på symbol for Samarbejd med et flueben, og tryk eller klik derefter på prikken ud for personens navn for at se, hvor de redigerer.

Skjul eller vis samarbejdsaktivitet

Du kan til enhver tid skjule eller vise samarbejdsaktivitet.

• På din Mac: Vælg Oversigt > Skjul samarbejdsaktivitet. Eller vælg Oversigt > Vis samarbejdsaktivitet.
  • Hvis du bruger din iPhone, iPad eller iPod touch, skal du trykke på knappen Mere og derefter slå Samarbejdsaktivitet til eller fra.
  • iCloud.com på en Mac eller pc skal du klikke på symbolet Sidebjælke på værktøjslinjen og derefter vælge Skjul samarbejdsaktivitet eller Vis samarbejdsaktivitet.

Rediger, når du er offline

På en Mac og i iOS kan du kun redigere et delt dokument, når enheden har forbindelse til internettet. Hvis enheden ikke har forbindelse, eller hvis du går offline under samarbejdet, viser programmet en advarsel og spørger, om du vil arbejde på en offlinekopi af dokumentet.

Hvis du går offline, mens du samarbejder via iCloud.com, vises dine ændringer ikke for andre, indtil du igen opretter forbindelse til internettet.

Sådan ændrer du sprog- og områdeindstillinger

Sprog- og områdeindstillingerne for dokumentet matcher systemsproget og områdeindstillingen for din enhed på det tidspunkt, du inviterede andre til at samarbejde. Du kan ikke bruge tilpasset områdeformatering, når du inviterer andre til at arbejde på dit dokument.

Hvis du vil ændre disse indstillinger, skal du slå samarbejde fra, foretage ændringerne og derefter dele dokumentet igen.

Stop delingen af et dokument

Åbn dokumentet, tryk eller klik på symbolet for Samarbejd med et flueben >, Stop deling, og tryk eller klik på OK.

Når du stopper delingen, fjernes dokumentet fra iCloud Drive for alle deltagere. Hvis du deler dokumentet igen på et senere tidspunkt, er linket det samme. Hvis du har indstillet dokumentets Delingsindstillinger til "Kun personer, du inviterer", skal du invitere deltagerne igen.

Funktioner, der ikke understøttes med samarbejde

Hvis du vil bruge en af disse funktioner på en Mac eller i iOS, skal du stoppe med at dele dokumentet, foretage dine ændringer og derefter dele dokumentet igen. Når du stopper delingen, fjernes dokumentet fra iCloud Drive for alle deltagere. Hvis du har begrænset dokumentet til "Kun personer, du inviterer", skal du efterfølgende invitere alle igen.

Følgende funktioner er i øjeblikket ikke tilgængelige, når du samarbejder med andre deltagere:

Pages, Numbers og Keynote

• Rediger objekter i grupper
  • Tilføj eller rediger mediearkiver, der er større end 50 MB2
  • Erstat alle (i Find & erstat)
  • Formindsk arkivstørrelse (Arkiv > Formindsk arkivstørrelse)3
  • Træk rækker og kolonner til og fra tekst- og overskriftsområder i tabeller
  • Opret, slet eller skift rækkefølge på skriftsnit
  • Rediger med Ruby på asiatiske sprog
  • Skift dokumentlokalitet, eller brug tilpassede områdeformater
  • Opret og rediger tilpassede celleformater

Pages

• Indsæt og rediger indholdsfortegnelser
  • Juster indstillinger for fodnoter
  • Indsæt, klip, kopier, sæt ind, slet, dubler, skift rækkefølge eller rediger afsnit
  • Juster afsnitsindstillinger
  • Juster indstillinger for EndNote
  • Tilføj og rediger masterobjekter
  • Indsæt smarte felter med dato og tidspunkt
  • Konverter tekstbehandlingsdokumenter til sidelayoutdokumenter og omvendt
  • Rediger indstillinger for sidetal
  • Brug registrering af ændringer 4
  • Tilføj eller rediger mastersider

Numbers

• Opret eller rediger formularer i iOS
  • Indsæt smarte felter
  • Kopier eller indsæt tabelskriftsnit
  • Transponer tabeller
  • Klip, kopier eller sæt regneark ind

Keynote

• Skift lysbilledstørrelse
  • Tilføj, vis eller rediger masterlysbilleder
  • Genanvend master på lysbilleder eller objekter
  • Skift tema
  • Optag et lysbilledshow, eller afspil et tidligere optaget lysbilledshow
  • Tilføj eller rediger et lydspor
  • Sådan redigerer du præsentationsnoter under afspilning af et lysbilledshow
  • Slet et lydspor, eller fjern spor
  • Slet en eksisterende optagelse af et lysbilledshow

2 På iCloud.com kan du kun tilføje billeder på op til 10 MB.

3 Du kan ikke reducere størrelsen på et delt dokument, men du kan reducere størrelsen på en kopi.

4 Registrering af ændringer understøttes kun på Mac-computere og i iOS. Hvis du bruger iCloud.com, og registrering af ændringer er slået til, kan du få vist dokumentet, men du kan ikke redigere det.

Hvis samarbejde ikke er tilgængeligt

Hvis du bruger Pages, Numbers eller Keynote, og samarbejdsfunktionen ikke er tilgængelig, skal du muligvis opdatere appsene på din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac. Slå automatiske opdateringer til, så dine apps altid er opdateret. Hvis din enhed er for gammel til at installere versioner af macOS, iOS eller iWork, kan du samarbejde på iCloud.com med en Mac eller pc.

Hvis du vil sende en kopi af et dokument, kan du sende det uden at samarbejde:

• På din Mac: Gå til Del > Send en kopi. Hvis du vil føje en genvej til værktøjslinjen, skal du Ctrl-klikke på værktøjslinjen og derefter vælge Tilpas værktøjslinje. Træk Send en kopi-emnet over på værktøjslinjen.
  • På din iPhone, iPad eller iPod touch skal du trykke på knappen Mere > Del.
  • På iCloud.com skal du klikke på skruenøglesymbolet > Send en kopi.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.