Om samarbejde i Pages, Numbers og Keynote

Inviter andre til at deltage i dine dokumenter, og samarbejd i realtid. Samarbejdsfunktionen er indbygget i iWork-appsene til iPhone, iPad, iPod touch, Mac og iCloud.com.

Du skal bruge nedenstående

Du kan bruge iWork-samarbejde med disse Apple-enheder og softwareversioner:

• En Mac med macOS Mojave og Pages 8.2, Numbers 6.2 eller Keynote 9.2 eller en nyere version
  • En iPhone eller iPod touch med iOS 12 og Pages 5.2, Numbers 5.2 eller Keynote 5.2 eller en nyere version
  • En iPad med iOS 12 eller iPadOS og Pages 5.2, Numbers 5.2 eller Keynote 5.2 eller en nyere version

Du kan samarbejde online med disse browserversioner:

• Safari 9 eller nyere eller Google Chrome 50 eller nyere til Mac
  • Internet Explorer 11 eller nyere eller Google Chrome 50 eller nyere til Windows-pc

Hvis du har en iPhone eller iPad med tidligere versioner af iOS- eller iWork-apps, eller hvis du bruger en Android-enhed, kan du få vist dokumenter, men ikke redigere dem. Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis samarbejdsfunktionerne ikke er tilgængelige.

Hvis du bruger administrerede Apple-id'er, kan undervisere og elever i din organisation samarbejde via iWork.

Inviter andre til at samarbejde

Når du inviterer andre til at samarbejde om et dokument, et regneark eller en præsentation, opretter appen et link til iCloud.com, som du kan sende til dem. Hvis du begrænser adgangen, så kun de personer, du inviterer, kan samarbejde om dit dokument, skal de logge ind på iCloud eller iCloud.com med deres Apple-id. Op til 100 personer kan se og redigere et delt dokument samtidig.

URL-adressen indeholder navnet på dokumentet. Hvis titlen på eller indholdet i dokumentet er fortroligt, skal du huske at bede deltagerne om ikke at videresende linket til andre.

Personer, som du inviterer, kan åbne og se et delt dokument af enhver størrelse. Hvis dokumentet er større end 2 GB, og dem, du inviterer, skal kunne redigere det, skal du bruge Pages, Numbers eller Keynote på iPhone, iPad eller Mac til at gøre dokumentet mindre end 2 GB, før du inviterer andre.

Inviter personer fra din iPhone eller iPad

1. Log ind på iCloud på din enhed, og slå iCloud Drive til for Pages, Numbers og Keynote.
  2. Hvis dokumentet allerede er åbent i Pages, Numbers eller Keynote, skal du trykke på knappen Samarbejd  på værktøjslinjen. Hvis du er i dokumentadministration, skal du trykke på Gennemse, trykke på Vælg og derefter trykke på det dokument, som du vil dele. Tryk på knappen Del  og derefter på Tilføj personer. Hvis det valgte dokument ikke er downloadet på din enhed, downloades det nu.
  3. Hvis du vil begrænse adgangen for, hvem der kan se og ændre dit dokument, skal du trykke på Delingsindstillinger og derefter vælge en mulighed. Personer, som du inviterer, kan som standard redigere dit dokument.
  4. Tryk på din foretrukne metode til at sende linket.
  5. Tilføj eventuelle andre oplysninger, og send eller publicer beskeden.

Symbolet for Samarbejd  vises øverst i dokumentet. Symbolet viser også, hvor mange personer der har åbnet dokumentet, ud over dig selv.

Inviter personer fra din Mac

1. Log ind på iCloud på din enhed, og slå iCloud Drive til for Pages, Numbers og Keynote.
  2. Åbn det dokument, der skal deles, i Pages, Numbers eller Keynote.
  3. Klik på knappen Samarbejd  på værktøjslinjen.
  4. Hvis du vil begrænse adgangen for, hvem der kan se og ændre dit dokument, skal du klikke på Delingsindstillinger og derefter vælge en mulighed. Personer, som du inviterer, kan som standard redigere dit dokument.
  5. Vælg, hvordan du vil invitere andre til at arbejde på dit dokument.
  6. Klik på Del, og send eller publicer beskeden.

Symbolet for Samarbejd  vises øverst i dokumentet. Symbolet viser også, hvor mange personer der har åbnet dokumentet, ud over dig selv.

Inviter personer fra iCloud.com

1. Log ind på iCloud.com med dit Apple-id, og åbn derefter Pages, Numbers eller Keynote.
  2. Åbn det dokument, du vil dele.
  3. Tryk eller klik på knappen Samarbejd  på værktøjslinjen.
  4. Hvis du vil begrænse adgangen for, hvem der kan se og ændre dit dokument, skal du klikke på Delingsindstillinger. Personer, som du inviterer, kan som standard redigere dit dokument.
  5. Vælg, hvordan du vil invitere andre til at arbejde i dine dokumenter. Hvis du har Kun webadgang til iCloud, skal du kopiere linket.
  6. Klik på Del, og send eller publicer beskeden.

Symbolet for Samarbejd  vises øverst i dokumentet. Symbolet viser også, hvor mange personer der har åbnet dokumentet, ud over dig selv.

Begræns adgangen til dit dokument

1. Tryk eller klik på knappen Samarbejd .
  2. Vælg Delingsindstillinger, og vælg derefter en af de følgende muligheder:
    • Vælg "Kun personer du inviterer", hvis du ønsker, at kun bestemte deltagere skal have adgang til dokumentet. Deltagerne skal logge ind på iCloud eller iCloud.com med et Apple-id for at åbne det delte dokument. Hvis de ikke har et Apple-id, kan de oprette et Apple-id, når du har delt dokumentet med dem.
    • Vælg "Alle med linket", hvis du ønsker, at alle med linket til det delte dokument skal kunne åbne det.
    • Vælg "Kan foretage ændringer", hvis du ønsker, at alle med adgang til dokumentet skal kunne redigere og udskrive det.

Vælg "Skrivebeskyttet", hvis du ønsker, at alle med adgang til dokumentet skal kunne få vist og udskrive det, men ikke redigere det.

Du kan altid ændre Delingsindstillinger. Hvis du vil ændre Delingsindstillinger, skal du klikke eller trykke på knappen Samarbejd  og derefter lave de ønskede ændringer.

Indstil en adgangskode

Du kan også indstille en adgangskode, så kun de, der kender adgangskoden, kan åbne dokumentet:

• På din Mac skal du vælge Arkiv > Indstil adgangskode, angive adgangskoden og et stikord og derefter klikke på Indstil adgangskode.
  • På din iPhone eller iPad skal du åbne dokumentet, trykke på knappen Mere , trykke på Indstil adgangskode, angive de nødvendige oplysninger og trykke på OK.
  • Online på iCloud.com skal du klikke på knappen Værktøjer , klikke på Indstil adgangskode, indtaste adgangskoden og et stikord og derefter klikke på Indstil adgangskode.

Hvis du vælger delingsindstillingen "Kun personer, du inviterer", er det kun personer med redigeringstilladelse, der kan tilføje, ændre og slette dokumentets adgangskode. Ellers er det kun dig, der kan ændre adgangskoden.

Samarbejd om et delt dokument

Du kan se ændringer, som andre foretager, i realtid, skjule eller få vist redigeringsaktivitet og meget mere.

Hvis du vil se, hvilke dokumenter der er delt:

• På iPhone eller iPad: Tryk på Seneste eller knappen Seneste  i dokumentadministrationen. Dine delte dokumenter vises nederst på skærmen.
  • iCloud.com: Klik på Delt i indholdsoversigten i dokumentadministration.

Når du redigerer et delt dokument, kan du bruge alle funktionerne i Pages, Numbers og Keynote med nogle enkelte undtagelser

Se, hvem der arbejder på dokumentet

Hvis du vil se, hvem der også arbejder i dokumentet, skal du trykke eller klikke på knappen Samarbejd . Hvis du ser en prik ud for et navn på listen, betyder det, at vedkommende har åbnet dokumentet. Hvis du vil kommunikere med andre deltagere, kan du tilføje og besvare kommentarer uden at lukke Pages, Numbers eller Keynote ved hjælp af kommentartråde.

Følg andres ændringer

Ændringer af dokumentet vises i realtid – kig efter farvede markører, tekst og objektmarkeringer. Tryk eller klik på knappen Samarbejd , og tryk eller klik derefter på prikken ud for personens navn for at se, hvor personen er i gang med at redigere.

Skjul eller vis samarbejdsaktivitet

Du kan til enhver tid skjule eller vise samarbejdsaktivitet.

• På din Mac: Vælg Oversigt > Skjul samarbejdsaktivitet. Eller vælg Oversigt > Vis samarbejdsaktivitet.
  • På iPhone eller iPad: Tryk på knappen Mere , og slå Samarbejdsaktivitet til eller fra.
  • iCloud.com på en Mac eller pc skal du klikke på knappen Vis  på værktøjslinjen og derefter vælge Skjul samarbejdsaktivitet eller Vis samarbejdsaktivitet.

Rediger, når du er offline

På iPhone, iPad og Mac kan du kun redigere et delt dokument, hvis enheden har forbindelse til internettet. Hvis enheden ikke har forbindelse, eller hvis du går offline under samarbejdet, viser programmet en advarsel og spørger, om du vil arbejde på en offlinekopi af dokumentet.

Hvis du går offline, mens du samarbejder via iCloud.com, vises dine ændringer ikke for andre, indtil du igen opretter forbindelse til internettet.

Skift sprog- og områdeindstillinger

Sprog- og områdeindstillingerne for dokumentet matcher systemsproget og områdeindstillingen for din enhed på det tidspunkt, du inviterede andre til at samarbejde. Du kan ikke bruge tilpasset områdeformatering, når du inviterer andre til at arbejde på dit dokument.

Hvis du vil ændre disse indstillinger, skal du slå samarbejde fra, foretage ændringerne og derefter dele dokumentet igen.

Stop delingen af et dokument

Åbn dokumentet, og tryk eller klik på knappen Samarbejd  > Stop deling, og tryk eller klik derefter på OK.

Når du stopper delingen, fjernes dokumentet fra iCloud Drive for alle deltagere. Hvis du deler dokumentet igen på et senere tidspunkt, er linket det samme. Hvis du har indstillet dokumentets Delingsindstillinger til "Kun personer, du inviterer", skal du invitere deltagerne igen.

Funktioner, der ikke understøttes med samarbejde

Hvis du har brug for at bruge en af disse funktioner, skal du stoppe med at dele dokumentet, foretage dine ændringer og derefter dele dokumentet igen. Når du stopper delingen, fjernes dokumentet fra iCloud Drive for alle deltagere. Hvis du har begrænset dokumentet til "Kun personer, du inviterer", skal du efterfølgende invitere alle igen.

Følgende funktioner er i øjeblikket ikke tilgængelige, når du samarbejder med andre deltagere:

Pages, Numbers og Keynote

• Tilføj eller rediger mediearkiver, der er større end 50 MB1
  • Formindsk arkivstørrelse (Arkiv > Formindsk arkivstørrelse)2
  • Træk rækker og kolonner til og fra tekst- og overskriftsområder i tabeller
  • Opret, slet eller skift rækkefølge på skriftsnit
  • Rediger med Ruby på asiatiske sprog
  • Skift dokumentlokalitet, eller brug tilpassede områdeformater
  • Opret og rediger tilpassede celleformater

Pages

• Juster indstillinger for fodnoter
  • Indsæt, klip, kopier, sæt ind, slet, dubler, skift rækkefølge eller rediger afsnit
  • Juster indstillinger for EndNote
  • Tilføj og rediger masterobjekter
  • Indsæt smarte felter med dato og tidspunkt
  • Konverter tekstbehandlingsdokumenter til sidelayoutdokumenter og omvendt
  • Rediger indstillinger for sidetal
  • Tilføj eller rediger mastersider
  • Genanvend master på side

Numbers

• Opret eller rediger formularer på iPhone eller iPad
  • Indsæt smarte felter
  • Kopier eller indsæt tabelskriftsnit
  • Transponer tabeller

Keynote

• Skift lysbilledstørrelse
  • Skift tema
  • Optag et lysbilledshow, eller afspil et tidligere optaget lysbilledshow
  • Tilføj eller rediger et lydspor
  • Sådan redigerer du præsentationsnoter under afspilning af et lysbilledshow
  • Slet et lydspor, eller fjern spor
  • Slet en eksisterende optagelse af et lysbilledshow

Pages, Numbers og Keynote til iCloud

Nogle funktioner er i øjeblikket ikke tilgængelige, når du samarbejder på iCloud.com:

• Hvis du registrerer ændringer i et Pages-dokument, kan du se dokumentet og vælge tekst, men du kan ikke redigere.
  • Hvis dit dokument i Pages, Numbers eller Keynote har lodret tekst, kan du se et billede af dokumentet på iCloud.com, men ikke redigere det.
  • Rediger objekter i grupper

Du kan stadig redigere dokumenter, der indeholder registrerede ændringer og lodret tekst i Pages, Numbers og Keynote på iPhone, iPad og Mac.

1 På iCloud.com kan du kun tilføje billeder på op til 10 MB.

2 Du kan ikke reducere størrelsen på et delt dokument, men du kan reducere størrelsen på en kopi.

Hvis samarbejde ikke er tilgængeligt

Hvis du bruger Pages, Numbers eller Keynote, og samarbejdsfunktionen ikke er tilgængelig, skal du muligvis opdatere dine apps på iPhone, iPad eller Mac. Slå automatiske opdateringer til, så dine apps altid er opdateret. Hvis din enhed er for gammel til at opdatere dine apps, kan du stadig samarbejde online på iCloud.com med en Mac eller pc.

Hvis du vil sende en kopi af et dokument, kan du sende det uden at samarbejde:

• På din Mac: Gå til Del > Send en kopi. Hvis du vil føje en genvej til værktøjslinjen, skal du Ctrl-klikke på værktøjslinjen og derefter vælge Tilpas værktøjslinje. Træk Send en kopi-emnet over på værktøjslinjen.
  • På iPhone eller iPad: Tryk på knappen Mere  > Del.
  • På iCloud.com skal du klikke på knappen Værktøjer  > Send en kopi.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.