Samarbejd om dokumenter i Pages, Numbers og Keynote

Med indbygget samarbejde kan du arbejde på dokumenter, regneark eller præsentationer med andre i realtid.

Med samarbejdsfunktionen i Pages, Numbers og Keynote på iPhone, iPad, Mac og Apple Vision Pro kan du invitere andre til at samarbejde om et dokument, angive tilladelser for dokumentet, se, hvem der har arbejdet på dokumentet, og få en oversigt over de ændringer, de har foretaget, og starte kommunikation med deltagere direkte fra appen.

Du kan også samarbejde ved hjælp af Pages, Numbers og Keynote online på iCloud.com.

Inviter andre til at samarbejde

Når du inviterer andre til at samarbejde om et dokument, et regneark eller en præsentation, skal du sende dem et link. Op til 100 personer kan få adgang til og redigere et delt dokument samtidigt.

Sådan begynder du at samarbejde:

1. Log på iCloud på din enhed, og slå derefter iCloud Drive til for Pages, Numbers og Keynote.

2. Mens dokumentet er åbent, skal du klikke eller trykke på knappen DelDer er ikke angivet et alternativ til billede på værktøjslinjen, vælge Samarbejd på lokalmenuen og derefter vælge, hvordan du vil invitere andre.

Personer, som du inviterer, kan åbne og få vist et delt dokument af enhver størrelse. Hvis dokumentet er større end 2 GB, og hvis de inviterede skal kunne redigere det, skal du reducere dokumentets størrelse til under 2 GB i Pages, Numbers eller Keynote, før du inviterer andre.

Hvis du har et administreret Apple-id, kan du samarbejde med andre uden for din organisation. Kontakt din administrator for at slå disse indstillinger til.

Indstil tilladelser

Hvis du vil indstille tilladelser for, hvem der kan se, redigere og invitere andre til at samarbejde om dit dokument, skal du klikke eller trykke på lokalmenuen under lokalmenuen Samarbejd.

Du kan angive følgende indstillinger:

• Vælg "Kun personer, du inviterer", hvis du kun vil tillade, at bestemte deltagere skal have adgang til dokumentet. Deltagerne skal logge på iCloud eller iCloud.com med et Apple-id for at åbne det delte dokument. Hvis de ikke har et Apple-id, kan de oprette et Apple-id, når du har delt dokumentet med dem.

• Vælg "Alle med linket", hvis du vil tillade, at alle med linket til det delte dokument skal kunne åbne det.

• Vælg "Kan foretage ændringer", hvis du vil tillade, at alle med adgang til dokumentet skal kunne redigere og udskrive det.

• Vælg "Skrivebeskyttet", hvis du vil tillade, at alle med adgang til dokumentet skal kunne få vist og udskrive det, men ikke redigere det.

• Hvis du ikke ønsker, at deltagerne skal kunne invitere andre til at samarbejde, skal du fravælge "Alle kan tilføje flere personer".

Samarbejd om et delt dokument

Når du har åbnet dokumentet, kan du se andres redigeringer i realtid, og hvilke ændringer de har lavet for nylig. Afhængigt af din enhed vises antallet af personer, der redigerer eller får vist dokumentet, på knappen SamarbejdDer er ikke angivet et alternativ til billede på værktøjslinjen, som vises, når du har inviteret andre. Du kan også få vist en liste over deltagere ved at klikke eller trykke på knappen Samarbejd.

Når du redigerer et delt dokument, kan du bruge alle funktionerne i Pages, Numbers og Keynote med nogle enkelte undtagelser.

Se den seneste aktivitet

I Pages, Numbers og Keynote på iPhone, iPad og Mac skal du trykke eller klikke på knappen SamarbejdDer er ikke angivet et alternativ til billede på værktøjslinjen for at se, hvad der er sket siden sidste gang, du åbnede dokumentet. Du kan også starte kommunikation med deltagere fra appen og ændre aktivitetsindstillinger.

• Klik eller tryk på Vis al aktivitet for at se, hvem der har arbejdet på dokumentet, og en oversigt over de ændringer, de har foretaget. Klik eller tryk på infopilen for at se mere detaljerede ændringer, f.eks. redigeringer foretaget af én deltager flere forskellige steder. Eller tryk på en aktivitet for at få vist, hvor ændringen blev foretaget. Ulæste aktiviteter er fremhævet, og hvis du trykker på en fremhævet aktivitet, markeres alle ulæste aktiviteter som læst.

• Klik eller tryk på et navn på deltagerlisten for at gå til det sted, hvor vedkommende lige nu arbejder i dokumentet.

• Klik eller tryk på Aktivitetsindstillinger for at bestemme, om der skal sendes notifikationer, når personer deltager, redigerer eller kommenterer.

• Klik eller tryk på beskedknappen for at starte en samtale i Beskeder med deltagere, eller tryk eller klik på lyd- eller videoknappen for at starte et FaceTime-opkald.

Med Keynote på Apple Vision Pro kan du samarbejde med andre om præsentationer, og deltagerne kan se din aktivitet, men du kan ikke se andres aktiviteter.

Ændr indstillingerne for et delt dokument

Hvis du vil ændre tilladelser, efter at du har delt dokumentet, skal du klikke eller trykke på knappen SamarbejdDer er ikke angivet et alternativ til billede på værktøjslinjen og derefter klikke eller trykke på Administrer delt dokument, præsentation eller regneark, afhængigt af den iWork-app, du bruger. Du kan ændre adgang og tilladelser samt stoppe deling.

Funktioner, der ikke understøtter samarbejde

Hvis du har brug for en af nedenstående funktioner, skal du stoppe delingen af dokumentet, foretage dine ændringer og derefter dele dokumentet igen. Når du stopper delingen, fjernes dokumentet fra iCloud Drive for alle deltagere. Hvis du har begrænset dokumentet til "Kun personer, du inviterer", skal du invitere alle igen.

Følgende funktioner er i øjeblikket ikke tilgængelige, når du samarbejder med andre deltagere:

Pages, Numbers og Keynote

• Formindsk arkivstørrelse (Arkiv > Formindsk arkivstørrelse).

• Træk rækker og kolonner mellem tekst- og overskriftsområder i tabeller.

• Opret, slet eller skift rækkefølge på skriftsnit.

• Rediger med Ruby på asiatiske sprog.

• Opret og rediger tilpassede celleformater.

• Udskift hver forekomst af en skrift i et dokument.

* Du kan ikke reducere størrelsen på et delt dokument, men du kan reducere størrelsen på en kopi.

Pages

• Juster indstillinger for fodnoter.

• Afsnit: Indsæt, klip, kopier, sæt ind, slet, dubler, skift rækkefølge eller rediger.

• Juster indstillinger for EndNote.

• Tilføj og rediger objekter til sektionslayout.

• Indsæt smarte felter med dato og tidspunkt.

• Konverter tekstbehandlingsdokumenter til sidelayoutdokumenter og omvendt.

• Rediger indstillinger for sidetal.

• Tilføj eller redigér sideskabeloner.

• Anvend en sideskabelon igen på en side.

Numbers

• Indsæt smarte felter.

• Kopier eller indsæt tabelskriftsnit.

• Transponer tabeller.

Keynote

• Skift lysbilledstørrelse.

• Skift tema.

• Optag et lysbilledshow, eller afspil et tidligere optaget lysbilledshow.

• Tilføj eller rediger et lydspor.

• Ryd et lydspor, eller slet spor.

• Ryd en eksisterende optagelse af et lysbilledshow.

Pages, Numbers og Keynote til iCloud

Du kan bruge Pages, Numbers og Keynote online på iCloud.com for at invitere andre til at samarbejde om et dokument, angive tilladelser for deltagere og samarbejde. Nogle funktioner er i øjeblikket ikke tilgængelige, når du samarbejder fra iCloud.com:

• Hvis du registrerer ændringer i et Pages-dokument, kan du se dokumentet og vælge tekst, men du kan ikke redigere.

• Hvis der er lodret tekst i dit dokument i Pages, Numbers eller Keynote, kan du se et billede af dokumentet på iCloud.com, men ikke redigere det.

• Rediger objekter i grupper.

• Du kan springe til en anden deltagers markør i et samarbejdsdokument, men andre samarbejdsfunktioner som aktivitetsfeedet og værktøjer til at starte kommunikation er ikke tilgængelige i Pages, Numbers og Keynote til iCloud. Ændringer i et samarbejdsdokument fra iCloud.com vises stadig i aktivitetsfeedet for de deltagere, der bruger Pages, Numbers og Keynote på iPhone, iPad og Mac.

Du kan stadig redigere dokumenter, der indeholder registrerede ændringer og lodret tekst i Pages, Numbers og Keynote på iPhone, iPad og Mac.

Hvis samarbejdsfunktionen ikke er tilgængelig

Hvis du bruger Pages, Numbers eller Keynote, og samarbejdsfunktionen ikke er tilgængelig, skal du muligvis opdatere dine apps. Slå automatiske opdateringer til, så dine apps altid er opdateret. Hvis din enhed er for gammel til at opdatere dine apps, kan du stadig samarbejde online på iCloud.com med en Mac eller pc.

Hvis du vil sende en kopi af et dokument, kan du sende det uden at samarbejde. Klik eller tryk på knappen Del, vælg Send kopi på lokalmenuen, og vælg derefter, hvordan du vil sende dokumentet.

Minimumssystemkrav og iCloud-krav til samarbejde

Hvis du vil have vist eller redigere et delt dokument og invitere andre til at deltage i præsentationen, har du og de personer, du deler det med, brug for et af følgende:

• En Mac med macOS Ventura og Pages, Numbers eller Keynote 14.0 eller nyere.

• En iPhone eller iPad med iOS eller iPadOS 16 og Pages, Numbers eller Keynote 14.0 eller nyere.

• En Apple Vision Pro med Pages, Numbers eller Keynote 14.0 eller en nyere version.

Pages, Numbers og Keynote til iCloud fungerer sammen med en Mac eller pc med Safari 11.1.2 eller en nyere version, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.