Låsning af noter på din iPhone, iPad, iPod touch og Mac

Du kan beskytte de noter, der indeholder dine personlige oplysninger, f.eks. økonomiske data, helbredsoplysninger eller logins til websteder, med en adgangskode, et fingeraftryk eller dit ansigt.

Appen Noter giver mulighed for låsning af enhver note, som du ønsker at holde privat fra andre, der måske bruger din enhed. Du kan indstille en adgangskode for alle de noter, du vil beskytte på alle dine enheder. Hvis du har en iPhone, iPad eller Mac, der understøtter Touch ID, kan du bruge dit fingeraftryk til at åbne dine låste noter. Du kan også bruge Face ID på understøttede enheder.

Du kan ikke låse dine noter, hvis du er logget på iCloud med et administreret Apple-id. Du kan også bruge Touch ID på en Mac, som har en Touch Bar eller en Touch ID-afbryderknap.

Før du begynder

Indstil adgangskode til dine noter

Før du kan låse dine noter, skal du oprette en adgangskode, der er nem at huske. Og sørg for at oprette et stikord til adgangskoden. Hvis du glemmer din adgangskode, kan Apple ikke hjælpe dig med at nulstille den.

Hvis du har adgang til dine iCloud-noter på flere Apple-enheder, skal du bruge den samme adgangskode til noter til at låse og åbne alle noterne.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan oprette en adgangskode i Indstillinger på din enhed eller direkte i appen Noter. Derefter kan du slå Brug Touch ID eller Brug Face ID til, så du kan bruge dit fingeraftryk eller dit ansigt til at låse dine beskyttede noter op.

Sådan opretter du en adgangskode i Indstillinger

1. Gå til Indstillinger > Noter.
  2. Tryk på Adgangskode. Hvis du har flere konti, skal du trykke på den konto, du vil oprette adgangskode for, før du indstiller adgangskoden.
  3. Skriv en adgangskode, og husk derefter at oprette et stikord til adgangskoden. Slå Touch ID eller Face IDtil, hvis din enhed understøtter dette.
  4. Tryk på OK.

Sådan opretter du en adgangskode i Noter

1. Åbn en note, som du vil låse.
  2. Tryk på  , og tryk derefter på Lås note.
  3. Skriv en adgangskode, og husk derefter at oprette et stikord til adgangskoden. Slå Touch ID eller Face IDtil, hvis din enhed understøtter dette.
  4. Tryk på OK.

Når du har låst en note, beskyttes den automatisk med din adgangskode på alle dine enheder. Hvis du vil låse noter op med Touch ID eller Face ID på dine andre enheder, skal du indtaste adgangskoden og derefter slå Touch ID eller Face ID til på den enhed, du bruger.

På din Mac

Du kan oprette en adgangskode på din Mac direkte i appen Noter. Sådan gør du:

1. Gå til menulinjen, og klik på Noter > Indstillinger, og klik derefter på Indstil adgangskode.
  2. Skriv en adgangskode. Hvis du bruger flere konti, skal du klikke på den konto, du vil oprette adgangskode for, før du indstiller adgangskoden.
  3. Opret et stikord til adgangskoden.
  4. Klik på OK.

Brug af adgangskodebeskyttelse for noter

Det er nemt at beskytte din note med en adgangskode, uanset om den indeholder et billede, en tegning, en skitse, et kort, et scannet dokument eller en liste med vigtige oplysninger. Når du har brug for at få adgang til dine beskyttede noter, kan du se direkte på listen i Noter, hvilke noter der er låst. Du skal bare kigge efter symbolet  ud for noten. Før du skriver adgangskoden eller bruger Touch ID eller Face ID, kan du kun se titlen og datoen for sidste redigering.

Sådan låser du en note

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Åbn den note, som du vil låse.
  2. Tryk på  .
  3. Vælg Lås note.

Når du har låst din note, forbliver den åben, og du kan se  øverst på skærmen. Du kan skjule notens indhold, når du trykker på .

På din Mac:

1. Åbn den note, som du vil låse.
  2. Klik på .
  3. Vælg Lås note.

Sådan åbner du en låst note

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Tryk på den låste note.
  2. Tryk på Vis note.
  3. Brug Touch ID eller Face ID, eller indtast din adgangskode.

På din Mac og på iCloud.com:

1. Klik på den låste note.
  2. Brug Touch ID, eller angiv din adgangskode.

Alle noter, der er blevet låst med den adgangskode, låses op. Dine låste noter forbliver åbne i flere minutter, så du nemt kan hoppe til en anden note, kopiere og indsætte oplysninger fra andre apps m.m. Hvis du lukker appen Noter, eller din enhed skifter til vågeblus, låses noten igen.

Sådan fjerner du en lås

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Tryk på den låste note.
  2. Skriv din adgangskode, eller brug Touch ID eller Face ID.
  3. Tryk på .
  4. Vælg Fjern lås.

På din Mac:

1. Klik på den låste note.
  2. Skriv din adgangskode, eller brug Touch ID.
  3. Klik på .
  4. Vælg Fjern lås.

Når du fjerner en lås fra en note, fjernes låsen på alle de enheder, hvor du er logget ind med samme Apple-id.

Du kan kun låse noter på din enhed og noter i iCloud. Du kan ikke låse noter, der indeholder PDF-, lyd-, video-, Keynote-, Pages- og Numbers-dokumenter, eller noter, der bruger IMAP til synkronisering (f.eks. Yahoo, Gmail og Hotmail). Du kan heller ikke adgangskodebeskytte noter, som du deler med andre. Hvis du vil stoppe deling af en note, skal du åbne  og trykke eller klikke på Stop deling.

Sådan skifter du adgangskode

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Åbn Indstillinger > Noter > Adgangskode.
  2. Tryk på Skift adgangskode.*
  3. Skriv den gamle adgangskode, og skriv derefter en ny adgangskode og et nyt stikord til adgangskoden.

På din Mac:

1. Åbn Noter.
  2. Gå til menulinjen, vælg Noter > Indstillinger, og klik på Skift adgangskode.*
  3. Skriv den gamle adgangskode, og skriv derefter en ny adgangskode og et nyt stikord til adgangskoden.
  4. Klik på Skift adgangskode.

* Hvis du bruger flere konti, skal du klikke på den konto, der har den adgangskode, du vil ændre, før du ændrer adgangskoden.

Sådan gør du, hvis du har glemt adgangskoden til dine noter

Du kan kun låse en note op, når du angiver den adgangskode, som noten er låst med. Hvis du glemmer din adgangskode, kan Apple ikke hjælpe dig med at få adgang til dine låste noter igen.

Du kan oprette en ny adgangskode, men det giver dig ikke adgang til dine gamle noter. Det giver dig dog mulighed for at beskytte noter, som du opretter fremover, med den nye adgangskode. Dette kan dog medføre, at du har flere noter med forskellige adgangskoder.

Hvis du har forskellige adgangskoder, kan du ikke se, hvilken adgangskode du skal bruge, når du kigger på dine noter på listen Noter. Når du forsøger at åbne en note, der er låst med din gamle adgangskode, men du skriver din aktuelle adgangskode, får du vist en advarsel om, at du har skrevet den forkerte adgangskode og et stikord til den gamle adgangskode. Hvis du derefter skriver den gamle adgangskode korrekt, får du mulighed for at opdatere notens adgangskode til den aktuelle adgangskode.

Sådan nulstiller du adgangskoden til dine noter

Når du nulstiller adgangskoden til dine noter, ændrer eller sletter det ikke adgangskoden til de noter, der allerede er låst. Hvis du har en note, der bruger en gammel adgangskode, kan du opdatere den til den nye adgangskode ved at skrive den gamle adgangskode, fjerne den gamle adgangskode og derefter anvende den nye adgangskode til noten.

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå til Indstillinger > Noter, og tryk på Adgangskode.*
  2. Tryk på Nulstil adgangskode.
  3. Indtast Apple-id-adgangskoden.
  4. Tryk igen på Nulstil adgangskode.
  5. Skriv din nye adgangskode og dit nye stikord til adgangskoden.

På din Mac:

1. Åbn Noter.
  2. Gå til menulinjen, og klik på Noter > Indstillinger > Nulstil adgangskode, og tryk derefter på OK.*
  3. Indtast Apple-id-adgangskoden.
  4. Klik på Nulstil adgangskode.
  5. Skriv din nye adgangskode og dit nye stikord til adgangskoden.

* Hvis du bruger flere konti, skal du klikke på den konto, der har den adgangskode, du vil ændre, før du ændrer adgangskoden.