Låsning af noter på din iPhone, iPad, iPod touch og Mac

Du kan beskytte de noter, der indeholder dine mest personlige oplysninger – f.eks. økonomiske data, helbredsoplysninger eller logins til websteder – med en adgangskode, et fingeraftryk eller dit ansigt.

Mac, iPad og iPhone, der viser en note om en strandferie

Appen Noter giver mulighed for låsning af enhver note, som du ønsker at holde privat fra andre, der måske bruger din enhed. Noter bruger en enkelt adgangskode til alle de noter, som du vil beskytte, på alle dine enheder. Og hvis du har en iPhone, iPad eller Mac* med Touch ID, kan du bruge dit fingeraftryk til at åbne dine låste noter. Med en iPhone X kan du bruge Face ID.

Du kan ikke låse noter, hvis du er logget på iCloud med et administreret Apple-id.

Før du begynder

Indstil adgangskode til dine noter

Før du kan låse dine noter, skal du oprette en adgangskode, der er nem at huske. Og sørg for at oprette et stikord til adgangskoden. Hvis du glemmer din adgangskode, kan Apple ikke hjælpe dig med at nulstille den.

Hvis du har adgang til dine iCloud-noter på flere Apple-enheder, skal du bruge den samme adgangskode til noter til at låse og åbne alle noterne.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan oprette en adgangskode i Indstillinger på din enhed eller direkte i appen Noter. Derefter kan du slå Brug Touch ID eller Brug Face ID til, så du kan bruge dit fingeraftryk eller dit ansigt til at låse dine beskyttede noter op.

Sådan opretter du en adgangskode i Indstillinger

1. Gå til Indstillinger > Noter.
  2. Tryk på Adgangskode.
  3. Skriv en adgangskode, og opret derefter et stikord til adgangskoden.
  4. Tryk på OK.

Sådan opretter du en adgangskode i Noter

1. Åbn en note, som du vil låse.
  2. Tryk på symbolet Del > Lås note.
  3. Skriv en adgangskode, og opret derefter et stikord til adgangskoden.
  4. Tryk på OK.

Når du har låst en note, beskyttes den automatisk med din adgangskode på alle dine enheder. Hvis du vil låse noter op med Touch ID eller Face ID, skal du indtaste adgangskoden og derefter slå Touch ID eller Face ID til på den enhed, du bruger.

På din Mac

Du kan oprette en adgangskode på din Mac direkte i appen Noter. Gå til menulinjen, og klik på Noter > Indstil adgangskode. Skriv en adgangskode, opret et stikord til adgangskoden, og klik derefter på OK.

Brug af adgangskodebeskyttelse for noter

Det er nemt at beskytte din note med en adgangskode, uanset om den indeholder et billede, en tegning, et kort, et scannet dokument eller en liste med vigtige oplysninger. Når du har brug for at få adgang til dine beskyttede noter, kan du se direkte på listen i Noter, hvilke noter der er låst. Du skal bare kigge efter symbolet  ud for noten. Før du skriver adgangskoden eller bruger Touch ID eller Face ID, kan du kun se titlen og datoen for sidste redigering.

iPhone, der viser en note om en strandferie med AirDrop-mulighed

Sådan låser du en note

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Åbn den note, som du vil låse.
  2. Tryk på symbolet Del.
  3. Vælg Lås note.

Når du har låst din note, forbliver den åben, og du kan se symbolet for ulåste noter øverst på skærmen. Du kan skjule notens indhold, når du trykker på .

På din Mac:

1. Åbn den note, som du vil låse.
  2. Klik på .
  3. Vælg Lås note.

iPhone, der viser besked om indtastning af adgangskode i Vis note

Sådan åbner du en låst note

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Tryk på den låste note.
  2. Tryk på Vis note.
  3. Brug Touch ID, eller angiv din adgangskode.

På din Mac og på iCloud.com:

1. Klik på den låste note.
  2. Brug Touch ID, eller angiv din adgangskode.

Dine låste noter forbliver åbne i flere minutter, så du nemt kan hoppe til en anden note, kopiere og indsætte oplysninger fra andre apps m.m. Hvis du lukker appen Noter, eller din enhed skifter til vågeblus, låses noten igen.

iPhone, der viser en note om en strandferie med AirDrop-besked

Sådan fjerner du en lås

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Tryk på den låste note.
  2. Skriv din adgangskode, eller brug Touch ID eller Face ID.
  3. Tryk på symbolet Del.
  4. Vælg Fjern lås.

På din Mac:

1. Klik på den låste note.
  2. Skriv din adgangskode, eller brug Touch ID.
  3. Klik på .
  4. Vælg Fjern lås.

Når du fjerner en lås fra en note, fjernes låsen på alle de enheder, hvor du er logget ind med samme Apple-id.

Du kan kun låse noter på din enhed og noter i iCloud. Du kan ikke låse noter, der indeholder PDF-, lyd-, video-, Keynote-, Pages- og Numbers-dokumenter, eller noter, der bruger IMAP til synkronisering (f.eks. Yahoo!, Gmail og Hotmail). Du kan ikke adgangskodebeskytte noter, som du deler med andre. Hvis du vil stoppe deling af en note, skal du åbne , trykke eller klikke på Stop deling.

Sådan skifter du adgangskode

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Åbn Indstillinger > Noter > Adgangskode.
  2. Tryk på Skift adgangskode.
  3. Skriv den gamle adgangskode, og skriv derefter en ny adgangskode og et nyt stikord til adgangskoden.

På din Mac:

1. Åbn Noter.
  2. Gå til menulinjen, vælg Noter > Indstillinger > Skift adgangskode.
  3. Skriv den gamle adgangskode, og skriv derefter en ny adgangskode og et nyt stikord til adgangskoden.
  4. Klik på Skift adgangskode.

Sådan gør du, hvis du har glemt adgangskoden til dine noter

Du kan kun låse en note op, når du angiver den adgangskode, som noten er låst med. Hvis du glemmer din adgangskode, kan Apple ikke hjælpe dig med at få adgang til dine låste noter igen.

Du kan nulstille din adgangskode, men det giver dig ikke adgang til dine gamle noter. Det giver dig dog mulighed for at beskytte noter, som du opretter fremover med den nye adgangskode. Dette kan dog medføre, at du har flere noter med forskellige adgangskoder.

Hvis du har forskellige adgangskoder, kan du ikke se, hvilken adgangskode du skal bruge, når du kigger på dine noter på listen Noter. Når du forsøger at åbne en note, der er låst med din gamle adgangskode, men du skriver din aktuelle adgangskode, får du vist en advarsel om, at du har skrevet den forkerte adgangskode og et stikord til den gamle adgangskode. Hvis du derefter skriver den gamle adgangskode korrekt, får du mulighed for at opdatere notens adgangskode til den aktuelle adgangskode.

Sådan nulstiller du adgangskoden til dine noter

Når du nulstiller adgangskoden til dine noter, ændrer eller sletter det ikke adgangskoden til de noter, der allerede er låst. Hvis du har en note, der bruger en gammel adgangskode, kan du opdatere den til den nye adgangskode ved at skrive den gamle adgangskode, fjerne den gamle adgangskode og derefter anvende den nye adgangskode til noten.

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Åbn Indstillinger > Noter > Adgangskode.
  2. Tryk på Nulstil adgangskode.
  3. Indtast Apple-id-adgangskoden.
  4. Tryk igen på Nulstil adgangskode.
  5. Skriv din nye adgangskode og dit nye stikord til adgangskoden.

På din Mac:

1. Åbn Noter.
  2. Gå til menulinjen, og klik på Noter > Indstillinger > Nulstil adgangskode > OK.
  3. Indtast Apple-id-adgangskoden.
  4. Klik på Nulstil adgangskode.
  5. Skriv din nye adgangskode og dit nye stikord til adgangskoden.

*Du kan kun bruge Touch ID på din Mac, hvis den har en Touch Bar.